Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....έκδοση κανονιστικής απόφασης στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Τρίτη 28/06/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 4+1 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.15πμ με την λήψη αποφάσεων επί του «1» και μοναδικού τακτικού  θέματος που αναφέρεται στην πρόσκληση με Α.Π. 30163 ημερομηνίας 25/06/2012.

Παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» κ. Νικολέλης και διάφοροι  Σύλλογοι και Φορείς της Κηφισιάς.

1. Έκδοση  κανονιστικής απόφασης για τον προσδιορισμό ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του Δήμου Κηφισιάς.

Ο κ. Χιωτάκης ξεκίνησε διαβάζοντας / παρουσιάζοντας το κείμενο (προσχέδιο 2) της κανονιστικής στο Σώμα και στους παρευρισκομένους (Συλλόγους και Φορείς) και ταυτόχρονα ζήτησε να διαμοιραστεί το κείμενο σε όλους τους ενδιαφερομένους.  

Συνοπτικά το κείμενο της προτεινόμενης κανονιστικής προς το Δημοτικό Συμβούλιο  που ετοίμασε η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής έλαβε υπόψη όλες τις παρατηρήσεις  οι οποίες έγιναν κατά την διαβούλευση!....περιέχει τις ακόλουθες εισηγήσεις:

-          Ορισμός: Η έννοια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος
-          Άρθρο 1ο Αντικείμενο
-          Άρθρο 2ο Σκοπός
-          Άρθρο 3ο Ισχύουσα Νομοθεσία
-          Άρθρο 4ο Διαδικασία
-          Άρθρο 5ο Λόγοι Αρνήσεως
-          Άρθρο 6ο Κατάληψη Κοινοχρήστων Χώρων
-          Άρθρο 7ο Καθαριότητα
-          Άρθρο 8ο Άδεια Λειτουργίας Μουσικών Οργάνων
-          Άρθρο 9ο Κυρώσεις
-          Άρθρο 10ο Μεταβατικές Διατάξεις

Η κ. Μουστάκη πήρε τον λόγο και είπε ότι δεν διαφωνεί με το κείμενο αλλά συμπληρώνει τα ακόλουθα…

1. Άδεια για χρήση ηχείων  να δίδεται μόνο για εσωτερικούς χώρους.

2. Οι εξωτερικοί χώροι να μην μετατρέπονται σε χώρους πωλήσεων προϊόντων κτλ.

3. Οι εξωτερικοί χώροι των Super Markets ή Μανάβικων να μην χρησιμοποιούνται για καροτσάκια ή τραπεζάκια πωλήσεων.

Ακολούθως ο κ Τσιλιγκίρης  τόνισε  ότι  επειδή Ζώνη 2 / Κέντρο της Κηφισιάς είναι «κορεσμένη» να μην επιτρέπεται η έκδοση αδείας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παρενέβη ο κ. Χιωτάκης ο οποίος ανέφερε ότι καθοριστικός παράγων για την χρήση οργάνων να είναι αποκλειστικά  το ωράριο π.χ. μέχρι τα μεσάνυκτα μόνο να επιτρέπεται η μουσική!

Ο κ. Πανέτας Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς σχολίασε λέγοντας ότι:

- Δεν έγινε η κατάλληλη διαβούλευση

- Ζήτησε να γίνει καταγραφή όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και να ληφθεί υπόψη εάν ο κάθε δρόμος είναι κορεσμένος ή όχι!

- Το σλόγκαν πόσο πάει η «ταρίφα» στην Κηφισιά είναι πολύ διαδεδομένο!

Ο κ. Χιωτάκης αντέδρασε έντονα ζητώντας από τον κ. Πανέτα να γίνει αμέσως επώνυμα η καταγγελία της «ταρίφας»!

Στην συνέχεια ο κ. Χιωτάκης ρώτησε τους παρευρισκομένους πως καθορίζεται ο όρος «κορεσμένη» περιοχή; Πως μπορεί να τεκμηριωθεί ο εν λόγω όρος;.....για να αποφεύγονται τα παραθυράκια!!

Τέλος συμφώνησε ότι η καταγραφή είναι απαραίτητη και ζήτησε από τον Εμπορικό Σύλλογο να υποβάλει σχετικές προτάσεις για την Ζώνη 2!!

Ακολούθως πήραν τον λόγο οι Πρόεδροι των Συλλόγων Πολιτείας και SOS και  ζήτησαν ορισμένες διευκρινήσεις επί του κειμένου.

Κλείνοντας την συνεδρίαση ο κ. Χιωτάκης ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τρίτη 03/07/2012 στις 10.00πμ θα συνέλθει η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής για να οριστικοποιήσει την κανονιστική  την οποία θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επομένως, συνέχισε, μέχρι τότε να διευκρινιστεί ο όρος «κορεσμένη» περιοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου