Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Θεοδωράκης στο Badminton!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο βίος του μεγαλύτερου μύθου της μουσικής εν ζωή, του Μίκη Θεοδωράκη, ζωντανεύει στο θέατρο Badminton από τις 10 Μαΐου 2013 στις 20.45.


Ένα υπερθέαμα με πολλούς ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές, ένα συγκλονιστικό ταξίδι  στα χρόνια της νεότερη Ελλάδας από το 1922 έως σήμερα (Μικρασιατική καταστροφή, δικτατορία του Μεταξά, Κατοχή, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος, Εξορίες, «άνοιξη της δεκαετίας του `60», δικτατορία, Μεταπολίτευση), που ξεδιπλώνεται μέσα από τραγούδια του διάσημου  μουσουργού.   


Η συνάντησή του Μίκη  με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού: Χατζηδάκη, Ελύτη, Ρίτσο, Σεφέρη,   Γκάτσο, Λειβαδίτη, Σαββίδη, Κατράκη και δεκάδες άλλους....


Από τη γενέτειρά του Χίο, μέχρι την απογείωση στην παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή μυθική και περιπετειώδη......

Φύση ανυπότακτη, άρρηκτα δεμένη με την έμπνευση και τη δημιουργία,  παραμένει ένα σπάνιο φαινόμενο δημιουργού που το έργο του φτάνει στο μέλλον κάθε εποχής.

Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαϊδης και πολλοί άλλοι. 

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, έπειτα από μια σειρά συναντήσεων του ίδιου και του παραγωγού Μιχάλη Αδάμ με τον Μίκη Θεοδωράκη.  Σκηνικό Γιώργος Πάτσας, κοστούμια Παναγιώτα Κοκκόρου.

Τετ., Κυρ.: 20:00 / Τρ., Πέμ., Παρ., Σάβ.: 20:45
Εισιτήρια: 10/ 18/ 24/ 30/ 38 ευρώ - φοιτητικό, ανέργων: 7 ευρώ.
Προπώληση: viva.gr / 13855 / abcd.gr / 210 8840600 / καταστήματα Public, Forthnet.

Τον Ιούνιο 2013 θα δοθεί μια παράσταση στη Μακρόνησο, τόπο εξορίας του συνθέτη και χιλιάδων Ελλήνων, στην συνέχεια, το καλοκαίρι του 2013, θα μεταφερθεί εκεί που έζησε ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός: Χίο, Μυτιλήνη , Γιάννενα. Πρέβεζα, Σύρο, Αργοστόλι, Πύργο, Τρίπολη, Χανιά......

Την περίοδο 2013 - 2014, η παράσταση θα ταξιδέψει σε μια μεγάλη διεθνή περιοδεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου