Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π.17244!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την  Τρίτη 03/05/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 6 τακτικά και 1 αναπληρωματικό μέλος η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί «3» εκτάκτων θεμάτων και «19» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 28/04/2011 η πηγή... 

Πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «3» έκτακτα και τα «19» τακτικά θέματα .....χωρίς διαφωνίες!

Σημειώνω χαραχτηριστικά....

Έκτακτο Θέμα. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας-bar ΚΛΙΚ υπέβαλε ένσταση να μην του αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας από τον Δήμο, επειδή φιλοξένησε τυχερά παιχνίδια! Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάληψη της υπόθεσης από  Δικηγόρο του Δήμου!

Θέμα 7. Ενεκρίθη η επιβολή προστίμου 3.000,00 ευρώ / πεύκο σε ιδιώτη ο οποίος έκοψε 10 πεύκα επί της οδού Άλσους 10 στην Εκάλη στις 23/03/2011 σύμφωνα με  την 110/2007 απόφαση του ΔΣ της Εκάλης!

Θέμα 9 – 12. Βεβαιώσεις υπαιτιότητας «θετική» του Νομικού Συμβούλου του Δήμου σχετικά με την κάλυψη ζημιών που υπέστησαν οχήματα ή μοτοσικλέτες Δημοτών από πτώσεις σε λακκούβες ή φρεάτια επί διαφόρων  οδών  της Κηφισιάς!

Θέμα 17. Ενεκρίθη η παράταση «με το ίδιο  μηνιαίο μίσθωμα» του μισθώματος  του ακινήτου (περίπτερο) στην πλατεία Βασιλέως Παύλου στην Εκάλη μέχρι της ανακήρυξης νέου διαγωνισμού!

και παρατηρώ ερωτώντας.......

- Γιατί η ανάθεση σε Δικηγόρο της ένστασης του ιδιοκτήτη της καφετέριας-bar ΚΛΙΚ δεν συνοδεύτηκε  με αίτημα της Οικονομικής Επιτροπής να υποβληθεί εντός 15 ημερών γνωμάτευσης προς έγκριση; 

- Τι προληπτικά μέτρα υπάρχουν για να αποφεύγονται τέτοιου είδους απαράδεκτες περιβαλλοντολογικές ενέργειες; Η επιβολή μόνο «προστίμου» για ένα τετελεσμένο γεγονός είναι μεν παραδειγματική!......αλλά όχι και αποτρεπτική για Δημότες της Εκάλης με μεγάλη οικονομική επιφάνεια!

Γιατί μαζί με το πρόστιμο δεν του «επιβλήθηκε» η υποχρέωση να ξαναφυτέψει εντός τακτού χρονικού διαστήματος 10 νέα πεύκα; Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε το όνομα του ιδιώτη για να γνωρίζουν οι Δημότες ποίος καταστρέφει το περιβάλλον τους;

- Οι τελευταίες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αναδεικνύουν ότι εξ υπαιτιότητας της πλημμελούς συντήρησης, από την  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, του οδικού δικτύου της Κηφισιάς!.....  οι Δημότες επωμίζονται «κόστη αποζημιώσεων» αρκετών χιλιάδων ευρώ κάθε έτος! Γιατί να μην  υπάρχει υπάλληλος της Τεχνικής υπηρεσίας ο οποίος να επιθεωρεί προληπτικά, κατά την διάρκεια του έτους, το οδικό δίκτυο της Κηφισιάς;

- Γιατί η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου δεν παρακολουθεί συστηματικά τις διάφορες συμβάσεις  μίσθωσης ακινήτων του Δήμου ούτως ώστε να γίνονται οι ανανεώσεις συμβάσεων έγκαιρα για να μην χάνει ο Δήμος έσοδα; Εκτός εάν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα!

Αναμένομε απαντήσεις κ. Χιωτάκη;;……αφού κάνετε πρώτα μία βόλτα με το αυτοκίνητό σας στην οδό Ρόδων........από τον αριθμό 30 έως 60 και από τον αριθμό 61 έως 11! Προσέξτε μόνο μην υποστεί βλάβη το αυτοκίνητό σας...........διότι ο δρόμος είναι γεμάτος  λακκούβες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου