Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Αλαλούμ στις Παιδικές Χαρές της Κηφισιάς! Μέρος 1ο...

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μόλις πληροφορηθήκαμε το  περιστατικό του τραυματισμού παιδιού στην Παιδική Χαρά της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στις  21/03/2012 περί τις 7.45μμ  διότι επικρατούσε σκοτάδι σε όλη την παιδική χαρά για άγνωστους λόγους, αποφασίσαμε να ερευνήσουμε σε βάθος το περιστατικό!

Σπασμένα παιγνίδια που απευθύνονται σε παιδάκια προσχολικής ηλικίας.

Το παιδάκι που έπαιζε σ’ αυτήν την παιδική χαρά έπεσε και κτύπησε. Οι παρόντες γονείς του, καθώς και οι παρόντες άλλοι γονείς ήταν αγανακτισμένοι με την κατάσταση του πάρκου και της παιδικής χαράς τόσο λόγω έλλειψης φωτισμού όσο και λόγω της μακρόχρονης κατάστασης των σπασμένων παιγνιδιών!

Πόσο κοστίζουν δύο σακιά άμμο για να παίζουν τα παιδάκια στην αμμοδόχο;

Όπως πληροφορηθήκαμε, από «επικοινωνίες» με τους αρμόδιους Αιρετούς κ.κ. Κερασιώτη, Σιδέρη και Παπαϊωάννου, επικαλούνται αναρμοδιότητα για την μέριμνα των παιδικών παιγνιδιών στις παιδικές  χαρές  της Κηφισιάς. Σχεδόν όλοι λένε πως είναι αρμόδιοι μόνο για το «πράσινο» στις Παιδικές Χαρές, το οποίο κι αυτό δεν χαίρει άκρας υγείας και φροντίδας!

Η τσουλήθρα είναι σπασμένη στο σημείο καθόδου. Επικίνδυνο για τα χεράκια των παιδιών.

Οι πάντες «τα φορτώνουν» όλα στις πλάτες του Αντιδημάρχου Γ.  Παπαδόπουλου λες και είναι «one man show» για την  μέριμνα και φροντίδα στις Παιδικές Χαρές της Κηφισιάς.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Δημοτών, διαπιστώσαμε στις 24/03/2012 και ώρα 7.15μμ, ότι η έλλειψη φωτισμού ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ στην Παιδική Χαρά....με αποτέλεσμα να δημιουργεί κινδύνους τραυματισμών, ειδικά των μικρών παιδιών!!

Σπασμένη κούνια. Πόσο κοστίζει η στήριξή της με μία βίδα;

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι όχι μόνο είναι απαράδεκτη για την Κηφισιά η εικόνα της εγκατάλειψης  στις Παιδικές Χαρές, αλλά επιπλέον είναι απαράδεκτη και για την παρούσα Δημοτική Αρχή η εικόνα της ανευθυνότητας και κακής διαχείρισης και οργάνωσης των αρμοδιοτήτων που αφορούν στους «τόπους» όπου συχνάζουν και παίζουν τα μικρά παιδιά όλων σχεδόν των δημοτών.

Σπασμένο παιγνίδι για παιδάκια προσχολικής ηλικίας. Χωρίς το σχοινί που λείπει, τα παιδάκια κινδυνεύουν να βρεθούν στο κενό από το ύψος του παιγνιδιού.

Ο Δημοτική Αρχή αδιαφορεί προφανώς, και δεν είναι σωστή η δικαιολογία της έλλειψης οικονομικών πόρων για την αντικατάσταση των παιγνιδιών.

ΠΟΣΟ μεγάλο είναι το κόστος της προσθήκης δύο σακιών άμμου στην αμμοδόχο του πάρκου που παίζουν τα μικρά παιδιά;

ΠΟΣΟ πολύ στοιχίζει να επισκευαστούν δυο κούνιες και μια τσουλήθρα;

Τα εν λόγω ποσά είναι μικρά σε σχέση με τον προϋπολογισμό του Δήμου  Κηφισιάς. Είναι όμως μεγάλη η αδιαφορία και ως εκ τούτου η ανικανότητα των αρμοδίων, Αντιδημάρχου και υπαλλήλων του, για τον εν λόγω τομέα αρμοδιοτήτων του Δήμου!

Ότι σπάσει, μένει σπασμένο ες αεί και τα υπολείμματά του θυμίζουν νεκροταφείο παιδικών παιγνιδιών και όχι Παιδική Χαρά.

Σύμφωνα με την κ. Α. Συνοδινού, της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως», για τις Παιδικές Χαρές το Τεχνικό Πρόγραμμα 2011 συμπεριλάμβανε «δαπάνη» ύψους 1,0 εκ. ευρώ της ΕΣΠΑ και 50.000,00 ευρώ του Δήμου Κηφισιά για μελέτη / κατασκευή με προδιαγραφές  ασφαλείας της Ε.Ε.!!

Αν κ. Παπαδόπουλε δεν έχετε όντως επαρκείς οικονομικούς πόρους για να προβείτε στις αναγκαίες επισκευές στις Παιδικές Χαρές της Κηφισιάς.....ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ γιατί η εν λόγω «δαπάνη» του Τεχνικού Προγράμματος 2011 δεν αξιοποιήθηκε έγκαιρα και αποσύρθηκε το 2012 λόγω απουσίας ωρίμων μελετών για παιδικές χαρές;;

Σε κάθε περίπτωση, έχετε εκλεγεί κ. Αντιδήμαρχε για να υπηρετείτε τους Δημότες και να παράγετε κοινωφελές έργο τόσο αναγκαίο για τα μικρά παιδιά της Κηφισιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου