Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Τελικά...λεφτά υπάρχουν! Μέρος 1ο ....

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μόλις προ ημερών, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» έγραψε ότι οι Έλληνες έχουν καταθέσεις στην Ελβετία, ύψους 600 δισεκατομμυρίων ευρώ!


Αν υπολογίσουμε και τις καταθέσεις που βρίσκονται στο Λονδίνο, στο Λουξεμβούργο, στο Λιχτενστάιν, στην Κύπρο, στα νησιά Cayman, στο Hong Kong, στην Singapore, τότε μιλάμε για πλούτο, όχι αστεία!

Οι  εν λόγω καταθέσεις «εξωτερικού» υπό μορφή μετοχικών χαρτοφυλακίων, μετρητών κτλ. των HNWI (High Net Worth Individual) ή (Άτομα Υψηλού Καθαρού Πλούτου) Ελλήνων αντιπροσωπεύουν  ένα τεράστιο «εθνικό πλούτο»  για μια χώρα που βρέθηκε στα όρια της χρεοκοπίας .

Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο σοβαρή, αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν και οι «εγχώριες» καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που το μέγεθος τους, παρά τις εκροές των τελευταίων μηνών, κυμαίνεται γύρω στα 210 δισεκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της Western Europe Wealth Database της Merrill Lynch προβλέπουν ότι το 2011 περίπου 103.000 HNWI  Έλληνες που αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% του πληθυσμού της Ελλάδας, διατηρούν «εγχώρια» μετοχικά κεφάλαια ύψους 92 δισεκατομμυρίων ευρώ!....δηλαδή περίπου το 45% των «εγχώριων» καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Οι χιλιάδες  HNWIs ως πατριώτες και πιστοί Έλληνες το ολιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν για την Πατρίδα τους είναι να «προσφέρουν σαν εθνική χορηγία» ένα 10% των εν λόγω μετοχικών χαρτοφυλακίων τους τα οποία αξιοποίησαν πλήρως τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια!....... χωρίς να τους επηρεαστούν μετρητά, τιμαλφή, σπίτια, αυτοκίνητα κτλ., για να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος του χρέους της χώρας που παλεύει με ένα σωρό «ενέργειες» να γλιτώσει από την μέγγενη του μνημονίου!

Προσβλέποντας στην πατριωτική ευθιξία των χιλιάδων Ελλήνων «Ατόμων Υψηλού Καθαρού Πλούτου»......αναμένομε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου