Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

«Τα Δίφυλλα της Αίγινας»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη, με τίτλο «Τα δίφυλλα της Αίγινας» θα φιλοξενήσει η Αίθουσα Τέχνης «ΕΓΙΝΑ-ΑΙΓΙΝΑ», από τις 28 Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2012.

Στην νέα αυτή θεματική ενότητα ο Ανδρέας Γεωργιάδης επιχειρεί μια εικαστική χαρτογραφία της Αίγινας. Ανασυνθέτει τους τόπους και τους προορισμούς του μυθικού αυτού νησιού, δημιουργώντας μια υποκειμενική γεωγραφία μνήμης, που χάνεται στο χρόνο και την ιστορία του.

Ο αρχαίος ελαιώνας, το ελλάνιο όρος, η βυζαντινή παλαιοχώρα, το σπίτι του Ροδάκη, το αρχαίο λατομείο, η εβραϊκή συναγωγή, ο Ναός της Αφαίας, αλλά και πολλά ακόμη «κρυμμένα μυστικά»  μέρη της αιγινήτικης ενδοχώρας, γίνονται κλειδιά μιας διαφορετικής ξενάγησης στην Αίγινα.

Χρησιμοποιώντας ακουαρέλες και μελάνια σε χαρτί, ο Ανδρέας Γεωργιάδης προτείνει μια διαφορετική τοπιογραφία πολλαπλών αναγνώσεων, λουσμένη σε φως, διάφανο και πλούσιο σε τονικές διαβαθμίσεις, συχνά μεταφυσικό, αλλά ποτισμένη με σκιά, πυκνή και στερεή, επιτρέποντας στην αμφιβολία να εισχωρήσει, και να ταράξει τα ήρεμα νερά της ζωγραφικής του περιπέτειας.


Ο Ανδρέας Γεωργιάδης έχει φιλοτεχνήσει με έργα του βιβλία και δίσκους.  Ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα της Μικρής Άρκτου. 

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ. και 7:00μ.μ. - 9:30 μ.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου