Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Παρακολούθηση....της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής με Α.Π.18701!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την  Τρίτη 10/05/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία των τακτικών μελών η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί «2» εκτάκτων και «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση ημερομηνίας 05/05/2011 η πηγή...

Ο κ. Δήμαρχος ανέγνωσε προς τα μέλη το άρθρο 73 του Νόμου 3852/2010 του Καλλικράτη  που αναφέρεται στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής!

Σε ερώτηση της κ. Κοσμά προς τον κ. Χιωτάκη πως βλέπει τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες της Επιτροπής.......ο κ. Χιωτάκης απήντησε ότι «θα τηρήσουμε τον νόμο κατά γράμμα!.....και πιστεύω ότι αυτό θα βοηθήσει σιγά σιγά να βρούμε τον βηματισμό μας»!

Ο κ. Βάρσος πήρε τον λόγο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην  Επιτροπή!....έστω και με καθυστέρηση πέντε μηνών! 

Πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για  τα «6» τακτικά θέματα και τα «2» έκτακτα....χωρίς διαφωνίες!

Σημειώνουμε  χαρακτηριστικά.....

Θέμα 1. Ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη ομόφωνα ο κ. Βάρσος ο οποίος στην συνέχεια ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Επιτροπής που τον επέλεξαν!

Θέμα 2. Ο κ. Χιωτάκης αναφέρθηκε στο διαδικαστικό γεγονός.........της έγκρισης, που αφορά ανταλλαγή οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου που βρίσκετε στο Ο.Τ.31 με οικόπεδα που βρίσκονται στα Ο.Τ.53 & 53Α, από το Δ.Σ. Κατόπιν όμως εισηγήσης του Νομικού Τμήματος του Δήμου την ανταλλαγή αυτή θα πρέπει να την εισηγηθεί πρώτα η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής προς το Δ.Σ. και μετά το Δ.Σ. να την εγκρίνει!......διότι είναι «Πολεοδομική» ρύθμιση! Κατόπιν τούτου η Επιτροπή  αποφάσισε ομόφωνα να κάνει την εισήγηση αυτή στο Δ.Σ.!

Θέμα 5. Οι θέσεις άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου ανά δημοτική κοινότητα που εισηγήθηκαν τα Τοπικά Συμβούλια  ενεκρίθησαν ομόφωνα. Η κ. Μουστάκη παρενέβη και εισηγήθηκε όπως οι υπαίθριες «Καντίνες» έχουν τις ίδιες «προδιαγραφές» για λόγους ομοιομορφίας και αισθητικής! Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής αποφάσισε να εισηγηθεί κατά πλειοψηφία  τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων μαζί την εισήγηση της κ. Μουστάκη προς το Δ.Σ.! Η κ. Κοσμά ψήφισε λευκό και ο κ. Τσιλιγκίδης  καταψήφισε την εισήγηση!

και  ερωτούμε;…..

- Γιατί καθυστέρησε περίπου 5 μήνες η πρόσκλησης της 1ης  Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής;.........που είναι το αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων του Δήμου Κηφισιάς!

- Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον τα μέλη της Επιτροπής να είναι πλήρως ενήμερα εκ των προτέρων για τις «αρμοδιότητες» της Επιτροπής; Ειδικότερα όταν μεσολάβησαν τόσοι μήνες........μέχρι την σύγκληση της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής;

- Γιατί ο κ. Πρόεδρος αισθάνθηκε την ανάγκη να διαβάσει / ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής με την έναρξη της συνεδρίασης;

- Δεν θα έπρεπε τα μέλη της Επιτροπής να είναι διαβασμένα και κατάλληλα προετοιμασμένα για όλα τα υπό συζήτηση θέματα εκ των προτέρων και να μην περιμένουν από τον κ. Χιωτάκη να διαβάζει, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης,  αναλυτικά το κάθε θέμα ξεχωριστά.......για να παρθεί αμέσως μετά «ομόφωνη» η έγκριση! Τα μέλη τότε θα ήταν σε θέση να αξιολογήσουν «σωστά» και να πάρουν τις «κατάλληλες» αποφάσεις στα υπό συζήτηση θέματα!

- Γιατί η επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών κ. Κοσμά να κάνει λόγο για «ενός ανδρός αρχή»!.................τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει το ύφος των αντιδράσεων του κ. Δημάρχου!......όταν του υποβάλει διευκρινιστικές ερωτήσεις για τις «αρμοδιότητες» της Επιτροπής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου