Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Το όραμα, το χρέος, η δόξα και η θυσία του Ιωάννη Καποδίστρια!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, στο δημαρχείο της Κηφισιάς, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» κ. Μανώλης Κουρμαδιάς, η αντιπρόεδρος κ. Λίλα Παπαδημητρίου, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου  Κηφισιωτών κ. Νίκος Αρβανίτης, διοργάνωσαν ιστορική βραδιά αφιερωμένη, στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, τον Ιωάννη Καποδίστρια, θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του, 181 χρόνια μετά τη δολοφονία του.


Ομιλήτρια της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης με θέμα: «Μια πορεία οράματος, χρέους, δόξας και θυσίας», ήταν η κ. Λίλα Παπαδημητρίου, φιλόλογος, της οποίας η σπουδαία έρευνα για τη ζωή και το έργο του κυβερνήτη και με οπτικοακουστικό υλικό εξέπληξε κι ενθουσίασε το κοινό.

Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστια.

Η τρισέγγονη του Κυβερνήτη, ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια απέδωσε με συναισθηματική φόρτιση τις επιστολές του μεγάλου Έλληνα Ευρωπαίου Ιωάννη Καποδίστρια.

Στο montage ο κ. Θάνος Πολύδωρας. Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής του Ν.Π.Δ.Δ  «Δημήτριος Βικέλας» κ. Φίλιππος Χίου, ερμήνευσε εκπληκτικά τη σονάτα του αποχαιρετισμού  του Beethoven, αγαπημένο μουσικό κομμάτι του μεγάλου Έλληνα ηγέτη, οραματιστή  και πρωτοπόρο των καιρών μας Ιωάννη Καποδίστρια.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης και χαιρέτησε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μανώλης Κουρμαδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου