Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τελικά......λεφτά υπάρχουν! Μέρος 2ο....

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Είναι εμφανές ότι η Γερμανία αρνείται να εγκαταλείψει την ιδιαίτερα σκληρή της στάση έναντι της χώρας μας και προσπαθεί να εξασφαλίσει με τον πλέον σίγουρο τρόπο τα συμφέροντα των τραπεζών / πιστωτών μας, εξ ου και η ξαφνική απαίτηση για έμπρακτες εγγυήσεις......περί αυτού πρόκειται στην πραγματικότητα....ύψους 50 δις ευρώ!

Παρ όλες τις πρόσφατες φιλότιμες προσπάθειες του Παπανδρέου στο Βερολίνο....βρήκε μπροστά του ένα τοίχο! Με ευγένεια και τακτ η Γερμανίδα καγκελάριος του ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα στο ζήτημα του χρέους! Δηλαδή έκανε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει την αγορά ομολόγων και την χορήγηση δανείων στις χώρες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους ώστε να αγοράσουν πίσω μέρος των υποχρεώσεών τους!

Το μόνο ζήτημα που άφησε ανοικτό ήταν η επιμήκυνση στην αποπληρωμή των 120 δις. που μας έδωσαν όταν υπογράψαμε το μνημόνιο!.

Σε αντιδιαστολή  νομίζω ότι ήρθε η ώρα η Ελλάδα να διεκδικήσει από την κ. Μέρκελ που το «παίζει» σιδηρά κυρία!......τα οφειλόμενα από την Γερμανία τεράστια ποσά για επανορθώσεις και αποζημιώσεις από τη γερμανική κατοχή της χώρας μας......όπως τις περιγράφει ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ GEO στο.......


Σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης» η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα:

- 7,1 δις  δολάρια (αγοραστικής αξίας 1958) πλέον τους τόκους, που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα.

- Την εξόφληση του κατοχικού δανείου που κατέβαλε το 1942 ύψους 3,5 δις δολαρίων, πλέον τους τόκους.

- Την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής.

- Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που έκλεψαν τα γερμανικά στρατεύματα και οφείλουν να μας τα επιστρέψουν.

Συνολικά οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης» ξεπερνούν σε σημερινή αξία τα 162 δις ευρώ πλέον οι τόκοι που «κυριολεκτικά» θα έλυναν το  πρόβλημα του χρέους που μαστίζει την χώρα μας!
 
Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, με διάφορες μεθοδεύσεις, κατάφεραν μέχρι τη σύναψη της οριστικής συνθήκης ειρήνης (2 συν 4) που υπεγράφη στη Μόσχα το 1990, να αναβάλλουν την εξόφληση του χρέους τους προς την Ελλάδα!

Από το χρονικό αυτό σημείο και μετά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι παραπάνω αναφερόμενες οφειλές είναι απαιτητές από τη χώρα μας.

Είναι πλέον εθνική  ανάγκη η ίδρυση ενός  «Συντονιστικού Οργάνου» το οποίο μαζί με  την Ελληνική Κυβέρνηση να επαναφέρει άμεσα το ζήτημα της διεκδίκησης των αποζημιώσεων από την Γερμανία μέσα στα πλαίσια των «συχνών» διμερών επαφών του κ. Παπανδρέου μετά της κ. Μέρκελ!........η οποία μας κατηγορεί δημόσια σαν προβληματικούς την ώρα που μας χρωστά πέραν των 162 δις ευρώ!

Η βαθιά οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα μας από το τέλος του 2009 αντιμετωπίζεται όχι μόνο με συγκράτηση και περικοπή δαπανών, αλλά και με είσπραξη των οφειλομένων και ιδίως εκείνων που οφείλει και ως ηθική αποζημίωση να καταβάλει η Γερμανία, που είχε καταστρέψει την χώρα μας και μάλιστα σχεδόν ολοσχερώς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου