Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Έκθεση για την ΕΛΠΙΔΑ στο Μουσείο Νάσιουτζικ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε ένα από τους δημοφιλέστερους, πιο αριστοκρατικούς και μαγευτικότερους   χώρους δεξιώσεων, αλλά και από τα πιο ενδιαφέροντα Μουσεία, το Μουσείο Νάσιουτζικ, εγκαινιάστηκε και θα διαρκέσεις έως τις 10 Ιουνίου 2012 ομαδική έκθεση 32 διακεκριμένων εικαστικών καλλιτεχνών. Με πρωτοβουλία του ιδρυτή του Μουσείου Γιώργου Νάσιουτζικ που χρόνια στέκεται στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ» η έκθεση δημιουργήθηκε για την υποστήριξη του έργου του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Σχεδόν 2.000 προσκεκλημένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών στα εγκαίνια και το Champagne Cocktail υπό τις μελωδίες πιάνου που είχε διοργανώσει (όπως πάντα άψογα και με έμπειρο προσωπικό) και προσέφερε το Μουσείο Νάσιουτζικ.  Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα, τα οποία μέσα στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Μουσείου, με τον προσεγμένο φωτισμό και τη λεπτή αισθητική, γίνονταν ακόμα πιο εντυπωσιακά.   

Οι επιβλητικές πέτρινες αίθουσες, που έχουν κατά καιρούς φιλοξενήσει  σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και οι χώροι υποδοχής και οι κήποι γέμισαν από φιλότεχνους και φίλους του Συλλόγου που έδωσαν για άλλη μια φορά το παρών, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική κοινωνία, όσες δυσκολίες κι αν περνά, δεν σταματά να είναι ανθρώπινη και να αγκαλιάζει τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Γιώργος Νάσιουτζικ, Λουκάς και Shanna Παπαδήμου , Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Την έκθεση εγκαινίασε η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, που βαθιά συγκινημένη στη σύντομη ομιλία της είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν βρίσκω λόγια για να ευχαριστήσω αρκετά τον κύριο Γιώργο Νάσιουτζικ για τη συνεχή βοήθειά του, τη γενναιοδωρία του και τη συμβολή του στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» επί 11 συνεχή χρόνια. Το «Μουσείο Νάσιουτζικ» έχει συνδεθεί με στιγμές χαράς εκατοντάδων παιδιών, όχι μόνο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», αλλά και των υπόλοιπων ιδρυμάτων της Αττικής… Η σημερινή εκδήλωση μας γεμίζει ακόμα περισσότερη ελπίδα. Μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας και να προχωρήσουμε στα σχέδια που έχουμε θέσει. Σχέδια μέσα από τα οποία φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στη χώρα μας τομείς υγείας για τη θεραπεία του παιδικού καρκίνου, και όχι μόνο, οι οποίοι δεν υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα.

Κώστας Σπυριούνης, Μάρω Κοντού.

»Το πρώτο από αυτά τα σχέδια είναι η ίδρυση Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Ογκολογικό μας Νοσοκομείο. Η Τράπεζα αυτή θα ανακουφίσει εκατοντάδες οικογένειες που ψάχνουν συμβατό μόσχευμα μυελού των οστών για το παιδί τους και μέχρι τώρα απευθύνονταν μόνο σε ξένες τράπεζες μοσχευμάτων με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Αυτό είμαστε αποφασισμένοι να το σταματήσουμε. Παρά την οικονομική κρίση, τις δυσοίωνες προβλέψεις και  την ανασφάλεια για το αύριο, ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» αγωνίζεται δίπλα στα παιδιά και στους γονείς τους. Και εκδηλώσεις όπως η σημερινή μας δίνουν μεγάλη ώθηση, ενθάρρυνση και κουράγιο. 

Γιώργος Νάσιουτζικ, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Αλεξία Αντσακλή - Βαρδινογιάννη.
»Οι καλλιτέχνες που βρίσκονται κοντά μας σήμερα μας τιμούν με την παρουσία τους και με την συμμετοχή τους. Τους ευχαριστώ πολύ τον καθένα χωριστά. Χάρη στη γενναιοδωρία τους, από σήμερα τα υπέροχα έργα της έκθεσης αυτής θα μείνουν για πάντα συνδεδεμένα με το μεγάλο μας αγώνα. Με τα ιδεώδη του κοινωνικού πολιτισμού, της ανθρωπιάς, της αγάπης και της προσφοράς.
 
»Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω στην κυρία Shanna Παπαδήμου που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε μια ομαδική έκθεση για την «ΕΛΠΙΔΑ» και που προσέφερε ευγενικά 3 έργα της ως δωρεά για να στηρίξει την προσπάθειά μας.


»Πολύ ευγενική είναι επίσης η προσφορά 2 γλυπτών του γλύπτη Θόδωρου υπέρ των σκοπών της «ΕΛΠΙΔΑΣ», και γι αυτό θα ήθελα να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα.

»Ευχαριστώ επίσης θερμά τον επιμελητή της έκθεσης κύριο Κώστα Σπυριούνη και τον κύριο Νίκο Νάσιουτζικ για τον ενθουσιασμό με τον οποίο εργάστηκαν για αυτή την έκθεση. 

»Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς  που είστε σήμερα εδώ. Η παρουσία σας έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς καθώς στηρίζετε τον αγώνα μας και μοιράζεστε το όραμά μας...»

Κλείνοντας την ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη, θέλοντας να εκφράσει όχι μόνο με λόγια αλλά και συμβολικά, την ευγνωμοσύνη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στο Γιώργο Νάσιουτζικ, του απένειμε το τιμητικό δίπλωμα του Συλλόγου.

Άποψη της έκθεσης.

Εκείνος παραλαμβάνοντάς το, αφού την ευχαρίστησε είπε ότι είναι τιμή του που μπορεί να συμβάλει έστω και ελάχιστα στο μεγάλο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» και η κυρία Βαρδινογιάννη, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη κυρία της Ελλάδας», υπογραμμίζοντας ότι αν η χώρα μας διέθετε δυο-τρεις ακόμα κυρίες σαν τη κυρία Βαρδινογιάννη, που με τη μεγάλη προσφορά της και τον ωραίο τρόπο που δίνει την αγάπη της, η Ελλάδα θα ήταν εντελώς αλλαγμένη.

Η έκθεση που θα διαρκέσει ως τις 10 Ιουνίου 2012, λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου