Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Όνειρα για το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς!


Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο μας, τα όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας, στεναχωριέμαι, απελπίζομαι και αγανακτώ.


Συζητώντας μεμονωμένα με Δημοτικούς Σύμβουλους, διαπιστώνω ότι έχω απέναντι μου, ανθρώπους νοήμονες, λογικούς και υπεύθυνους. Όμως όταν πάνε στο Δ.Σ., να μας εκπροσωπήσουν και να λύσουν τα προβλήματα μας, τότε για άγνωστο λόγο! οι περισσότεροι αντιδρούν με εκνευρισμούς, εξοργισμούς, αποχωρήσεις και γενικά διαπιστώνεις να είναι μισό-διαβασμένοι ή αδιάβαστοι στα προς συζήτηση θέματα .

Αγαπητοί Σύμβουλοι,

Που είναι η «Κηφισιά που αγαπήσατε»; που είναι ο «Πολιτισμός και η Παιδεία σας»;

Εγώ πάλι θέλω να σας πω τι ονειρεύομαι!!  

Ονειρεύομαι ένα Δημοτικό Συμβούλιο, που :

1. Θα αρχίζει στην ώρα του και όλοι εσείς θα έχετε καθίσει στις θέσεις σας, πέντε λεπτά πριν την ώρα έναρξης (είστε και ζωή να έχετε μπόλικοι).

2. Ένα λεπτό μετά, ο Πρόεδρος θα διαπιστώνει απαρτία και μάλιστα με όλους σας παρόντες και θα ξεκινά την συνεδρίαση.

3. Δεν θα υπάρχουν  έκτακτα θέματα σχεδόν όσα και τα τακτικά, προ ημερήσιας διάταξης, τα οποία μάλιστα πρέπει να συζητηθούν πριν τα περίπου 40 τακτικά! και φυσικά δεν θα σπαταλάτε 4 ώρες για το αν θα συζητηθούν ή όχι. Βέβαια πρέπει να κρίνετε για το έκτακτο του κάθε θέματος αλλά και για το οποίο είστε ανημέρωτοι αφού είναι έκτακτο!

4. Θα είστε όλοι ενημερωμένοι από τους φακέλους των θεμάτων, πριν μπείτε στην αίθουσα για να ψηφίσετε για το συμφέρον της Πόλης και των πολιτών. Λογικά θα πρέπει να απαιτείται να αποσυρθεί θέμα που δεν έχει τις απαραίτητες υπηρεσιακές εισηγήσεις.

5. Θα ζητάτε τον λόγο, με ανάταση της χειρός, για να μην διακόψετε τον ομιλητή και να σας καταγράψει η γραμματεία, ώστε να σας δώσει τον λόγο την ώρα που πρέπει και όχι την ώρα που θέλετε εσείς.

6. Θα ζητάτε τον λόγο για τα θέματα που έχετε να κάνετε γόνιμες παρατηρήσεις και όχι για να πείτε κάτι, μην τυχόν και  «μείνετε πίσω» από τους άλλους.

7. Θα ακούτε με προσοχή τους ομιλητές και θα σημειώνεται στο χαρτάκι σας, τις παρατηρήσεις και αντιρρήσεις σας, ώστε την ώρα που θα σας δοθεί ο λόγος και μόνο τότε να μιλάτε. Το να πετάγεστε διακόπτοντας τον ομιλητή, δεν δείχνει μαχητικότητα, αλλά τον κακό σας εαυτό και αγένεια.

8.  Θα ψηφίζετε ένα - ένα τα θέματα με γνώμονα το συμφέρον της Κηφισιάς, ενώ θα λαμβάνετε σοβαρά υπόψη, τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, όπως και των ειδικών επιτροπών, που εσείς συστήσατε, για να διευκολύνουν το έργο σας. Μην ξεχνάτε ότι οι επιτροπές αυτές αποτελούνται συνήθως, από πιο ειδικούς απ΄ εσάς και το κυριότερο ότι είναι άμισθες τιμητικές και τα μέλη τους αφιερώνουν πολύτιμες ώρες για εσάς και εμάς.

9.  Θα σέβεστε τους πολίτες που παρίστανται, είτε γιατί συζητείται θέμα τους, είτε γιατί θέλουν να ενημερώνονται από πρώτο χέρι, για τα θέματα της Πόλης.

10. Θα τελειώνετε τα θέματα του Δ.Σ. χωρίς να χρειάζονται «υπερωρίες» μετά τις 2.00 π.μ., χωρίς να σπάτε τα νεύρα μας και την υπομονή μας και τέλος θα φεύγετε με την αίσθηση και την ικανοποίηση ότι «σήμερα κάτι προσφέρατε στην Κηφισιά»  και βέβαια θα μένετε όλοι μέχρι το τέλος της συνεδρίασης

Φυσικά περιμένω να εισηγείστε ΝΕΑ ΘΕΜΑΤΑ προς συζήτηση για το επόμενο Δ.Σ., θέματα που διαπιστώσατε περπατώντας στην Πόλη και θα παίρνετε πρωτοβουλία να ασχοληθείτε υπεύθυνα και σε συγκεκριμένο χρόνο πηγαίνοντας σε υπηρεσίες, αρμόδιους φορείς, φέρνοντας λύσεις.

Πιστεύω ότι τότε θα αισθάνεστε, ότι δικαίως κάθεστε στις 41 καρέκλες, των εκλεκτών.

Τι; , σας ζητάω πολλά;
Ας αρχίσουμε έτσι και τα άλλα θα έλθουν μόνα τους.

ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ;

Ονειρεύομαι ότι οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, έτσι θα εργάζονται και θα δρουν.

Για το καλό σας και το καλό μας, για την Πόλη μας και για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, που μπορεί να μην ψηφίζουν, αλλά θα κληθούν να πληρώσουν τα λάθη μας.

Προσέξτε, αλλάξτε νοοτροπία, τρόπο δράσης και σκέψης, αλλιώς σας βλέπω από κάποιους αγανακτισμένους πολίτες «να πληρώνετε τα σπασμένα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου