Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η Atlas Copco γιόρτασε 140 χρόνια βιομηχανικής καινοτομίας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Η Atlas Copco, που αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο καινοτόμες και βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο, γιόρτασε 140 χρόνια βιομηχανικής αριστείας με μια σειρά εκδηλώσεων σε πάνω από 90 χώρες όπου ασκεί δικές της δραστηριότητες την Πέμπτη 21/02/2013.


Η  Atlas Copco Ελλάς Α.Ε. γιόρτασε το γεγονός  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου στην Λεωφόρο Μαραθώνος και 25ης Μαρτίου στον Μαραθώνα......



ανάμεσα σε περισσότερα από 3.100 εκθέματα που καταγράφουν την ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου από το 1896 μέχρι σήμερα!   

Μια μοναδική αθλητική συλλογή που δεν θα μπορούσε να βρίσκεται αλλού εκτός από τη γενέτειρα του Μαραθωνίου Δρόμου.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από νυν και πρώην υπαλλήλους των εταιρειών Atlas Copco Hellas A.E. και Atlas Copco Cyprus Ltd, ο Γενικός Διευθυντής της  Atlas Copco στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος  Βουδαλίκας παρουσίασε διαχρονικά τα 140 χρόνια λειτουργίας του Ομίλου της Atlas Copco.

Ο Γενικός Διευθυντής της  Atlas Copco στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος  Βουδαλίκας.

«Ο εορτασμός των 140 ετών είναι μια σπουδαία ευκαιρία για να ενισχυθούν περαιτέρω η εστίαση στους πελάτες και οι σχέσεις με αυτούς, να μετατραπούν οι αξίες μας σε καθημερινές δραστηριότητες και να αξιοποιηθούν συνέργιες».....είπε ο Κωνσταντίνος Βουδαλίκας, Γενικός Διευθυντής της Atlas Copco Hellas Α.Ε., «Είναι μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργηθεί αίσθημα υπερηφάνειας μεταξύ των εργαζομένων και ενθουσιασμός για τις μελλοντικές ευκαιρίες. Η ιστορία μας εγγυάται μακροπρόθεσμη βιομηχανική εμπειρία, καθώς και καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για υφιστάμενους και νέους πελάτες, προμηθευτές, καθώς και υφιστάμενους και μελλοντικούς εργαζομένους».

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Atlas Copco στην Ελλάδα και Κύπρο κ. Δημήτριος Αγγελίδης απευθύνει χαιρετισμό.

Επίσης για τη σηματοδότηση των 140 ετών από την ίδρυση της εταιρείας το 1873, ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Atlas Copco AB, Ronnie Leten, σήμερα χτυπάει το κουδούνι έναρξης της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο NASDAQ της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Atlas Copco, της μεγαλύτερης σε χρηματιστηριακή αξία βιομηχανικής εταιρείας στις σκανδιναβικές χώρες, είναι εισηγμένες στο NASDAQ OMX στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, όπου εδρεύει η εταιρεία.

Η Business Controler της Atlas Copco στην Ελλάδα κ. Μυρσίνη Παπαδημητρίου δίπλα στον κ. Δημήτριο Αγγελίδη.

Άλλες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο σήμερα περιλαμβάνουν τα εγκαίνια ενός νέου εργοστασίου κατασκευής συμπιεστών κοντά στο Pune της Ινδίας, μια δωρεά 60.000 δολαρίων ΗΠΑ (390.000 κορωνών Σουηδίας) σε έργα για ασφαλές πόσιμο νερό από την οργάνωση «Νερό για όλους» της Atlas Copco στις ΗΠΑ, καθώς και διάφορες εκδηλώσεις πελατών στην Αυστραλία.

Ένα podcast με μια συναρπαστική ηχητική ιστορία αυτής της βιομηχανικής εικόνας είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση atlascopco.com/history. Στο τμήμα ιστορίας υπάρχει επίσης ένα νέο ηλεκτρονικό βιβλίο που περιγράφει μερικά από τα πολλά επιτεύγματα της Atlas Copco κατά τα τελευταία 140 χρόνια.

Η Atlas Copco αναπτύσσει και προμηθεύει μηχανήματα, όπως αεροσυμπιεστές, διατρητικά μηχανήματα, εξοπλισμός κατασκευών και ηλεκτρικά εργαλεία, σε πελάτες και σε βιομηχανίες που εκτείνονται από την αυτοκινητοβιομηχανία, τα ορυχεία και την οδοποιία έως την αεροδιαστημική βιομηχανία, τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και τη φαρμακοβιομηχανία.

Τον περασμένο μήνα, η Atlas Copco κέρδισε μια θέση στη λίστα των πιο Αειφόρων Εταιρειών στον Κόσμο Global 100, την κατάταξη εταιρικής αειφορίας με μεγαλύτερο κύρος.

Η Global 100 αναγνώρισε την Atlas Copco για τη δέσμευσή της στην αειφόρο παραγωγικότητα και για το έργο και τα επιτεύγματά της να κάνει περισσότερα με λιγότερα μέσα: Για παράδειγμα, την ανάπτυξη νέων καινοτόμων, υψηλής ενεργειακής απόδοσης προϊόντων που εξοικονομούν χρήματα στους πελάτες ενώ ταυτόχρονα ωφελούν το περιβάλλον.

Η μακρά ιστορία της Atlas Copco είναι γεμάτη με πρωτοποριακές καινοτομίες προϊόντων. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την εισαγωγή των πρώτων ελαφρών τρυπανιών βράχου το 1905, την κατασκευή του πρώτου φορητού συμπιεστή αέρα το ίδιο έτος, την εισαγωγή των πρώτων στον κόσμο υδραυλικών θραυστήρων σειριακής παραγωγής το 1966 και το λανσάρισμα νέων εργαλείων σύσφιξης χωρίς σφάλματα και χαμηλής ενέργειας.

Τα έργα ορόσημο στα οποία έχει συμμετάσχει η Atlas Copco είναι πάρα πολλά για να αναφερθούν. Το ένα είναι η παροχή βοήθειας στην κατασκευή της Σήραγγας του Mont Blanc στα γαλλοϊταλικά σύνορα, που ήταν τότε η οδική σήραγγα με το μεγαλύτερο μήκος στον κόσμο, στις δεκαετίες του 1950 και του 1960.

Στη δεκαετία του 1980, ένα είδος δεινοσαύρου (ο Atlascopcosaurus Lourdsi) πήρε το όνομά της, σε ένδειξη εκτίμησης για τον εξοπλισμό και την υποστήριξη που παρέσχε η εταιρεία, τα οποία βοήθησαν στην εκταφή του σκελετού στην Αυστραλία.

Η Atlas Copco επεκτείνει σταθερά την παρουσία της παγκοσμίως. Έχει εγκατεστημένες δικές της δραστηριότητες, για παράδειγμα στην Κένυα το 1936, στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1950 και στην Ινδία το 1960, και πέρυσι πρόσθεσε επτά χώρες, μεταξύ αυτών τη Σενεγάλη και την Τανζανία. Η Atlas Copco τώρα λειτουργεί σε 180 χώρες.

Η Atlas Copco είναι ένας βιομηχανικός όμιλος με ηγετική παγκόσμια θέση στους συμπιεστές, τους διαστολείς και τα συστήματα επεξεργασίας αέρα, τον εξοπλισμό κατασκευών και ορυχείων, τα ηλεκτρικά εργαλεία και τα συστήματα συναρμολόγησης.

Με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, η Atlas Copco παρέχει λύσεις για αειφόρο παραγωγικότητα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1873, εδρεύει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και έχει παγκόσμια εμβέλεια που εκτείνεται σε πάνω από 170 χώρες.


Το 2011, η Atlas Copco είχε 37.500 υπαλλήλους και έσοδα ύψους 81 δις Κορωνών Σουηδίας (9 δις ευρώ). Μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση www.atlascopco.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου