Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Παρακολούθηση....της Έκτακτης Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε εκτάκτως την Πέμπτη 24/03/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 8 τακτικά μέλη και 1 αναπληρωματικό μέλος η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρουσίαση (1) της Έκθεσης Απογραφής έναρξης του Δήμου 01/01/2011 και (2) της Εισήγησης Προσχεδίου Προϋπολογισμού 2011.

Τον λόγο πήρε η κ. Μαρία Δαλιέτου Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου η οποία παρέθεσε αναλυτικά τις ενδεικτικές Δαπάνες και τα Έξοδα που θα βαρύνουν τον  Προϋπολογισμό 2011 τα οποία ανέρχονται στο ύψος των 71.022.182,00 ευρώ, καθώς επίσης και τον Προϋπολογισμό (1) Εσόδων από Εξωτερικές πηγές που ανέρχονται στο ύψος των 54.907.025,69 ευρώ και (2) Εσόδων από Εσωτερικές πηγές – Ίδιοι πόροι που ανέρχονται στο ύψος των 57.100.357,30 ευρώ!

Ο κ. Χιωτάκης στην συνέχεια ανέφερε ότι ο Προϋπολογισμός 2011 είναι περιορισμένος, πραγματικός, και ισοσκελισμένος για το καινούργιο καθεστώς του Καλλικράτη!.....και ζήτησε να δεχθεί η Οικονομική Επιτροπή της εισηγήσεις αυτές!

Ακολούθησαν οι διάφορες τοποθετήσεις / παρατηρήσεις  των  Μελών της Οικονομικής Επιτροπής οι οποίες εστιάσθηκαν στα ακόλουθα:

ο κ. Σιδέρης επικεντρώθηκε μόνο στα χαμηλά ποσά του Προϋπολογισμού για τις Παιδικές Χαρές και τα Κοιμητήρια

ο κ. Διονυσιώτης αναφέρθηκε στον Προϋπολογισμό Εσόδων και τις πηγές επίτευξης αυτών!

- ο κ. Σκορδίλης παρατήρησε ότι είναι δύσκολο να αποδεχθεί τις εισηγήσεις χωρίς να ελεγχθούν / τεκμηριωθούν οι προϋπολογισμένες  Δαπάνες και  τα Έσοδα. Ακολούθως κατέθεσε τους έντονους προβληματισμούς του για το ύψος των οφειλών  και την δυνατότητα είσπραξής των! Ζήτησε επίσης από την κ. Δαλιέτου να του δοθούν αναλυτικά οι Δαπάνες Μισθοδοσίας του 2010 και η ανάλυση Εσόδων, Εξόδων και  Βραχυπρόθεσμων Υποχρεώσεων 2010 των τριών Δήμων.

- ο  κ. Τσούλας ζήτησε να του δοθούν αναλυτικά στοιχεία (1) της Χρήσης 2010 των τριών Δήμων (2) της Μισθοδοσίας (κατάσταση Υπαλλήλων και Μισθών) και (3) των συνεχιζόμενων μεγάλων έργων.

- ο κ. Κανακάκης επεσήμανε ότι  η Απογραφή περιέχει επικεφαλίδες χωρίς λεπτομέρειες και ζήτησε την αναλυτική κατάσταση Μισθοδοσίας του ενιαίου Δήμου.

- η κ. Δαριέτου απήντησε ότι είναι αδύνατη η φυσική απογραφή των παγίων του Δήμου σε τόσο στενά πλαίσια χρόνου!

- ο κ. Χιωτάκης προσέθεσε ότι δυστυχώς τα χρονικά περιθώρια μας τρέχουν και εμείς τρέχουμε! Την 1η Απριλίου 2011 θα πρέπει να έχουμε έτοιμο τον Προϋπολογισμό 2011. Χρειάζεται φυσική απογραφή η οποία θα είναι έτοιμη τέλος του 2011!

- ο κ. Κανακάκης ζήτησε να του δοθεί το Μητρώο Παγίων των τριών Δήμων. Τα Πάγια υπάγονται σε αποσβέσεις!...και ερώτησε εάν υπάρχουν;

- ο κ. Δημάκης συμφώνησε με τον κ Χιωτάκη  και ζήτησε να επιδειχθεί σχετική επιείκεια στην έγκριση του Προϋπολογισμού 2011 λόγω της στενότητας χρόνου!

- o κ. Σκορδίλης εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του αναφορικά με τις δαπάνες Μισθοδοσίας Προσωπικού των τριών Δήμων το 2010 και 2011 και ζήτησε εξηγήσεις για την έντονη αύξηση της τάξεως των 115,11% που παρουσιάζεται το 2010!

- o κ. Χιωτάκης ζήτησε από την κ. Δαριέτου όπως δοθούν άμεσα τα ζητηθέντα στοιχεία μαζί με τις δέουσες εξηγήσεις στα Μέλη της Επιτροπής για να μπορέσουν, στην προσεχή Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 29/03/2011, να τοποθετηθούν επί του Προϋπολογισμού 2011 και της Απογραφής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου