Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Υπάρχουν και (λίγοι) υπέροχοι Έλληνες!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μερικοί άνθρωποι μπορούν και κάνουν τη διαφορά, φτάνει να υπάρχουν τα μέσα, η βούληση και η διάθεση. Χρειάζεται μόνο μία απόφαση που πηγάζει από την ανάγκη για προσφορά προς τον συνάνθρωπο και την πατρίδα.


Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την οικονομική κρίση, που κτύπησε πριν από τρία χρόνια την Ελλάδα και πρόσφατα την Κύπρο, απουσίασαν (και συνεχίζουν να απουσιάζουν) οι πλούσιοι, που δεν θα δανείσουν, αλλά θα ευεργετήσουν. Και είναι ένα θέμα που το θυμίζουν οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ στους συνομιλητές τους.  


Το Σάββατο 27/04/2013, ένας αθόρυβος ομογενής επιχειρηματίας, ο Νίκος Μούγιαρης, έκανε πάλι τη διαφορά, με τη χρηματική προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Rutgers της Νέας Υερσέης, με την οποία διασώζεται η «Έδρα Ελύτης» και εξασφαλίζεται η συνέχεια του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών.


Απόφοιτος του Πανεπιστημίου ο ίδιος, έσπευσε όταν πληροφορήθηκε πως η «Έδρα Ελύτης» χρειαζόταν ενίσχυση.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες φοιτητές, που οργάνωσαν εκδήλωση για να τον ευχαριστήσουν, ο κ. Μούγιαρης τους είπε:

«Όσο επιτυχημένοι και αν είστε, όσο πλούσιοι και ισχυροί γίνετε, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε από πού ήρθατε. Ποτέ μην ξεχνάτε το χρέος και την ευθύνη σας για την κοινωνία, τη χώρα σας, την κληρονομιά σας, τους ανθρώπους. Υπάρχει πολύ περισσότερη ευχαρίστηση όταν δίνετε παρά όταν λαμβάνετε. Να είστε γενναιόδωροι με τον χρόνο και τα χρήματά σας.

Μην περιμένετε τίποτα ως αντάλλαγμα, αλλά μόνο την ικανοποίηση ότι βοηθήσατε. Κάνετε ότι περνά από το χέρι σας για να είστε καλοί, συνειδητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες. Αυτό αξίζει στη χώρα μας. Ότι και να γίνετε, μην ξεχάσετε ποτέ την ελληνική κληρονομιά σας».


Και προσέθεσε: «Μην ξεχνάτε την Ελλάδα και την Κύπρο, αυτή τη στιγμή της μεγάλης ανάγκης. Αυτά τα δύο έθνη, όπου μπορεί να γεννηθήκατε εσείς, ή οι γονείς, ή οι παππούδες σας, οικονομικά έχουν γονατίσει. Οι άνθρωποι υποφέρουν. Βρίσκονται σ' αυτή τη δεινή κατάσταση λόγω των κακών ηγετών τους».


Αρκετοί εκ των πλούσιων ομογενών θέλουν να βοηθήσουν. Και θα το κάνουν εάν οι κυβερνώντες δείξουν σοβαρότητα και αποκτήσουν την εμπιστοσύνη αυτών των ανθρώπων, μερικοί εκ των οποίων έχουν «καεί» από προηγούμενες κυβερνήσεις!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου