Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Διεθνής Συνάντηση Κορυφής στο Κατάρ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν απουσιάζει από καμία σημαντική Συνάντηση - ακόμη κι αν πραγματοποιείται στην άλλη άκρη του κόσμου - για το καλό των συνανθρώπων της, η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Ο Gordon Brown, η Sheikha Moza bint Nasser και η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Έτσι και τώρα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να συμμετάσχει στη Διεθνή Συνάντηση Κορυφής για την χάραξη Στρατηγικής για την Εκπαίδευση, στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα.  


Με την ελπιδοφόρα ανακοίνωση ότι η διεθνής πρωτοβουλία «Educate A Child» (EAC) βοήθησε την UNICEF να κρατήσει στα σχολεία 250.000 παιδιά από τη Συρία, θύματα των τοπικών πολεμικών συγκρούσεων, και ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει  εκπαιδευτικά προγράμματα και σε άλλες χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, ξεκίνησε η Συνάντηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της  Sheikha Moza bint Nasser, συζύγου του Εμίρη του Κατάρ και Ειδικής Απεσταλμένης της UNESCO για την  Εκπαίδευση.

Η Sheikha  Moza bint Nasser και η  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Σκοπός της  Συνάντησης ήταν η  διερεύνηση πολιτικών και μεθόδων που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες για την προσέγγιση παιδιών που δεν πηγαίνουν σχολείο, ώστε να ενταχθούν και αυτά στο εκπαιδευτικό σύστημα.   

Ένας από τους Αναπτυξιακούς Στόχους του ΟΗΕ για την Χιλιετία, που πρέπει να επιτευχθούν μέχρι το 2015, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν πρόσβαση σε πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Gordon Brown με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Επίσημος προσκεκλημένος στη Συνάντηση ήταν ο  Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση και πρώην Πρωθυπουργός της Αγγλίας,  Gordon Brown. Συμμετείχαν επίσης η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Irina Bokova, Υπουργοί Παιδείας από 17 χώρες, εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων, επικεφαλής οργανισμών, κ.ά.

Η  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO,  Irina Bokova.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία «Educate A Child» ανακοινώθηκε από την Sheikha Moza,  τον περασμένο Νοέμβριο  σε διεθνές συνέδριο που έγινε στην UNESCO, με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών από τα οποία έχουν στερήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Η  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η Sheikha Moza υπέγραψε με την UNESCO συμφωνία να στηρίξει τις πρωτοβουλίες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την  Παγκόσμια Εκπαίδευση, καθώς και αρκετά μνημόνια αλληλεγγύης με πολλούς εκπροσώπους οργανώσεων και ιδρυμάτων του ιδιωτικού τομέα για την υποστήριξη των σκοπών του EAC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου