Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η «ανυπόστατη» Δημοτική Εταιρεία ΑΜΝΕΠ Α.Ε.....προς εκκαθάριση!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Φεβρουάριο 2012, μετά την συνάντηση των δημάρχων των πόλεων που μετείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΜΝΕΠ Α.Ε. ύψους 260.000,00 ευρώ, ότι.....«την οδό της εκκαθάρισης και οριστικής λύσης παίρνει η «διαβόητη» ΑΜΝΕΠ Α.Ε. που προκάλεσε «σεισμό» στους Δήμους (που συμμετείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο) το περασμένο καλοκαίρι, με εισαγγελική έρευνα σε εξέλιξη, με κατηγορίες για πλαστογραφίες, οικονομικές ατασθαλίες κτλ.»!


Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, συνέχισε ο κ. Δήμαρχος, εξουσιοδοτήθηκε να παραστεί στην συνεδρίαση του «Υπηρεσιακού» Δ.Σ. της εταιρείας, το οποίο θα επικυρώσει την διαδικασία εκκαθάρισης και λύσης της!

Σε ερώτηση της Αντιπολίτευσης......«τι θα γίνει με την συμμετοχή του Δήμου Κηφισιάς ύψους 64.438,00 ευρώ στο κεφάλαιο της εταιρείας;».....ο κ. Χιωτάκης απήντησε ότι...«θα πάρουμε τα χρήματα πίσω από τον Εκκαθαριστή, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και βρεθεί που πήγαν αυτά τα χρήματα»!  

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι μετά την συμμετοχή στην ΑΜΝΕΠ Α.Ε. τον Ιούλιο του 2009  του Δήμου Κηφισιάς και του Δήμου Αγίας Παρασκευής, το μετοχικό κεφάλαιο διαμορφώθηκε ως εξής: Δήμος Μελισσίων 37,5%, Δήμος Κηφισιάς 25%, Δήμος Αγίας Παρασκευής 25% και Δήμος Πεντέλης 12,5%.

Μάλιστα, η συμμετοχή αυτή χαρακτηρίστηκε τότε ως «σημαντική εξέλιξη για το μέλλον και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ΑΜΝΕΠ. Α.Ε.» ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!

Επίσης έως τις 20/08/2011 ημερομηνία ελέγχου από τον Ορκωτό Λογιστή κ. Κ. Μαργαρίτη δεν είχε δοθεί ο ισολογισμός της Δημοτικής Εταιρείας ΑΜΝΕΠ Α.Ε. με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα αποτίμησης της συμμετοχής του Δήμου Κηφισιάς! Γιατί άραγε;

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 31/08/2011 όπου το θέμα της ΑΜΝΕΠ Α.Ε. απασχόλησε το Σώμα, ισχυριστήκατε κ. Χιωτάκη πως....«η ΑΜΝΕΠ Α.Ε. ουδέποτε συστάθηκε ως εταιρεία των τεσσάρων Δήμων και η σχέση του Δήμου Κηφισιάς με την ΑΜΝΕΠ Α.Ε. ήταν ελάχιστη καθώς μετά την συμμετοχή του Δήμου δεν πραγματοποιήθηκε Δ.Σ., ούτε πέρασε η απόφαση σε ΦΕΚ»! Επίσης τονίσατε πως.....«όλες τις πράξεις παραδέχεται πως τις έκανε ο «φερόμενος» ως Πρόεδρος της ΑΜΝΕΠ Α.Ε. κ. Φωτόπουλος»!

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ κ. Χιωτάκη (1) πως ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε στην εκταμίευση του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 64.438,00 ευρώ, χωρίς να έχει δημοσιευθεί προηγουμένως σε ΦΕΚ το νέο σχήμα της ΑΜΝΕΠ Α.Ε.; και (2) πως είστε τόσο βέβαιος ότι θα πάρετε πίσω τα χρήματα των Δημοτών από τον Εκκαθαριστή!....όταν τα χρέη της ΑΜΝΕΠ Α.Ε. προς τρίτους εκτιμώνται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ;

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ οι αγανακτισμένοι Δημότες για το συνεχιζόμενο δημοτικό «σίριαλ» με την εταιρεία «φάντασμα» ΑΜΝΕΠ Α.Ε. που όπως όλα δείχνουν πρόκειται για ένα «χορό» δημοσίου χρήματος  που στήνεται στις πλάτες τους;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου