Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Έως τις 29 Ιουλίου 2012 θα διαρκέσει η έκθεση της Eddy Ferguson στο Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς.

Η έκθεση παρουσιάζει μια πολυδιάστατη άποψη του έργου της  στο οποίο χρησιμοποιεί ποικίλες τεχνικές - σχέδιο, εγκατάσταση, performance, video και ζωγραφική - με τη μορφή ενός Gesamtkunstwerk, δηλαδή της ολότητας του έργου.


Η συγκεκριμένη έκθεση δεν  αποσκοπεί στην μεμονωμένη παρουσίαση των έργων της, αλλά προσδοκά να προβάλλει  το πλήρες εικαστικό όραμα  της καλλιτέχνιδας με όλες τις εκφάνσεις, την ευαισθησία, αλλά και την ενέργεια που εκπέμπει.


Με σαφείς νύξεις την υψηλή κουλτούρα και την κουλτούρα της καθημερινότητας – που συχνά πηγάζει  μέσα από εικόνες  του σινεμά ή τον κόσμό της ροκ μουσικής – η Ferguson θέτει σημαντικά και καίρια ζητήματα σχετικά με το ρόλο των συναισθημάτων στις καλλιτεχνικές δημιουργίες, την απελευθερωτική δύναμη που εκπέμπουν οι εικόνες, η μουσική, καθώς και η συνύπαρξη πολλαπλών και αντιθετικών απόψεων για το πώς βιώνει ο θεατής την πραγματικότητα.

Επιμέλεια έκθεσης: Paolo Colombo.
Ωράριο λειτουργίας Μουσείου - Πειραιώς 138: Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή 10.00 - 18.00, Παρασκευή - Σάββατο 10.00 - 22.00. Δευτέρα - Τρίτη κλειστά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου