Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης του Κ. Σ. Κηφισιάς.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συνήλθε την Δευτέρα 25/06/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Παπαδάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 5 μέλη συν την κ. Ναταλία Στεφανίδου, άρτι αφιχθείσα εκ του εξωτερικού μετά από απουσία αρκετών μηνών,  ξεκίνησε στις 07.15μμ η συνεδρίαση με την ενημέρωση του Κοινοτικού Συμβουλίου, την επικύρωση πρακτικών των συνεδριάσεων στις 08/03/2011 και 17/05/2012, και την λήψη αποφάσεων επί  «14» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση με Α.Π. 6 ημερομηνίας 20/06/2012.  

Προ ημερησίας  ο κ. Παπαδάκης ενημέρωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις  σχετικά με τις εταιρείες  ΒΕΝΕΤΗΣ και ΝΟΣΑ οι οποίες λειτουργούν καταστήματα χωρίς άδεια....αλλά μόνο με προέγκριση! Συγκεκριμένα «7» Δημότες προσέφυγαν στην Περιφέρεια εναντίον της εταιρείας ΝΟΣΟΣ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η άδεια της. Θα πρέπει η εταιρεία να ξεκινήσει τις διαδικασίες από την αρχή! Δηλαδή να πάρει προέγκριση πρώτα και μετά να περάσει η έγκριση αδείας από το Κοινοτικό Συμβούλιο!

Ο κ. Παπαδάκης συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Δήμαρχος δίνει άδειες μόνο βάσει των εισηγήσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου!

Το λόγο πήραν ακολούθως όλοι οι παριστάμενοι Σύμβουλοι οι οποίοι, ο ένας μετά τον άλλον, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά των ότι συνεχώς και συστηματικά δεν λαμβάνονται υπ΄ όψιν οι εισηγήσεις των από το Δημοτικό Συμβούλιο!

Ειδικότερα ο κ. Χασιώτης με έντονο ύφος είπε ότι αφού το Δημοτικό Συμβούλιο και η Τεχνική Υπηρεσία αγνοούν συστιματικά τις εισηγήσεις μας καλύτερα να παραιτηθούμε! Είμαστε εκλεγμένοι από τους Δημότες αλλά μας «γράφουν» κανονικά....

Ο κ. Παπαδάκης παρατήρησε λέγοντας ότι για την περίφημη «κανονιστική» δεν εκλήθησαν τα Κοινοτικά Συμβούλια να κάνουν εισηγήσεις! Μόνο στα διάφορα Σωματεία κτλ, δόθηκε η ευκαιρία από Δημοτική Αρχή!

Να γίνεται έλεγχος των καταστημάτων ως προς την νομιμότητα λειτουργίας των καταστημάτων από τριμελή επιτροπή του Κοινοτικού Συμβουλίου, εισηγήθηκαν ομόφωνα όλοι οι Σύμβουλοι, στο Πρόεδρο κ. Παπαδάκη! 

Να κληθεί η κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου ή να διευθετηθεί συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο, για να συζητηθεί  το σοβαρό αυτό θέμα, πρότεινε ο κ. Παπαδάκης.

Κατά την διάρκεια της έντονης συζήτησης έγινε ιδιαίτερη μνεία από το Σώμα ότι τα απορριμματοφόρα του Δήμου δεν μαζεύουν τα σακιά με τους πάγους μετά την λήξη των Λαϊκών Αγορών στο Νεκροταφείο της Κηφισιάς! Παραμένουν δίπλα στο Νεκροταφείο μέχρι να λιώσουν  οι πάγοι!.....με αποτέλεσμα η περιοχή να ρυπαίνεται ακόμη περισσότερο!

Διαχρονικές «αναφορές» για την εν λόγω σοβαρή ρύπανση από το  Κοινοτικό Συμβούλιο προς την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, δυστυχώς δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα!

Ακολούθως πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις!..... για τα κάτωθι «14» τακτικά θέματα χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες:

1. Χορήγηση Προέγκρισης Άδειας ίδρυσης  Λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ», επί της οδού Αγ. Τρύφωνος 30, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας με την επωνυμία «Π. ΒΛΑΣΣΗΣ και ΣΙΑ Ο.Ε.».  Εγκρίνεται ομόφωνα.

2. Χορήγηση Προέγκρισης Άδειας ίδρυσης και Λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΤΟΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ - ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ», επί της οδού Κυριαζή 6-8, στην Κηφισιά, στο όνομα «Παπαδόπουλος  Νικόλαος  του Θωμά». Αναβολή ομόφωνη για να προσκομίσει αλλαγή χρήσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

3. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ - ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ», επί της οδού Σκιάθου 3, στην Κηφισιά, στο όνομα της υπό σύσταση εταιρείας με την επωνυμία «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ο.Ε.», με νόμιμο εκπρόσωπο τον Παπαδημητρίου Στέφανο του Αριστείδη. Εγκρίνεται ομόφωνα.

4. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «Κυλικείο για την εξυπηρέτηση αναγκών του προσωπικού της JETOIL», επί της οδού Ευρώτα 27 και Κηφισού, στο όνομα της ατομικής επιχείρησης  NATALYA MAZNA και διακριτικό τίτλο ARONIS GROUP FBS. Εγκρίνεται ομόφωνα.

5. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Πρατήριο Άρτου – Ειδών ζαχαροπλαστικής με παρασκευαστήριο», επί της οδού Χαρ. Τρικούπη 147, στην Κηφισιά , στο όνομα της εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.». Αναβολή ομόφωνη για να προσκομίσει αλλαγή χρήσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

6. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια  ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ», επί της Λ. Κηφισίας 238-240, στην Κηφισιά, (εντός εμπορικού Κέντρο Μελά) στο όνομα της εταιρείας «Β. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ και ΣΙΑ Ε.Ε.». Εγκρίνεται ομόφωνα.

7. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια  ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «Παραγωγή και διάθεση παγωτού – Ειδών ζαχαροπλαστικής - Καφέ», επί της οδού Δροσίνη 16, στην Κηφισιά , στο όνομα της «ΚΑΡΑΤΖΑ ΕΛΕΝΗΣ του  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ» μέλος της υπό σύσταση εταιρείας. Αναβολή κατά πλειοψηφία για να προσκομίσει αλλαγή χρήσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

8. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια  ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «Μανικιούρ – Πεντικιούρ – Κομμωτήριο», επί της οδού Παπαδιαμάντη 7 και Λεβίδου, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «Ε. ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΗ και ΣΙΑ Ε.Ε.». Εγκρίνεται ομόφωνα.

9. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια  ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «Κολυμβητικής δεξαμενής (πισίνας)», στο 18ο χιλ. Ν.Ε.Ο.Α.Λ., στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «Γ. ΔΙΟΝΥΣΙΩΤΗΣ Α.Ε.». Αποσύρεται.

10. Χορήγηση Προέγκρισης για άδεια  ίδρυσης  και λειτουργίας  καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΠΙΣΙΝΑΣ», στο 18ο χιλ. Ν.Ε.Ο.Α.Λ., στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «Γ. ΔΙΟΝΥΣΙΩΤΗΣ Α.Ε.». Αποσύρεται.

11. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ», που βρίσκεται στην οδό Λ. Κηφισίας 238-240, στο όνομα της εταιρείας «Ν. ΠΕΙΘΗΣ – Κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ FOOD Ε.Π.Ε.», με διακριτικό τίτλο simply burgers. Εγκρίνεται ομόφωνα.

12. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ, με παρασκευαστήριο- ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ», που βρίσκεται στην οδό Λεβίδου 1, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΕΚΜ/ΣΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο ΝΕ. Απορρίπτεται κατά πλειψηφία.

13. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ -ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ», που βρίσκεται στην οδό Πεντέλης 1 και Κολοκοτρώνη, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ Α.Ε.», με νόμιμο εκπρόσωπο τον Δημήτριο Κολοβάκη. Εγκρίνεται ομόφωνα.

14. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας Μουσικών Οργάνων στο κατάστημα «ΚΥΛΙΚΕΙΟ - ΜΠΑΡ», που βρίσκεται στην οδό Λεβίδου 1, στην Κηφισιά, στο όνομα της εταιρείας «ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΕΚΜ/ΣΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο Kefalari suite. Εγκρίνεται κατά πλειψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου