Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Νέο συλλεκτικό εικαστικό ημερολόγιο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο νέο συλλεκτικό εικαστικό ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2013, που κυκλοφορεί για έκτη χρονιά, ο εικαστικός δημιουργός Κώστας Ευαγγελάτος, παρουσιάζει μια σειρά εννοιολογικών σχεδιαστικών συνθέσεων με τίτλο «Ιδεογραφικές συλλήψεις-Ideographic concepts». Art-Est 2013.

Συλλεκτικό Ημερολόγιο 2013.

Πρόκειται για επιλογή έργων που έχει φιλοτεχνήσει στην Αθήνα, στην Νέα Υόρκη - κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών και θεωρητικών σπουδών του - και στο Παρίσι, τα οποία  έχουν εκτεθεί σε γκαλερί  και πολιτιστικούς χώρους του εξωτερικού, με επιτυχία από το 1985 μέχρι και πρόσφατα στο Παρίσι και το Σιατλ.   

Οι ιδιότυπες συνθέσεις προκύπτουν από αλγεβρικές σχέσεις, γεωμετρικές αναλογίες, ονόματα προσώπων, αριθμούς και σεξουαλικά σύμβολα, που δημιουργούν ένα ενεργητικό και δυναμικό οπτικό πεδίο αρμονικής έκφρασης. Στην πολυτελή έκδοση περιλαμβάνεται ένα απόσπασμα από κριτικό κείμενο της Μπίας Παπαδοπούλου, 1993, και βιογραφικό σημείωμα του καλλιτέχνη.

Κώστας Ευαγγελάτος.

Η επιμέλεια της έκδοσης έγινε από τον Γιώργο Καραματσούκα και η χορηγία του από την Protogon.co.uk. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 στις 12.30 το μεσημέρι. Συμμετέχουν η ιστορικός τέχνης Μαράη Γεωργούση και ο πιανίστας Μάριος Καζάς. Είσοδος ελεύθερη.

Όπως κάθε χρονιά αντίτυπα του Ημερολογίου  θα προσφερθούν σε Βιβλιοθήκες, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Μουσεία και Πινακοθήκες.

Κεντρική διάθεση στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου