Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Νέοι της Ελλάδας στη Γερμανία!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΎΛΟΥ

Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην Κολωνία και στη Φρανκφούρτη «ταξίδεψε» το πρόγραμμα «From Athens to London: Shape your Future» που διοργανώνεται από τη MKO «Μαθητιάδα»,  κι έτυχε  θερμής υποδοχής από νέους της χώρας, Έλληνες του απόδημου Ελληνισμού αλλά και νέους διαφόρων εθνικοτήτων, αποδεικνύοντας ότι οι κοινοί στόχοι έχουν τη δυνατότητα να ενώσουν, αφήνοντας στην άκρη γεωπολιτικές και οικονομικές διαφορές.


Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο μεγαλύτερο Ολυμπιακό Μουσείο της Γερμανίας, το «Μουσείο Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων», οι εκπρόσωποι του προγράμματος «From Athens to London: Shape your Future» παρέδωσαν την ελιά (που είχαν παραλάβει από το Δήμο της Αθήνας) ως σύμβολο αλληλεγγύης, φιλίας αλλά και ανάδειξης αξιών. «Για εμάς όλους τους Έλληνες οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σταμάτησαν το 2004 αλλά μέσω της «Μαθητιάδας» συνεχίζονται κάθε χρονιά»….τόνισαν. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προξένησαν οι δηλώσεις του Δρ. Manfred Laemmer, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθλητισμού της Κολωνίας και εκπροσώπου της Γερμανικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο οποίος εκφράστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για το πρόγραμμα, παρουσιάζοντας το σαν μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να προβάλει μια θετική εικόνα προς το εξωτερικό.


Το Σάββατο 14 Ιουλίου 2012, οι εθελοντές του προγράμματος φιλοξενήθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κολωνίας, «Westdeutscher Rundfunk», ενημερώνοντας τους ακροατές για το σκοπό του προγράμματος, που δεν είναι άλλος από το να ενώσει τις φωνές των νέων ξεπερνώντας τα σύνορα της Ελλάδας. Η ανταπόκριση υπήρξε ιδιαιτέρως εντυπωσιακή.  

Το κύριο  μήνυμα που αποκομίστηκε από το ταξίδι στη Γερμανία είναι ότι οι νέοι μοιράζονται τους ίδιους στόχους και όνειρα, ανησυχίες και προβληματισμούς για το μέλλον και τον άνθρωπο, χωρίς να περιορίζονται από σύνορα, εθνικότητες και θρησκείες.

Οι νέοι απέχουν  μόνο ένα κλικ από τη ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους για  το μέλλον που ονειρεύονται, έχοντας  τη δυνατότητα οι προτάσεις τους να αποδοθούν ως ψήφισμα τον  Οκτώβριο 2012 στο  Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο, όπου και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Γράφοντας το μήνυμά τους για ένα καλύτερο μέλλον στο www.facebook.com/ShapeUrFuture και προσκαλώντας τους φίλους τους να το ψηφίσουν, όλοι έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μέλη της μεγάλης εθελοντικής παρέας της Μαθητιάδας.

Επόμενος σταθμός του προγράμματος  θα είναι το Λονδίνο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Το πρόγραμμα  «From Athens to London: Shape Your Future» πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και της Aegean Airlines.

Η Πανελλήνια «Μαθητιάδα» Αθλητισμού και Πολιτισμού δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια στο πλαίσιο του μαθήματος της Ολυμπιακής Παιδείας και αποτελεί το επισφράγισμα του οράματος μιας παρέας φίλων οι οποίοι μοιράστηκαν την ίδια έμπνευση: να δημιουργήσουν ένα γεγονός στο οποίο η μαθητιώσα νεολαία θα βιώνει εμπειρίες και θα ’παιδεύεται’ σε αξίες, αρχές και ιδανικά τα οποία αφενός αντανακλούν το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και αφετέρου αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο μιας υγιούς και προοδευτικής σύγχρονης κοινωνίας.

Η διοργάνωση που  πραγματοποιείται στην Πρώτη Σερρών, είναι μια πρωτότυπη δράση  που  θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  ως μία  «Μαθητική Ολυμπιάδα» καθώς  είναι μια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων για μαθητές της  Ελλάδας και της ομογένειας και  αποτελείται από πλήθος μαθητικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες.....http://www.mathitiada.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου