Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Για να μην παχαίνετε...άσκοπα!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Πολλοί άνθρωποι αποκτούν βάρος λόγω κάποιων καταστάσεων και όχι λόγω βουλιμίας. Ποιες είναι;


- Εξαντλητική απότομη δίαιτα: Η απότομη μείωση βάρους λόγω εξαντλητικής δίαιτας προκαλείται κυρίως από αφυδάτωση του οργανισμού. Το λίπος παραμένει σχεδόν άθικτο. Οι δίαιτες αδυνατίσματος πρέπει να είναι μακροχρόνιες και η σίτιση να αποτελεί τρόπο ζωής.

- Χρήση κλιματιστικού: Το κλιματιστικό, χειμώνα – καλοκαίρι, δημιουργεί αίσθηση άνεσης και άρα όρεξη για φαγητό. Η ρύθμιση του κλιματιστικού με 3-4 βαθμούς διαφορά από το εξωτερικό περιβάλλον είναι μία λύση το δε καλοκαίρι η 24ωρη χρήση (σχεδόν) ανεμιστήρων εδάφους, στραμμένων μακριά από το σώμα, μειώνει αισθητά την εσωτερική θερμοκρασία των τοίχων από εγκλωβισμένο ζεστό αέρα και συνεπώς μειώνει την ανάγκη χρήσης κλιματιστικών.

- Ύπνος: οι λιγότερες ώρες ύπνου σημαίνει περισσότερη κούραση του οργανισμού και μεγαλύτερη τάση «τσιμπολογήματος». Η έλλειψη ύπνου αυξάνει την όρεξη και την εναπόθεση λίπους. Αυξήστε τις ώρες ύπνου, ξεκουράστε τον εαυτό σας γλιτώνετε κιλά.

- Διαβίωση σε τοξικό περιβάλλον: Το σώμα χάνει την ικανότητά του να αποτοξινώνεται σωστά και έτσι διογκώνονται τα λιποκύτταρα. Επιδιώκετε να ζείτε σε καθαρό, φυσικό περιβάλλον.

- Καταπίεση: τα καταπιεσμένα συναισθήματα (θυμός, προσβολές κλπ) δίνουν διέξοδο στο φαγητό. Αποφύγετε να εκνευρίζεστε.....θα σας ωφελήσει όχι μόνο ψυχικά αλλά και σωματικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου