Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Εικόνες Γερμανικής Κατοχής!


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Εικόνες που μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν προκαλούνται στην Αθήνα και σε πολλά αστικά κυρίως κέντρα της Ελλάδας.

Στο Πεδίο του Άρεως την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 εκατοντάδες Αθηναίοι και μη, σχημάτισαν απίστευτες ουρές για να πάρουν δωρεάν λίγα λαχανικά από αγρότες της Κρήτης! 


Η εικόνα επαναφέρει τις τραγικές στιγμές της Γερμανικής Κατοχής στη μνήμη αυτών που την έζησαν και σε όσους απλά από βιβλία είχαν μάθει. Το τραγικό της  όλης κατάστασης είναι ότι αυτό γίνεται το έτος 2012, χωρίς η ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι αλλά σε υποτιθέμενη ειρηνική περίοδο.  


Το σκηνικό όμως είναι απίστευτα ίδιο και με ίδιους συντελεστές αλλά με διαφορετική μέθοδο που θα πρέπει να κάνει τους πολιτικούς μας να ντρέπονται για το πώς έχουν καταντήσει τη χώρα μας και τους πολίτες της.  

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΑΝΑΤΟΛΗ» της Ιεράπετρας Κρήτης, σε συνεργασία με το TELE KRHTH και τον Δήμο Αθηναίων αφού πρώτα διέθεσε μεγάλες ποσότητες και σε ημιαστικά μέρη της Κρήτης.


Είναι γεγονός αξιοσημείωτο ότι τα συσσίτια έχουν αρχίσει να καθιερώνονται στην Ελλάδα ως ένας τρόπος αλληλοβοήθειας σε ανθρώπους που ποτέ δεν φαντάστηκαν την ζωή τους έτσι.

Η συμβολή του αγροτικού Συνεταιρισμού «ΑΝΑΤΟΛΗ» της Ιεράπετρας ήταν τελικά καθοριστική στις μέρες μας αφού διέθεσε δωρεάν 25 τόνους κηπευτικών σε εκατοντάδες οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και βρίσκονται σε καταλόγους του Δήμου Αθηναίων.

Μία φτώχεια που έχει προκληθεί από την ανικανότητα αυτών των κυβερνήσεων που επί 40 χρόνια με «επιμέλεια» αποφασίζουν για την τύχη τους και που συνεχίζουν και σήμερα να αποφασίζουν!

Στο Πεδίο του Άρεως: Απευθείας μετάδοση της ΝΕΤ..... είδηση κοινωνικής προσφοράς   και του MEGA....... δείτε εδώ ουρά για λίγα λαχανικά !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου