Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της Τακτικής Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Τετάρτη 27/06/2012 στις 06.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «5» τακτικά μέλη (απούσα μόνο η κ. Καπετανάκη),  η συνεδρίαση ξεκίνησε 06.15μμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου προ ημερησίας και «4» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 25/06/2012.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

Ο κ. Γονέος αναφέρθηκε στο έκτακτο θέμα το οποίο θα παρουσιάσει παράλληλα / μετά την συζήτηση του  1ου τακτικού θέματος.

Ακολούθησε η συζήτηση επί των «4» τακτικών θεμάτων....  

1. Εισήγηση  για μέτρα περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων που διέρχονται απ’ την οδό Ρόδων. Συζήτηση των εισηγήσεων της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων.

Ο κ. Γονέος πήρε τον λόγο και είπε ότι η   Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων εισηγείται (1) την συστηματική αστυνόμευση της οδού Ρόδων (2) την πυκνή τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης της ταχύτητας πέραν των 30 χιλιομέτρων την ώρα.

Επιπλέον ο κ. Γονέος να παροτρύνει το Αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο να επιταχύνει την απόφαση τοποθέτησης πινακίδων STOP στους κάθετους κόμβους!

Παράλληλα εισηγήθηκε, ως έκτακτο θέμα, την εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών διέλευσης πεζών με μπουτόν σε δύο κομβικά σημεία στην οδό Ρόδων. Η εγκριτική απόφαση και επί των δύο θεμάτων ήταν ομόφωνη.

2. Ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου από το γραφείο Δημάρχου για την εξέλιξη της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου «Νάρκισσος». Άμεση απομάκρυνση εργαλείων, εξοπλισμού και οχημάτων της υπηρεσίας πρασίνου απ’ το ακίνητο.

Ο κ. Γονέος ενημέρωσε τα μέλη ότι το Γραφείο του Δημάρχου έχει στείλει στην Οικονομική Υπηρεσία την «απόφαση» για χρήση του ακινήτου ως φαρμακείο! Σχετικές «προσκλήσεις» προς ενδιαφερομένους αναμένεται να αποσταλούν άμεσα!

Η κ. Μέντζου η οποία είχε καταψηφίσει την εν λόγω εισήγηση, ανέφερε ότι εμμένει στην απόφασή της.

Επειδή το ακίνητο παρέμεινε κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι κηπουροί του Δήμου το χρησιμοποιούν ως αποθήκη εργαλείων κτλ και ως χώρο στάθμευσης φορτηγού!

Ο κ. Γονέος εισηγήθηκε την άμεση απομάκρυνση όλων των εργαλείων και του φορτηγού. Η εισήγηση αυτή  εγκρίθηκε ομόφωνα!

3. Εισήγηση για λήψη μέτρων απομάκρυνσης της άτυπης πιάτσας TAXI στη διασταύρωση της Λεωφόρου Διονύσου με την οδό Θέτιδος.

Μετά από διαμαρτυρία των κατοίκων από την πλευρά του Δήμου Διονύσου, η λήψη μέτρων απομάκρυνσης της πιάτσας ΤΑΧΙ θεωρείτε απαραίτητη, ανέφερε ο κ. Γονέος. Η ηχορύπανση και γενικά η όχληση που δημιουργείτε από την πιάτσα (τραπεζάκια, καρέκλες κτλ.) είναι απαράδεκτη τόνισε ο κ. Γονέος.

Η λήψη μέτρων απομάκρυνσης των δύο άτυπων πιάτσων (1) στην εν λόγω διασταύρωση και (2) στην πλατεία Αγίας Τριάδος εγκρίθηκε ομόφωνα. Η Δημοτική Αστυνομία να αναλάβει άμεσα την υπόθεση!

4. Συζήτηση για λήψη μέτρων καταστολής κατά της παράνομης έκχυσης βοθρολυμάτων στους δρόμους της Εκάλης.

Αιώνιο θέμα κατά τον κ. Γονέο από το 2003! Ζητήθηκε γνωμοδότηση Δικηγόρου κατά πόσον το Τοπικό Συμβούλιο μπορεί να επιβάλει πρόστιμα και διοικητικές ποινές;

Η επικαιροποίηση, συνέχισε ο κ. Γονέος, της γνωμοδότησης έκδοσης κανονιστικής απόφασης, σε συνδυασμό με τον Δημοτικό Κώδικα,  για (1) τον ορισμό επιβολής προστίμων και (2) το ύψος των προστίμων, να παρουσιαστεί ως εισήγηση άμεσης εφαρμογής στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πέραν του προστίμου να διώκονται και ποινικά εισηγήθηκε επίσης  ο κ. Γονέος.  Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση άμεσης λήψης μέτρων καταστολής!

Κλείνοντας ο κ. Γονέος ανέφερε  ένα θέμα, εκτός ημερησίας, που συζητήθηκε με την κ. Α. Συνοδινού σχετικά με την εταιρεία Μπαλάσκα.

Η εταιρεία ετοιμάζεται να ανοίξει καινούργιο Mini Market στην τοποθεσία των πρώην καταστημάτων Πετρίδη και Toyota επί της κεντρικής λεωφόρου απέναντι στην είσοδο προς Εκάλη!

Ο κ. Γονέος εισηγήθηκε όπως η κ. Συνοδινού υποβάλει έγγραφη αναφορά για να τοποθετηθεί επίσημα το Τοπικό Συμβούλιο επί του θέματος! Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου