Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Υπάρχουν «ελλείψεις» στην αντιπυρική προστασία της πόλης μας;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Εκ διαμέτρου αντίθετη αντιμετώπιση συναντήσαμε από στελέχη της διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς όταν ζητήσαμε περισσότερη πληροφόρηση για το θέμα της πυροπροστασίας της πόλης.

Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει, η μάχη με τις φλόγες φαντάζει αναμενόμενη!

Από την μια, μιλώντας ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Βασίλης Ξυπολυτάς στην εφημερίδα μας, δήλωσε αισιόδοξος για τη γενικότερη ετοιμότητα του Δήμου.

Δεν παρέλειψε να τονίσει μάλιστα την συμβολή των 30 εθελοντών που ενισχύουν το έργο των 30 μονίμων εργαζόμενων του Δήμου που στελεχώνουν έξη πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία λειτουργούν σε 24ωρη βάση!

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών για δράσεις  εθελοντισμού όχι μόνο στο κομμάτι που αφορά τον καθαρισμό αλλά κυρίως στην προστασία των χώρων είναι ένας από τους στόχους μου, είπε ο Αντιδήμαρχος.

Σε αυτό ο κ. Ξυπολυτάς βρήκε ένθερμη ανταπόκριση από την πλευρά των Δημοτών που αποφάσισαν να συνδράμουν στο κίνημα των Kifissistas!  

Ο εθελοντισμός, συνέχισε, μπορεί να καλύψει με πιο ουσιαστικό τρόπο το κενό που δημιουργείτε σε μια εποχή που το κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως μας είπε, ασχολείται με τον εθελοντισμό σε προσωπική βάση αρκετά χρόνια. Είναι μάλιστα και Πρόεδρος της ΜΚΟ Green Belt την οποία ίδρυσε μετά τις πυρκαγιές του 2007!

Από την άλλη, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αστικού Πρασίνου και Περιαστικών Δασών Βαγγέλης Σιδέρης κινήθηκε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, εκφράζοντας στον Τοπικό Τύπο την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ο καθαρισμός των οικοπέδων - λόγω της καθυστέρησης στην πρόσληψη των συμβασιούχων - παρότι βρισκόμαστε ήδη στις αρχές του καλοκαιριού.

Επίσης ανέφερε ότι από τους 75 συμβασιούχους που αναμένεται να προσληφθούν γύρω στα μέσα Ιουνίου 2012, μόνο οι μισοί θα ασχοληθούν στην «αντιπυρική» προστασία, αφού οι υπόλοιποι θα αναλάβουν τον καθαρισμό των χόρτων!

Τέλος, πρόσθεσε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και πως αν αργήσουν και άλλο οι προσλήψεις, τότε η Κηφισιά κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή!

Τι από τα δυο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει;

ΜΗΠΩΣ, με ένα «προληπτικό» προγραμματισμό, το προσωπικό που ήδη διαθέτετε μαζί με την συμβολή αριθμού εθελοντών, κ. Σιδέρη, θα μπορούσε να καλύψει σταδιακά τις ανάγκες καθαρισμού των χόρτων;

ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ, κ. Σιδέρη, ο καθαρισμός των οικοπέδων από τα χόρτα, ως «προληπτική» ανάγκη πυροπροστασίας η οποία πρέπει να διασφαλίζεται διαχρονικά και όχι μόνο από την συμβολή των 2μηνων συμβασιούχων κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου;

Επομένως τα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που τίθενται στον Δήμο Κηφισιάς είναι: υπάρχει αδυναμία στην έγκαιρη στελέχωση εθελοντικού προσωπικού ή ανυπαρξία «προληπτικού» προγραμματισμού για την κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας ή αδυναμία και ανυπαρξία μαζί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου