Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Αναβολή.....των δημοτικών εκλογών λόγω Χρυσής Αυγής;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο φόβος για «Βατερλό», ωθεί την κυβέρνηση στην αναβολή κατά ένα χρόνο των δημοτικών εκλογών, αφού φοβούνται ότι αρκετοί Δήμοι είναι πολύ πιθανό να πέσουν στα χέρια υποψηφίων της Χρυσής Αυγής, που θα δημιουργήσουν πολιτικά κάστρα που δε θα μπορεί να προσβάλει η κεντρική εξουσία!


Ο αδύναμος κρίκος θεωρείται η Αθήνα, όπου σύμφωνα με σχετικές δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση θεωρείται πιθανή μια νίκη της Χρυσής Αυγής στην πρωτεύουσα.

Η εκτίμηση αυτή εξηγείται και από το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα σύνθετα προβλήματα της πρωτεύουσας και η κρίση ενισχύει τον δημαγωγικό και λαϊκιστικό ακτιβισμό της ακροδεξιάς. 

Ανησυχία υπάρχει και για άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας που βιώνουν την κρίση με τρόπο τραυματικό σπρώχνοντας μεγάλα κοινωνικά στρώματα στο περιθώριο. Όπως επισημαίνει το www.iefimerida.gr , για την Αθήνα υπάρχει η εκτίμηση ότι το εκλογικό σώμα ενδέχεται να μπει στον πειρασμό να τιμωρήσει τα παραδοσιακά κόμματα και στον δεύτερο γύρο να μπουν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής μια εξέλιξη που θα ευνοούσε πιθανότατα την ακροδεξιά.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ισοδυναμούσε με μια μεγάλη συμβολική και πολιτική ήττα για τον αστικό πολιτικό κόσμο προκαλώντας σεισμό στο πολιτικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Ιταλία, η ακροδεξιά κέρδισε στην Ρώμη σπάζοντας μια μακρά πολιτική παράδοση που ήθελε να διοικείται η αιώνια πόλη από την κεντροαριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου