Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Στην παγίδα του ΣΔΟΕ 4.500 φοροφυγάδες!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Νέες λίστες φοροφυγάδων ερευνά το ΣΔΟΕ, καθώς όπως όλα δείχνουν η «λίστα Λαγκάρντ» είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.


Μάλιστα κάποιες από αυτές, ενώ ήταν γνωστές αγνοήθηκαν χωρίς προφανή αιτία από τις αρχές για περίπου πέντε χρόνια.  

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», συνολικά στις λίστες με τις καταθέσεις Λίχτενσταϊν και Λουξεμβούργο, καθώς και σε αυτές με τα ακίνητα στο Λονδίνο και τα σκάφη αναψυχής με έδρα την Ολλανδία, περιλαμβάνονται 5.200 φορολογούμενοι που είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μόνο από τις λίστες του «Λίχτενσταϊν» και «Λουξεμβούργου», υπάρχουν 4.500 Έλληνες με παχυλές καταθέσεις, ενώ ίχνη μαύρου χρήματος βλέπουν οι αρχές και στην αγορά ακριβών ακινήτων στο Λονδίνο από 600 Έλληνες.

Επίσης, ελέγχονται 100 Έλληνες με πανάκριβα σκάφη ελλιμενισμένα στην Ολλανδία, καθώς δεν τα εμφάνισαν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η λεγόμενη «λίστα Λίχτενσταϊν» πέρασε από πολλά κύματα αδράνειας και ολιγωρίας των αρχών καθώς, αν και έγινε γνωστή το 2007, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ δεν συγκινήθηκε, παραπέμποντας το θέμα στις ελληνικές καλένδες.

Μετά τον πολιτικό θόρυβο, το 2008 ο τότε υφυπουργό Οικονομικών Α. Μπέζας υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών.

Ωστόσο, τα επόμενα δύο χρόνια οι  αρχές αδράνησαν, μέχρι το 2010, όταν και έγινε γνωστό ότι η λίστα είχε περιέλθει σε ελληνικά χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου