Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 04/04/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με....

την  Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου
- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως
- την λήψη αποφάσεων επί (38) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.6 ημερομηνίας 30/03/2012.

Ενδιαφέροντα θέματα που ηγέρθησαν στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση ήταν εκείνα που αφορούσαν:

- Τις προσπάθειες που καταβάλουν τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ, προς την Κυβέρνηση, για να επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον περιορισμό των πόρων σε συνδυασμό με την ανάληψη νέων αρμοδιοτήτων.

- Το θέμα της δημιουργίας χώρων φιλοξενίας των μεταναστών σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος και ειδικότερα στην Αττική.

- Η εκπόνηση, η κατάρτιση - σύνταξη μιας νέας κανονιστικής απόφασης για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η οποία δόθηκε για διαβούλευση με πρόβλεψη να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ., η οποία συνδυάστηκε με πρόταση του Δημάρχου και με αναστολή εξετάσεως των αιτήσεων έως ότου ψηφιστεί η κανονιστική διάταξη.  

Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος τοποθετήθηκε σχετικά με τις άδειες χορήγησης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος λέγοντας πως ο Δήμος δεν θα γίνει σε καμιά περίπτωση «κτηματομεσίτης» και ανακοίνωσε πως ο Δήμος καλεί σε διαβούλευση όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα περίπου 30 - 45 ημερών να υπάρξει νέα «κανονιστική πράξη» του Δήμου για το όλο θέμα! Επιτέλους, συνέχισε, να υπάρξει μια τάξη και καθαροί κανόνες!  

Σε ότι αφορά τους μετανάστες ο κ. Χιωτάκης είπε ότι οι Δήμοι που έχουν πρόβλημα πρέπει να φροντίζουν να το λύσουν οι ίδιοι όπως για παράδειγμα  ο Δήμος Αθηναίων όπου υπάρχει το «εγκαταλελειμμένο» στρατόπεδο του Ρουφ!

Στην συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως» Α. Συνοδινού αναφέρθηκε στο θέμα των εργασιών του δημοτικού πάρκινγκ και επέρριψε ευθύνες για την έλλειψη εργασίας στην αγορά στην ανυπαρξία του πάρκινγκ. Επίσης κάλεσε το κ. Χιωτάκη να ζητήσει σύντομα συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού ώστε να επιλυθεί το θέμα σύντομα!

Απαντώντας ο Δημοτικός Σύμβουλος Ε. Σιδέρης είπε ότι η καθίζηση στην αγορά οφείλεται στο ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά......και όχι η καθυστέρηση των εργασιών για την ολοκλήρωση του πάρκινγκ!

Ο κ. Χιωτάκης συμπλήρωσε ότι σύντομα θα υπάρξει συνεδρίαση του ΚΑΣ για το εν λόγω θέμα, μιας και ορισμένα από τα ευρήματα, οι αρχαιολόγοι τα θεωρούν σημαντικά ώστε να επισπευσθούν οι εργασίες των αρχαιολόγων αλλά και της ολοκλήρωσης του δημοτικού πάρκινγκ! 

Από τα (2) παρακάτω έκτακτα θέματα ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το 2ο θέμα:

1. Τροποποίηση της υπ΄αριθ.437/2011 απόφασης του Δ.Σ., όπως συμπληρώθηκε με την 23/2012 απόφαση περί καθιέρωσης 12ωρης και 24ωρης λειτουργίας Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς, καθώς και των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών, με έδρα τις Δημοτικές Ενότητες Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, βάσει του υπ΄αριθμ. 7304/7046/2012 εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Εγκρίθηκε.

2. Συζήτηση επί των προτάσεων του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου σχετικά με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό κ.α και λήψη απόφασης για έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Η πρόταση της τοπικής κοινωνίας των Αδαμών, όπως αυτή παρουσιάστηκε με αναφορές και υπομνήματα κατοίκων, μέσω των Συλλόγων Κηφισός και Οικολογική Εξόρμηση Αττικής, που αφορούσε το περιεχόμενο ρυθμίσεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, για την καταβολή οφειλομένων αποζημιώσεων σε ιδιοκτήτες  κοινοχρήστων χώρων,  ακούστηκε με ιδιαίτερη  προσοχή!

Το Δ.Σ. αφού άκουσε και τις προφορικές απόψεις των αιτούντων αλλά και την εισήγηση του Αντιδημάρχου Χωροταξίας κ. Παναγιώτου συμφώνησε όπως εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο θα ζητείται η κάλυψη των απαιτουμένων αποζημιώσεων από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου αντί της προβλεπομένης καλύψεως 30% από τον Δήμο και 70% από τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε μια ακτίνα 250μ γύρω από τον κάθε κοινόχρηστο χώρο. Εγκρίθηκε.

Ακολούθησε η λήψη αποφάσεων επί (36) εκ των (44) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται παρακάτω:  

1. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Κηφισιάς ως νέο μέλος στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας - Πειραιά. Εγκρίθηκε.

2. Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας, αξιολόγηση και παραλαβής για τον διαγωνισμό υπό Κ.Α. 15.7122.03 με θέμα: «Προμήθεια - τοποθέτηση προκατασκευασμένης αίθουσας», Προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2012. Εγκρίθηκε.

3. Έγκριση καταστατικού του Ν.Π.Δ.Δ. «Πνευματικό Κέντρο Έρευνας και Μελέτης του Μικρασιατικού Πολιτισμού της Χερσονήσου της Ερυθραίας» του Δήμου Κηφισιάς. Εγκρίθηκε.

4. Έγκριση λειτουργίας αίθουσας και προαυλίου χώρου του Πνευματικού Κέντρου Έρευνας και Μελέτης του Μικρασιατικού Πολιτισμού της Χερσονήσου της Ερυθραίας. Εγκρίθηκε.

5. Προέγκριση Οικονομικών Καταστάσεων της Απογραφής Έναρξης (Ισολογισμός Έναρξης) της 1ης Ιανουαρίου 2011 του Ν.Π.Δ.Δ. Πνευματικό Κέντρο Έρευνας και Μελέτης του Μικρασιατικού Πολιτισμού της Χερσονήσου της Ερυθραίας. Εγκρίθηκε.

6. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Κηφισιάς. Εγκρίθηκε.

7. Υποβολή Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κηφισιάς έτους 2011.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Τρεις Σχολικές Επιτροπές δεν είχαν υποβάλει τα οικονομικά τους στοιχεία!....και ήταν (1) ο κ. Λαζάρου του Α’ Γυμνασίου και Λυκείου Κηφισιάς (2) η κ. Αλιμπράντη του Γυμνασίου και Λυκείου της Νέας Ερυθραίας και (3) η κ. Σπηλιωτοπούλου του Γυμνασίου Εκάλης το οποίο έκλεισε. Οι κ.κ. Λαζάρου και Αλιμπράντη «συμπτωματικά» ήταν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον συνδυασμό του κ. Χιωτάκη!!

Πληροφορούμεθα ότι το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε πρόσφατα να ιδρυθεί 2ο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης για περίπου 45 μαθητές το οποίο όμως να στεγασθεί στο κτίριο του πρώην Γυμνασίου Εκάλης που είχε 80 περίπου μαθητές και το οποίο ως γνωστό έκλεισε για οικονομικούς λόγους....με την προϋπόθεση ο Δήμος Κηφισιάς να πληρώνει το ενοίκιο!

8. Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 190/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά την σύνταξη κατάστασης απόρων (παρ. 2β, άρθρο 37 του Ν. 3801/2009) για το βοήθημα του Πάσχα 2012. Εγκρίθηκε.

9. Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 124/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Εγκρίθηκε.

10. Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 125/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Τριμελούς  Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Εγκρίθηκε.

11. Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 208/2012 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά καθορισμό αμοιβής για την ανάθεση σε Δικηγόρο να παραστεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Εγκρίθηκε.

12. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 9/2011 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την τροποποίηση των χρήσεων γης στο Ο.Τ. 26 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Κηφισιάς. Εγκρίθηκε.

13. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 3/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά μονοδρόμηση της οδού Λυγούστρου, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

14. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 8/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά αίτηση κατοίκων της οδού Δημητρίου Γούναρη 33 στην Κηφισιά, για απομάκρυνση τοιχίου επί του πεζοδρομίου. Εγκρίθηκε.

15. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 14/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά τον καθορισμό τιμής μονάδος προσκυρούμενου τμήματος, επί των οδών Φιλαδελφέως και Μεθώνης στο Ο.Τ. 681. Εγκρίθηκε.

16. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 29/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία  αφορά έκθεση ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομίας για την αποφυγή παράνομης στάθμευσης οχημάτων στην συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Γεωργαντά, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

17. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 30/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά την απαγόρευση στάσης – στάθμευσης στον παράπλευρο Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας. Εγκρίθηκε.

18. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 32/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά παράνομη στάθμευση περιμετρικά της πλατείας Ν. Πλαστήρα (25ης Μαρτίου), στην Νέα Ερυθραία. Εγκρίθηκε.

19. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 33/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά εισήγηση  αναστολής εκτέλεσης πάσης φύσεως οικοδομικών εργασιών παρά τον κόμβο εισόδου της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης.

Αναβλήθηκε για τυπικούς διαδικαστικούς λόγους! Θα επανέλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη φορά!

20. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 34/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά εισήγηση πρότασης τροποποίησης του Π.Δ. (Φ.Ε.Κ. 662/Δ/27-06-2003), «περί χρήσεων γης και συμπλήρωσης όρων και περιορισμών δόμησης στην Δημοτική Ενότητα Εκάλης».

Εγκρίθηκε. Το θέμα παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον λαμβάνοντας υπόψη:

- την εγκριθείσα εισήγηση, όπως οι προβλεπόμενες από το σχέδιο Εκάλης χρήσεις αμιγούς κατοικίας (8 χρήσεις) από το Π.Δ. 166/1987 να περιοριστούν ΜΟΝΟ στην χρήση «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ»

- το περιεχόμενο της  «αποκλειστικής κατοικίας» στο υπό έγκριση νέο Π.Δ. (χρήσεις που προσομοιάζουν χωρίς να ταυτίζονται απολύτως με εκείνες που προβλέπονται από το ΦΕΚ 691/1992 για τις περιοχές αμιγούς κατοικίας του Δήμου Κηφισιάς), βάσει του οποίου η κ. Α. Συνοδινού πρότεινε να γίνει όμοια εξέταση και για όλες τις περιοχές αμιγούς κατοικίας, πρόταση που αποδέχθηκε ο κ. Δήμαρχος για να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

21. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 35/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά εισήγηση για ανάπλαση όλων των παιδικών χαρών της Εκάλης και άμεση επισκευή ή αντικατάσταση των οργάνων της παιδικής χαράς, στη συμβολή των οδών Ρόδων και Ευωνύμων, στην Εκάλη.

Αναβλήθηκε προσωρινά μέχρι ότου αναμορφωθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου που θα συμπεριλαμβάνει και την εν λόγω ανάπλαση.

Πριν περίπου τρεις εβδομάδες ο κ. Μανιάτης της Περιφέρειας ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα καλύψει κατά σειρά προτεραιότητας (1) Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (2) Έργα Υποδομών όπως αποχέτευση και ύδρευση και (3) Αναπλάσεις!

22. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 36/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά εισήγηση για τοποθέτηση σημάτων οδού ήπιας κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού Καλλιρρόης, μεταξύ των οδών Αύρας και Μυρτιάς, στην Εκάλη και αφαίρεση των απαγορευτικών πινακίδων κυκλοφορίας καθόδου. Εγκρίθηκε.

23. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 37/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά εισήγηση για παραχώρηση μίας θέσης στάθμευσης έμπροσθεν φαρμακείου, επί της οδού Πεντέλης 2 στην Ν. Ερυθραία, κατά τις ώρες λειτουργίας του. Αναβλήθηκε.

24. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 38/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά εισήγηση για εγκατάσταση πλαστικών εμποδίων επί του πεζοδρομίου, επί της οδού Αθ. Διάκου 24, στην Ν. Ερυθραία. Εγκρίθηκε.

25. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 39/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά εισήγηση για λήψη μέτρων για την ασφαλή διέλευση ποδηλάτων, στην διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη και Β. Ηπείρου, στην Ν. Ερυθραία. Εγκρίθηκε.

26. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 40/2012 Απόφασης της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά εισήγηση για λήψη μέτρων για την απαγόρευση στάθμευσης στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Ε΄ και Ηρ. Πολυτεχνείου και επί της οδού Κ. Βάρναλη 46, στην Ν. Ερυθραία. Εγκρίθηκε.

27. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 41/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, στην διασταύρωση των οδών Κ. Βάρναλη και Ερυθρών, στην Νέα Ερυθραία. Εγκρίθηκε.

28. Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 42/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά αποξήλωση τμήματος νησίδας, στη συμβολή των οδών Αρκαδίου και Εθνικού Στρατού, στην Κηφισιά. Εγκρίθηκε.

29. Έγκριση διαγραφής από τον υπ’ αριθμ. 883/2011 χρηματικό κατάλογο, πρόστιμο  αυθαιρέτου στο όνομα ΒΑΛΣΑΜΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, για το έτος 2009. Εγκρίθηκε.

30. Διαγραφή χρεών οφειλετών εγγεγραμμένων σε οριστικούς βεβαιωτικούς καταλόγους (περ. δ. παρ. 1 αρθρ. 174 Ν. 3463/2006). Εγκρίθηκε.

31. Αίτημα για έγκριση αποζημίωσης επικειμένων περιοχής «ΟΥΛΕΝ» ΟΤ. Γ.841. Εγκρίθηκε. 

32. Έγκριση χρήσεως εμπορικό κατάστημα  (πρατήριο άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής - πώληση καφέ, αναψυκτικών και ετοίμων εδεσμάτων) σε ισόγειο κατάστημα του κτιρίου  επί των οδών Κυριαζή 30 και Αλωνίων, στο Ο.Τ. 42, Κηφισιά. Αναβλήθηκε κατά πλειοψηφία.

33. Έγκριση χρήσεως παντοπωλείου πρατηρίου γάλακτος ζαχαροπλαστικής και καφέ επί της οδού Παπαδιαμάντη 10, Ο.Τ. 80, Κηφισιά. Αναβλήθηκε κατά πλειοψηφία.

34. Αλλαγή χρήσεως από κατοικία σε γραφεία επί της οδού Κολοκοτρώνη 4, Κηφισιά. Αναβλήθηκε κατά πλειοψηφία.

35. Συμπλήρωση της 353/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με συμπληρωματική χρήση μικρού εστιατορίου επί της οδού Γ. Δροσίνη 5, Κηφισιά. Αναβλήθηκε κατά πλειοψηφία.

36. Έγκριση χρήσεως καταστήματος - αναψυκτηρίου - παγωτοπωλείου σε ισόγειο κατάστημα επί των οδών Λεβίδου 5 και Παναγίτσας, Ο.Τ. 81, Κηφισιά.

Αναβλήθηκε κατά πλειοψηφία.  «Κατά» της αναβολής στα ανωτέρω άρθρα 32, 33, 34, 35, και 36 ψήφισαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτου και Βάρδας, κόντρα στην εισήγηση του κ. Δημάρχου!!  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;

37. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου: «Επισκευές και συντηρήσεις σχολείων 2009».  Εγκρίθηκε. 

38. Έγκριση Οριστικής παραλαβής της μελέτης: «Υδραυλική Μελέτη Δικτύου Ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας».  Εγκρίθηκε.

39. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής και Προσωρινής παραλαβής και επιστροφή εγγυητικής του έργου: «Επέκταση Δικτύου Ποδηλατοδρόμων και Ενίσχυση Πρασίνου σε κεντρικές οδούς της Νέας Ερυθραίας».  Εγκρίθηκε.

40. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: Επείγουσες αποκαταστάσεις τοιχών αντιστήριξης Ζηρινείου». Εγκρίθηκε.

41. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Κατασκευή διαγραμμίσεων επί του οδοστρώματος στις διασταυρώσεις του ποδηλατοδρόμου με τις οδούς του Δήμου Κηφισιάς». Εγκρίθηκε.

42. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: Ανακατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων εργατικών πολυκατοικιών».  Εγκρίθηκε.

43. Έγκριση 3ης παράτασης του έργου: «1η Ασφαλτόστρωση οδών 2010». Εγκρίθηκε.

44. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ  του έργου: «Ανάπλαση και ενίσχυση πρασίνου ελευθέρων χώρων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στις περιοχές Αλωνίων και κάτω Κηφισιάς». Εγκρίθηκε.  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

44 θέματα περιελάμβανε η πρόσκληση της 04/04/2012 σημειώνοντας έτσι ρεκόρ, με ότι αυτό σημαίνει, για την δυνατότητα των μελών του Δ.Σ. να τα συζητήσουν και να αποφανθούν επ΄ αυτών!

Μια δυσκολία που επαυξήθηκε από την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση που διήρκεσε 1,5 ώρα μαζί με την ενημέρωση και από την συζήτηση (2) έκτακτων θεμάτων.

Καθίσταται πλέον προφανές ότι εάν θέλουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει την ευχέρεια να ενημερώνεται και να εξετάζει σοβαρά θέματα, όπως π.χ. τα υπό ψήφιση - έγκριση νομοθετήματα που ακούν στο όνομα ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ, ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ, σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ για την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και η πρόταση για τροποποίηση των χρήσεων γης στην Δημοτική Ενότητα Εκάλης, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα περιορισμού των προς συζήτηση θεμάτων, αξιοποιημένου των δυνατοτήτων - αρμοδιοτήτων (εκ του νόμου ή με Απόφαση του Δ.Σ.) που έχουν τα νεοσύστατα όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου