Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Εκδήλωση αφιέρωμα στην Κύπρο!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αφιέρωμα στην Κύπρο που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς και το Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» και θα λάβει χώρα στις 28/04/2013......


.......λάβαμε, προ δημοσίευση, την κάτωθι επιστολή του συμπολίτη μας εκ Κύπρου Χαράλαμπου Μαυρομάτη.

« ΠΡΟΣ: Τους Συμπατριώτες μου Έλληνες εξ Ελλάδος και Έλληνες εκ Κύπρου
ΑΠΟ: Χαράλαμπο Π. Μαυρομμάτη
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 18/04/2013

Αγαπητοί συμπατριώτες, Αγαπημένες συμπατριώτισσες,  

Χαίρομαι για την εκδήλωση της 28/04/2013 που έχετε κι εσείς κληθεί για να παρακολουθήσετε την ομιλία και την μουσική της, που και τα δυο μαζί θα συνηγορήσουν για την Ελληνικότητα του δικού μας νησιού, αφού για όλους μας είναι η «Μεγαλόνησος» και για τους Έλληνες της Ελλάδας και για τους Έλληνες της Κύπρου.

Για την διοργάνωση της εκδήλωσης παρακλήθηκα από τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλα» Γιώργο Παπαδόπουλο για να τον στηρίξω με τις γνωριμίες μου, ανοίγοντας  του δρόμο και πόρτες, που το έκανα ευχαρίστως  για την τυραννισμένη ιδιαίτερη Πατρίδα μου.

Δυστυχώς όμως ένας από τους υποτιθέμενους «διοργανωτές» αυτής της εκδήλωσης και που επαναλαμβάνω δυστυχώς φιγουράρει και το όνομά του στην πρόσκλησή σας και αναφέρομαι στον Δήμαρχο Κηφισιάς Χιωτάκη, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν πιστεύει ούτε στην Ελληνικότητα της Κύπρου μας ούτε και σέβεται τους προδομένους ανθρώπους της.

Σας ενθυμίζω αυτό που όλοι σας γνωρίζεται, το κατακόκκινο πρόσωπο του γεμάτο θυμό, τα γεμάτα μίσος μάτια του που γυάλιζαν, και τα χέρια του που κουνιόντουσαν με οργή, όταν απευθυνόμενος σε έναν Έλληνα Κύπριο συμπολίτη του μέσα στον δημόσιο χώρο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, του επιτέθηκε φραστικά βρίζοντάς τον:  «πρώτα να γίνεις Έλληνας και μετά να μιλάς…»

Παρ΄ όλο που αμέσως  την επομένη ημέρα κατέθεσα αίτηση που ζήταγα να ζητήσει  συγνώμη και να καταδικάσει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο  αυτή τη φράση του, ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος, ούτε το εισήγαγε για να συζητηθεί, ούτε ο ίδιος ο Δήμαρχος Χιωτάκης, έστω με μια γραπτή δήλωση, δεν ανακάλεσε ποτέ αυτή τη φράση του και που από τότε τον συνοδεύει χαρακτηρίζοντάς τον.

Επ’  ευκαιρία αυτής της  εκδήλωσης, σας ζητώ να θυμηθούμε μαζί την τότε αίτησή μου και ας παρασημοφορήσουμε τους «διοργανωτές» αυτής της εκδήλωσης (και που είναι σίγουρο ότι προγραμματίστηκε με τα αγνότερα των κινήτρων) τόσο τον Δήμαρχο Κηφισιάς Χιωτάκη (μέχρι πόσο ακόμη;....) όσον και τον τότε πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Παπαδόπουλο ως τους μέγιστους ντελάληδες του Ελληνισμού της Μεγαλονήσου.......

Καλή επιτυχία στην εκδήλωσή μας! Την ΔΙΚΗ ΜΑΣ εκδήλωση.......

Με αισθήματα αγάπης σε όλους σας,

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Π. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ 24 ΚΕΦΑΛΑΡΙ- ΚΗΦΙΣΙΑ 14562
ΤΗΛ.: 210.80.13.079 - ΦΑΞ: 210. 80.85.570 ».

Τα συμπεράσματα είναι αποκλειστικά δικά σας....

1 σχόλιο:

  1. Φραντζεσκος Γ. Κεφαλας24 Απριλίου 2013 στις 1:58 π.μ.

    Ω καιροι,ω ηθη !
    Πανε σχεδον εξηντα χρονια απο τοτε που χιλιαδες κοσμος κατεκλυζε την πλατεια Συνταγματος
    απαιτωντας και την Κυπρο ( Την Κρητη την ειχαμε ηδη παρει ).
    Αλλ 'οι καιροι ου μενετοι ! (Μεγα προγονε μου Θουκυδιδη , τι δικιο που ειχες)
    Το '74 εφερε την δευτερη καταστροφη μετα την Μικρασιατικη και ακομη εξακολουθουμε
    να παραπαιουμε αναμεσα σε υποκειμενα που εκστομιζουν σε ενα Ελληνα Κυπριακης καταγωγης,
    τις αθλιοτητες του τυπου : πρωτα να γινεις Ελληνας και μετα να μιλας ...
    Αιδως Αργειοι ! ( Αν τυχον και γνωριζετε τι εστι , δηλαδη )

    ΑπάντησηΔιαγραφή