Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

BBC: Εξαιρετικό αφιέρωμα στους αγέρωχους εύζωνες!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ένα πολύ όμορφο και συναισθηματικό αφιέρωμα στους εύζωνες της ελληνικής προεδρικής φρουράς έκανε το βρετανικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Μακριά από στερεοτυπικές αντιλήψεις που προβάλλονται ακόμα και στη χώρα μας περί «γραφικότητας», ο νεότατος ρεπόρτερ του βρετανικού δικτύου, Μαρκ Λόουεν, απλώς μας εντυπωσίασε.


Πέραν της εξαιρετικά φιλικής του παρουσίας που αποτυπωνόταν στην ικανοποίηση των αξιωματικών και των ευζώνων της προεδρικής φρουράς που συνομιλούσαν μαζί του, έδωσε με τον καλύτερο τρόπο την πραγματική διάσταση αυτής της μονάδας, ως ακοίμητου φρουρού της ελληνικής Ιστορίας, αποδεικνύοντας τη βρετανική κουλτούρα σε θέματα στρατιωτικού συμβολισμού.  


Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον νεαρό Βρετανό ρεπόρτερ και ελπίζουμε ότι θα παραδειγματίσει πολλούς που παριστάνουν τους «νεωτεριστές» δημοσιογράφους, οι οποίοι στην ουσία καταπατούν το μεγαλύτερο «αμάρτημα» για έναν πραγματικό δημοσιογράφο: Κάνουν «στρατευμένη» δημοσιογραφία, παραποιώντας την αλήθεια και προσαρμόζοντάς την στη συνήθως νεφελώδη ιδεολογία τους....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου