Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Έκθεση χαρακτικής Δ. Γέρου!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σαράντα έργα χαρακτικής που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του επέλεξε και παρουσιάζει στη νέα του έκθεση που εγκαινιάζεται στην αίθουσα Kapopoulos Fine Arts το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στις 13.00, ο Δημήτρης Γέρος.


Η έκθεση περιλαμβάνει κυρίως μεγάλων διαστάσεων χαλκογραφίες, λιθογραφίες και μεταξοτυπίες. Επίσης θα εκτεθούν και μερικά Iris prints που ο Δημήτρης Γέρος δημιούργησε τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη.  


Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που θα δούμε στην Ελλάδα συγκεντρωμένα αυτά τα ξεχωριστά για την τεχνική τους έργα και μάλιστα 30 σχεδόν χρόνια μετά την προηγούμενη έκθεση του ζωγράφου αποκλειστικά με έργα χαρακτικής, που είχε πραγματοποιηθεί το 1984 στην γκαλερί «Υάκινθος» της Κηφισιάς.

Πνεύμα ανήσυχο και αεικίνητο, ο Δημήτρης Γέρος, ευρύτερα γνωστός για την ζωγραφική και τις φωτογραφίες του, ασχολείται παράλληλα και με την χαρακτική, την οποία θεωρεί μια εξίσου σημαντική τέχνη. Μάλιστα τις χαλκογραφίες (ή οξυγραφίες) και τις λιθογραφίες τις έχει χαράξει ο ίδιος ο καλλιτέχνης στον χαλκό και την πέτρα και έχουν τυπωθεί στο δικό του εργαστήριο καθώς και στο εργαστήριο του Γ. Καρτέρη.

Από το 1976 έχει παρουσιάσει τα χαρακτικά του σε πολλές εκθέσεις. Διάρκεια έως 17 Μαΐου 2013. Έκανε τα σκηνικά και κοστούμια σε θεατρικά έργα και κινηματογραφικές παραγωγές και εικονογράφησε πολλά βιβλία. Σχεδίασε  μετάλλια με διάφορα θέματα.

Από τις εκδόσεις Καστανιώτη  κυκλοφόρησε το 1976  την  ποιητική συλλογή «Αστραφτερή Μπανιέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου