Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....δυνατό ρεπορτάζ της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το  Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη 18/07/2012 στις 10.00πμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η  συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί (2) εκτάκτων και (2) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.12 ημερομηνίας 17/07/2012.....

Έκτακτα θέματα

1.Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για την συμμετοχή του Δήμου με το αντίτιμο των 2,00 ευρώ για την μεταφορά κάθε ενδιαφερόμενου μέλους των ΚΑΠΗ στην θάλασσα με πούλμαν , ο οποίος συμμετέχει ισόποσα με 2,00 ευρώ. Εγκρίνεται ομόφωνα.

2.Λήψη ομόφωνης απόφασης συναίνεσης για την έναρξη μειοδοτικού διαγωνισμού ύψους 60.000,00 ευρώ έναντι του προϋπολογισθέντος ποσού 1.000.000,00 ευρώ  για το 2012 αναφορικά με την συντήρηση οχημάτων καθαριότητας του Δήμου. Εγκρίνεται ομόφωνα.

Τακτικά θέματα

1.Αιτήματα  για έγκριση προσωπικού  ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με συμβάσεις μέγιστης διάρκειας   οκτώ  ή (προκειμένου  για παιδικούς  σταθμούς) έντεκα μηνών  για την κάλυψη  παροδικών  αναγκών έτους 2012.

Η κ. Κορογιαννάκη έθεσε υπόψη του Σώματος ότι ο Δήμαρχος αφού έλαβε υπόψη τις εποχικές και πρόσκαιρες ανάγκες για το 2012 του Δήμου, εισηγείται την έγκριση, για την σύναψη συμβάσεων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για τον Δήμο, τις κάτωθι ειδικότητες:

- Βρεφονηπιοκόμων  28
- Κοιν. Λειτουργών  3
- Εργοθεραπευτών  2
- Διοικητικών  1
- Χειριστές Η/Υ  2
- Βοηθ. Παιδαγωγών  28
- Μαγείρων  5
- Βοηθ. Μαγείρων  4
- Βοηθ. Τραπεζοκόμων  5
- Καθαρίστριες  17
- Οικογενειακών Βοηθών  5

ΣΥΝΟΛΟ  103

Η σύμβαση εργασίας για τις ειδικότητες σχετικά με τους επτά Βρεφονηπιακούς Σταθμούς στην Κηφισιά και ένα στην Νέα Ερυθραία (συνολικής δυναμικότητας 800 βρεφών και νηπίων) είναι 11 μηνών, ενώ για όλες τις υπόλοιπες είναι 8 μήνες. Εγκρίνεται ομόφωνα.  

Η κ. Κορογιαννάκη επεσήμανε όμως ότι ορατός είναι ο κίνδυνος αδυναμίας απορρόφησης όλων των απαιτήσεων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου λόγω της μείωσης έγκρισης θέσεων πρόσληψης του προσωπικού και μάλιστα εξειδικευμένου ( παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές κτλ.) από το Υπουργείο Εσωτερικών κατά 10% για το 2012 σε σχέση με το 2011.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι περισσότερες τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων.  

Η  κ. Κοσμά ζήτησε διευκρινήσεις για το περιεχόμενο του εγγράφου με αριθμό 24061 (ΦΕΚ/Β/19-6-2012) περί κατάργησης και διατήρησης κενών οργανικών θέσεων μονίμου προσωπικού στο Δήμο Κηφισιάς, προτείνει τον αριθμό και τις ειδικότητες για συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συμβάσεις μίσθωσης έργου οι οποίες είναι αναγκαίες για την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτού. Η κ. Πρόεδρος επέδωσε το έγγραφο στην κ. Κοσμά για να ενημερωθεί!

Η Αντιδήμαρχος κ. Βλάχου παρενέβη και είπε ότι διαχρονικά είναι πασίγνωστο ότι υπάρχει πάντοτε διαφορά της τάξεως περίπου 50% μεταξύ των αιτημάτων του Δήμου για την κάλυψη θέσεων διαφόρων αναγκών  και των εγκριθέντων από το Υπουργείο θέσεων!

Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ της κ. Κοσμά και της Αντιδημάρχου κ. Βλάχου επί της διαδικασίας!.....με την κ. Κοσμά τελικά να αποκαλεί την κ. Βλάχου «αδιάβαστη»!

Παρόλο που η Αντιδήμαρχος κ. Βλάχου, ήταν «σωστά» ενημερωμένη επί της διαδικασίας, ζήτησε συγνώμη από την κ. Κοσμά!....αναδεικνύοντας εντελώς διαφορετική παιδεία καλής συμπεριφοράς!
Εκείνο όμως που έκανε κακή εντύπωση ήταν η παρέμβαση της κ. Προέδρου, η οποία ζήτησε να σταματήσει αμέσως ο γυναικοκαβγάς!

Κατέβηκε πράγματι κ. Προέδρου η συζήτηση στο επίπεδο του γυναικοκαβγά; ΔΕΝ το νομίζουμε! Μάλλον η παρέμβασή σας θα έπρεπε να ήταν διαφορετική!

2.Αιτήματα  για έγκριση  προσωπικού  με σύμβαση μίσθωσης έργου για την κάλυψη  παροδικών  αναγκών έτους 2012.

Η κ. Κορογιαννάκη έθεσε υπόψη του Σώματος ότι ο Δήμαρχος αφού έλαβε υπόψη τις εποχικές και πρόσκαιρες ανάγκες για το 2012 του Δήμου, εισηγείται την έγκριση για την σύναψη συμβάσεων Μίσθωσης Έργου για τον Δήμο, τις κάτωθι ειδικότητες:

- Παιδαγωγών  16
- Ψυχολόγων  8
- Τραπεζοκόμων  16
- Δασκάλων Χορού  4
- Θεατρολόγων  2
- Ψυχαγωγών – Καλλιτεχνών  16
- Μουσικών  2
- Γενικών Καθηκόντων  16
- Φύλακες  8

ΣΥΝΟΛΟ  88

Η σύμβαση Μίσθωσης Έργου  για τις ανωτέρω ειδικότητες  είναι για ένα χρόνο μέσο  ΑΣΕΠ. Εγκρίνεται ομόφωνα.  

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κ. Μ. Κουρμαδιάς και πρότεινε να συμπεριληφθούν στις ανωτέρω θέσεις, οι ακόλουθες ανάγκες της «Δημήτριος Βικέλας Ν.Π.Δ.Δ.», ως ξεχωριστό Νομικό Πρόσωπο, ήτοι 25 θέσεις στον τομέα Πολιτισμού και 30 θέσεις στον τομέα Αθλητισμού, για την στελέχωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Εγκρίνεται ομόφωνα.   

Ακολούθησε η κ. Κεφαλά, η οποία πρότεινε 35 θέσεις ορισμένου χρόνου και 36 θέσεις με σύμβαση έργου για τις ανάγκες της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ», ως ξεχωριστό Νομικό Πρόσωπο και συνέχισε ο κ. Δημάκης εκ μέρους της ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ για 18 θέσεις ορισμένου χρόνου.  Εγκρίνεται ομόφωνα.   

Τέλος, ο κ. Νικολέλης πρότεινε  να συμπεριληφθούν στις ανωτέρω θέσεις, 39 θέσεις για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής Εταιρείας  ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ Α.Ε. Εγκρίνεται ομόφωνα.   

Η δαπάνη πληρωμής των εν λόγω Συμβάσεων θα βαρύνει αποκλειστικά τον Προϋπολογισμό του 2012 με πρόβλεψη και για το 2013 του Δήμου Κηφισιάς!

Σύμφωνα με το έγγραφο με Α.Π. 28115/12-7-2012 του Υπουργείο Εσωτερικών ζητείται η αποστολή των ανωτέρω αιτημάτων του Δήμου Κηφισιάς για την κάλυψη εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων μέχρι 18/07/2012 το απόγευμα!!

1 σχόλιο:

  1. Τη Δευτέρα 23Ιουλίου συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της Ν.Ερυθραίας.Δεν υπάρχουν σχόλια και ρεπορταζ από αυτή τη συνεδρίαση από την εφημερίδα την οποία παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή