Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Δημαιρεσίες 2013!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Προσήλθαν τα Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου) σήμερα  6 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00 (με/νή), για να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


Ως  πλειοψηφούσα  Σύμβουλος του Επιτυχόντος Συνδυασμού η κ. Άννα Κορογιαννάκη κήρυξε την έναρξη του οργάνου, λέγοντας ότι σύμφωνα με την νομοθεσία θα πρέπει σήμερα, πρώτη Κυριακή του 2013, να διεξαχθούν οι ως άνω Δημαιρεσίες.  

Η κ. Κορογιαννάκη ευχήθηκε το καλύτερο για το 2013 και επισήμανε ότι κατά την πρώτη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποτελείτε από 41 Μέλη,  επικράτησε η συναντίληψη ότι όλοι ανήκουμε σε ένα Δήμο....με αποτέλεσμα να έχουμε επιτύχει 80% ομόφωνες αποφάσεις!


Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης ο οποίος αφού ευχαρίστησε την κ. Κορογιαννάκη και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε ότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη ξεκινάμε τις παρακάτω προβλεπόμενες διαδικασίες για το δεύτερο μέρος της θητείας του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου με την εκλογή   

(1) Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που προτείνεται από την Συμπολίτευση (2) Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που προτείνεται από την Μείζονα Αντιπολίτευση (3) Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου που προτείνεται από την Ελασσόνα Αντιπολίτευση

και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του κ. Ν. Παναγιώτου ως Προέδρου του Δ.Σ.

Ακολούθησε ψηφοφορία η οποία ανέδειξε τον κ. Ν. Παναγιώτου Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με ψήφους 34 υπέρ και 6  λευκά.

Ο κ. Παναγιώτου, στην συνέχεια, ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο  και τα Μέλη του Δ.Σ. και τόνισε ότι  το έργο του, μετά από μια δυναμική Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη, θα είναι ακόμη πιο δύσκολο!! Στόχος του, είπε, η δεύτερη θητεία (περίοδος προεκλογική) του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι περίοδος πολιτισμού υψηλού επιπέδου!!

Ακολούθησε η απόσυρση / διαβούλευση της Μείζονος Αντιπολίτευσης υπό τον κ. Βάρσο ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του κ. Περικλή Καραγιαννάκη ως Αντιπροέδρου του Δ.Σ.

Ακολούθησε ψηφοφορία η οποία ανέδειξε τον κ. Π. Καραγιαννάκη Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με ψήφους 37 υπέρ και 3  λευκά μόνο!

Αξιοσημείωτο είναι ο Αντιπρόεδρος κ. Καραγιαννάκης, ο οποίος προσφέρει επί 57 συναπτά χρόνια τις υπηρεσίες του στον Δήμο, ξεπέρασε τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτου κατά 3 ψήφους!!

Ακολούθησε η απόσυρση / διαβούλευση της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης υπό την κ. Συνοδινού η οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της κ. Κατερίνας Μουστάκη ως Γραμματέα του Δ.Σ.

Ακολούθησε ψηφοφορία η οποία ανέδειξε την κ. Κ. Μουστάκη Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου με ψήφους 27 υπέρ και 13  λευκά!!

Η κ. Μουστάκη, αμέσως μετά, πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε εκείνους που την ψήφισαν αλλά και εκείνους που δεν την ψήφισαν.....για να γίνει ακόμη καλύτερη για να την ψηφίσουν την επόμενη φορά!!

Ακολούθησε στην συνέχεια η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.


Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι: Αγγελική Βαλασοπούλου, Αννα Κορογιαννάκη, Λίλα Παπαδημητρίου, Τηλέμαχος Τσιλιγκίρης, Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Παναγιώτης Κανακάκης και Γεώργιος Σκορδίλης. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι: Ανέστης Νικολέλης, Εμμανουήλ Μαρκεσίνης, Αντώνης Μπιτσάνης, Περικλής Καραγιαννάκης και Ιωάννης Κουνέλας.

Στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής εξελέγησαν οι: Ευάγγελος Αυλήτης, Αντώνιος Βάρδας, Φώτιος Δημάκης, Εμμανουήλ Κουρμαδιάς, Μαρία Σελιάμη, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Βασίλης Βάρσος και Αικατερίνη Μουστάκη. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Βασίλης Ξυπολυτάς, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Ηλιάνα Στεφανάκου, Σπυρίδων Μούρκος και Χαράλαμπος Φραγκιαδάκης.

Τέλος, για τις θέσεις των Αντιδημάρχων (έξι θέσεις) και των Προέδρων των Νομικών Προσώπων ο Δήμαρχος κ Χιωτάκης ανακοίνωσε ότι θα τις κοινοποιήσει στις 16/01/2013.

Επειδή το τρίτο μνημόνιο καταργεί την αμοιβή στις δύο από τις έξι θέσεις των Αντιδημάρχων είναι προφανές ότι η  τήρηση των ισορροπιών είναι μάλλον δύσκολη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου