Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της Τακτικής Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Πέμπτη 23/03/2012 στις 12.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά μέλη,  η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου προ ημερησίας και  «5» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 19/03/2012. Παρίστατο και η κ. Α. Συνοδινού της Δημοτικής Παράταξης  "Πόλη Φως".

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

Προ ημερησίας (1) ο κ. Γονέος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση το Τοπικού Συμβουλίου στις 13/03/2007 για την χρήση του Εντευκτηρίου της Εκάλης η οποία αναφέρει ότι ο χώρος του Εντευκτηρίου  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εκδηλώσεις πλην των πολιτικών ή προεκλογικών εκδηλώσεων!

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης ως  Διαχειριστής του Εντευκτηρίου εφάρμοζε / εφαρμόζει σχολαστικά την εν λόγω απόφαση, εκτός από μια και μοναδική εξαίρεση  που χρησιμοποιήθηκε.....από όλους τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου κατά την διάρκεια των Δημοτικών Εκλογών το 2010!

Ο κ. Γ. Νικολάκης πήρε τον λόγο και είπε ότι του έγινε ήδη πρόταση από «βουλευτή» για μια προεκλογική εκδήλωση τον επόμενο μήνα  στο Εντευκτήριο!

Γενική τοποθέτηση / εισήγηση  όλων των μελών του Συμβουλίου είναι να μην επαναληφθεί  καμία εξαίρεση. Εγκρίθηκε ομόφωνα η συνέχιση της πιστής εφαρμογής της απόφασης με ημερομηνία 13/03/2007.

Ακολούθησε η συζήτηση επί των «5» τακτικών θεμάτων....

1. Συζήτηση για την αξιοποίηση του  ακινήτου «Νάρκισσος».

Ο κ. Γονέος πληροφόρησε το Σώμα ότι κατά την διάρκεια  έκτακτης επίσκεψης του Δημάρχου την περασμένη εβδομάδα «μου ανακοινώθηκε ότι το Υπουργείο ζητά την άμεση αξιοποίηση όλων των ακινήτων των Δήμων»!....και στην συνέχεια ερώτησε τι γίνεται με το ακίνητο «Νάρκισσος»;

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την χρήση του ακινήτου κατά την διάρκεια της οποίας ακούστηκαν εισηγήσεις όπως (1) του κ. Γονέου  που πρότεινε την χρήση «Φαρμακείου» η οποία είναι κοινής ωφέλειας και πολύ περιορισμένης όχλησης....με πρόσκληση ενδιαφέροντος για γόνιμη χρήση  (2) της κ. Μέντζου η οποία  πρότεινε να γίνει το ακίνητο  Πολιτιστικό Κέντρο....για να αποκτήσει και η  Εκάλη ένα τέτοιο Κέντρο!

Ο κ. Γονέος υπενθύμισε την κ Μέντζου ότι πρόσφατα ο κ. Χιωτάκης είπε ότι μια Κοινότητα με 5000 κατοίκους δεν μπορεί να έχει δύο τέτοιου είδους «χώρους» δηλαδή ένα Εντευκτήριο και ένα Πολιτιστικό Κέντρο!

Τελικά η χρήση «Φαρμακείου» εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία διότι οι κ.κ. Μέντζου και Καπετανάκη ψήφισαν κατά!

2. Εισήγηση επανενεργοποίησης  της δυνατότητας  τμηματικής  καταβολής του τιμήματος σύνδεσης των κατοικιών με τον κεντρικό αγωγό ακαθάρτων και άμεση ενημέρωση για την έναρξη και εξέλιξη του έργου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

3. Εισήγηση  προς την Τεχνική Υπηρεσία για επίλυση των πλημμυρικών φαινομένων επί της Λεωφόρου Θησέως , στη συμβολή με την οδό Ωρωπού και κατασκευή αγωγού ομβρίων στην οδό Αγίου Γερασίμου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

4. Εισήγηση απαγόρευσης στάθμευσης στη μία πλευρά της οδού Κασταλίας στην Εκάλη. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

5. Εισήγηση απαγόρευσης στάθμευσης στην οδό Χαλκίδος στην Εκάλη. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου