Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Διεθνής αναγνώριση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά τη βράβευση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) από την Ακαδημία Αθηνών το Δεκέμβριο του 2012, για το επιστημονικό, ερευνητικό και παιδαγωγικό του έργο, μία νέα διεθνής αναγνώριση προστέθηκε, κατατάσσοντας το ΜΦΚΙ στα σημαντικότερα Εθνικά Μουσεία Φυσικής Ιστορίας της Ευρώπης. 


Στις 12 Απριλίου 2013, το ΜΦΙΚ εξελέγη ομόφωνα ως τακτικό μέλος στην Ευρωπαϊκή μη κερδοσκοπική επιστημονική κοινοπραξία CETAF AISBL (Consortium of European Taxonomic Facilities), που αποτελεί το δίκτυο των μεγαλύτερων Εθνικών Μουσείων Φυσικής Ιστορίας, Βοτανικών Κήπων, Ινστιτούτων Βιοποικιλότητας, Ακαδημιών Επιστημών και άλλων φορέων της Ευρώπης. Η CETAF δραστηριοποιείται από το 1996 και μέχρι σήμερα αριθμεί 29 τακτικά μέλη.

Προκειμένου ένας φορέας να γίνει μέλος της CETAF θα πρέπει να πληρεί ένα συνδυασμό κριτηρίων όπως, το μέγεθος των συλλογών του, η ερευνητική του δραστηριότητα, το επιστημονικό προσωπικό καθώς και οι υποδομές του.


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Πανεπιστήμιο Κρήτης, αξιολογήθηκε πολύ θετικά ως ένα δυναμικό νέο μουσείο με πλούσια επιστημονική δραστηριότητα στον Ελληνικό χώρο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Το ΜΦΙΚ είναι το μόνο Ελληνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που συμμετέχει στην παραπάνω κοινοπραξία. 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης, μεταξύ άλλων, συνδιοργανώνει και την εκπαιδευτική, διαδραστική έκθεση «Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας» που φιλοξενείται μέχρι τις 31 Μαΐου στο Κέντρο Ιππασίας στο Γουδί .


Η έκθεση θα μεταφερθεί στο Μουσείο της Κρήτης για 3 μήνες και στη συνέχεια σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή Χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου