Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η Δημοτική ΑΕ «Μένανδρος» απειλείται με κλείσιμο!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Στις 23 Φεβρουαρίου 2011 πανηγυρικά ο Δήμαρχος, σε επικαλούμενη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής ΑΕ «Μένανδρος», αναγγέλλει αφενός την αλλαγή του ΔΣ και αφετέρου τα δήθεν σχέδιά του για την επιχείρηση.

Τα κρυφά σχέδια του Δημάρχου βέβαια δεν ειπώθηκαν διότι προς τι η εσπευσμένη επιθυμία για αλλαγή του ΔΣ; Σε τι ευθύνεται το ΔΣ αν ο Πρόεδρός της και σημερινός αντιδήμαρχος Β. Ξυπολυτάς δεν συγκαλούσε επί 6μηνο την ΑΕ με θέματα ανάπτυξης; Ας άλλαζε τον Β. Ξυπολυτά τον οποίο ως αιρετό και ως σύμβουλο της παράταξής του είχε δικαίωμα να αλλάξει.

Είναι αξιοπερίεργο ότι στην συνέλευση σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε τις προτάσεις του Δημάρχου πλην του κ. Κανακάκη που ψήφισε «λευκό» χωρίς αιτιολογία.

Την όλη πανηγυρική ψηφοφορία όμως η Περιφέρεια ήρθε να ανατρέψει αφού με έγγραφό της δεν αναγνωρίζει ούτε Γενική Συνέλευση ούτε τους υποδειχθέντες για ΔΣ στην Δημοτική ΑΕ.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια απέστειλε στις 16 Μαρτίου 2011 έγγραφο προς το νόμιμο ΔΣ της Δημοτικής ΑΕ, αγνοώντας επιδεικτικά τη «Γενική Συνέλευση» της 23ης Φεβρουαρίου 2011 με το οποίο έγγραφο πληροφορεί την Δημοτική ΑΕ ότι την οδηγεί προς λύση (διάλυση) διότι δεν είχε καταβληθεί το κεφάλαιο που προβλεπόταν!

Η Δημοτική ΑΕ με ευθύνη του Προέδρου ΔΣ Β. Ξυπολυτά παράμεινε στάσιμη αφού ουδεμία πρόταση ανάπτυξης της επιχείρησης με σύγκληση ΔΣ έκανε από τότε που η προηγούμενη Πρόεδρος της Δημοτικής ΑΕ "Μένανδρος" αποχώρησε (Αύγουστος 2010).

Η ευθύνη της Διευθύνουσας Συμβούλου Αγγελικής Καφετζή (υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου του κ. Β. Βάρσου) παραμένει στα ίδια ύψη!

Η Περιφέρεια δεν είναι η πρώτη φορά που ακυρώνει «ομόφωνη» απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με Δήμαρχο το κ. Χιωτάκη. Ο Δήμαρχος έπαθε την πρώτη ψυχρολουσία όταν προ έτους η Περιφέρεια είχε ακυρώσει «ομόφωνη» απόφαση με θέμα τα κυκλοφοριακά στην συνοικία των Αδαμών!

Την 2η φορά τον Φεβρουάριο 2011, ο Δήμαρχος προλογίζει «ομόφωνη» απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η οποία τελικά.......καταλήγει στα σκουπίδια από την Περιφέρεια!

Η απόφαση αυτή της Περιφέρειας να στείλει την Δημοτική ΑΕ στον δρόμο της διάλυσης ανοίγει........διάπλατα τον δρόμο σε οποιονδήποτε Δημότη της πόλης μας, ο οποίος με την ιδιότητα του Δημότη έχει άμεσο ή έμμεσο έννομο συμφέρον, να καταφύγει στα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση στρεφόμενος κατά προσώπων του Δήμου για πράξεις ή παραλήψεις της Δημοτικής Α.Ε.!

Πολλά έγγραφα διεμήνυσαν την κατάληξη αλλά ο κόπος των Δημοτών της Κηφισιάς δεν λήφθηκε υπόψη.

Σήμερα η Δημοτική Α.Ε. «Μένανδρος» για να μην κλείσει θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί νόμιμα (1) με την άμεση καταβολή από τον Δήμο του μετοχικού της κεφαλαίου και (2) με στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης!

Η δυνατότητα αλλαγής του ΔΣ προβλέπεται από το νόμο αλλά με περιορισμένο τον αριθμό των «αιρετών μελών» σε δύο που θα συμμετέχουν στο ΔΣ …..ένα από την συμπολίτευση και όχι τρία και ένα από την αντιπολίτευση!

Εν κατακλείδι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σύσσωμοι θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να διαβάζουν τους νόμους στοιχειωδώς (αρ 266 ν 3463 / 2006 και ΚΝ 219ο, ΦΕΚ 37Α/1963) ώστε να μην απαξιώνεται τόσο απροκάλυπτα ο θεσμός από την Περιφέρεια.

Ειρήσθω εν παρόδω ότι πολύ δύσκολα η Περιφέρεια ακυρώνει αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων όχι όμως όταν «βγάζουν μάτι» οι παράνομες αποφάσεις!

Τέλος το αναλυτικό ρεπορτάζ ημερομηνίας 23/02/2011 της Kifisia Press η πηγή....δικαιώθηκε πλήρως αναφορικά με τις επισημάνσεις περί σκανδαλώδους απόκλισης από τις νόμιμες διαδικασίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου