Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 11/07/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 07.25μμ με....

- την  επικύρωση πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις 23/11/2011, 09/11/2011, 12/10/2011 και 28/09/2011.
- ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως.
- την λήψη αποφάσεων επί (2) εκτάκτων και (25) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.11 ημερομηνίας 06/07/2012.

Ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και ενημέρωσε το Σώμα:

·  Παρελήφθησαν από το δασαρχείο Πεντέλης οι δασικοί χάρτες της δημοτικής κοινότητας Κηφισιάς και θα αναρτηθούν αύριο στο δημαρχείο.
·  Εξέφρασε την συμπαράστασή του προς τον δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλο Β., ο οποίος στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ περιέφραζε ένα οικόπεδο, για το οποίο ο δήμος εδώ και χρόνια βρίσκεται σε αντιδικία με ιδιώτη.
·  Τέλος ενημέρωσε, ότι υπάρχουν διαθέσιμες κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου λόγω του καύσωνα και ότι θα ληφθούν μέτρα για αποφυγή κρουσμάτων από το κουνούπι του Νείλου.
H Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, διάρκειας μίας ώρας από 8.30μμ έως 9.30μμ, όπως ορίστηκε από την πρόεδρο κ. Κορογιαννάκη Α., έληξε τελικά στις 10.00μμ!  

Ο λόγος δόθηκε στον κ. Βάρσο Β., ο οποίος συνέστησε στον κ. Δήμαρχο να διαβάσει και να απαντήσει σε άρθρο που έγραψε για την Κηφισιά στην εφημερίδα Καθημερινή ο κ. Ιγνατίου, συμμαθητής του κ. Παπαντωνίου.

Έντονα διαμαρτυρήθηκε για την ελλειπή ενημέρωση των πολιτών από το δήμο και για τον λιγοστό χρόνο  ανοχής της  αστυνομίας  για τις μονοδρομήσεις που έγιναν από τη Χαρ. Τρικούπη στην οδό Έλλης και στην οδό Ν. Ιωνίας. «Ουρά σχηματίστηκε στην τροχαία Κηφισιάς από αγανακτισμένους συμπολίτες μας, από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί άδειες και πινακίδες, λόγω του ότι έστριψαν στους δρόμους που χρόνια χρησιμοποιούσαν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κ. Συνοδινού  Α. από την παράταξη «Πόλη Φως» και έθιξε ένα μείζον για την Κηφισιά ζήτημα, που αφορά προσωπικά τον κ. Δήμαρχο, όπως είπε και που έχει στοιχειώσει εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Αυτό δεν είναι άλλο από το κόσμημα της Κηφισιάς την «Αλάσκα».

«Διανύετε κ. Δήμαρχε την τρίτη τετραετία σας και παρά τη «μαλακή αντιπολίτευση», δεν κάνατε τίποτα,  ενώ «έχετε το ηθικό καθήκον και χρέος  απέναντι στους δημότες  να δώσετε μια λύση, διότι βλάπτεται η αισθητική της περιοχής, η τουριστική και η οικονομική ανάπτυξη της Κηφισιάς, λόγω αυτής σας της απραξίας». Ρώτησε να μάθει  αν σε όλα αυτά τα χρόνια έχει ωριμάσει το θέμα και βαίνει προς επίλυση ή αν υπάρχει ένα έστω business plan!

Αναφέρθηκε στις κακοτεχνίες των  ποδηλατοδρόμων της Ν.  Ερυθραίας και κατήγγειλε ότι η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Ν. Ερυθραίας λόγω ανεπάρκειας, παραλείψεων και παρατυπιών  άφησε χρέος 4,5 εκατ. Ευρώ.  Αλλά  έστω και τώρα οι ποδηλατοδρόμοι πρέπει να διορθωθούν.

Έθεσε το ερώτημα για κάποιες εργασίες που γίνονται στα όρια της Εκάλης χωρίς αριθμό πολεοδομικής άδειας και φημολογείται ότι θα κατασκευαστεί Supermarket.

Τέλος έθεσε θέμα εκδηλώσεων του δήμου και  ότι παραμελείται σε αυτόν τον τομέα η Ν. Ερυθραία.

Ο κ. Κανακάκης Π. θύμισε την οικονομική κρίση που ζούμε και έκανε πρόταση στα πλαίσια της κοινωνικής πολικής του δήμου, να εξαιρεθούν από τα δημοτικά τέλη οι άνεργοι.

Κατήγγειλε ότι στο κέντρο της Κηφισιάς κάποιος καταστηματάρχης έστησε μια δήθεν πέργκολα αλλά πρόκειται για σταθερή κατασκευή τουλάχιστον 200 τ.μ.. «Αυτά πρέπει να προλαμβάνονται και ο δήμος να παρεμβαίνει».

Έθεσε θέμα χορηγίας αδειών για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από την επιτροπή ποιότητας ζωής και όχι από την επιτροπή πολεοδομικών θεμάτων, η οποία απαρτίζεται από 16 μέλη αλλά οι αποφάσεις παίρνονται από 3 έως 4 μέλη! Κλείνοντας ο κ. Κανακάκης Π. είπε «Τις εισηγήσεις να τις αναλάβει ο κ. Δήμαρχος».

Η κ. Κοσμά ξεκίνησε λέγοντας «σήμερα έχουμε 13 θέματα αλλαγών χρήσεως, είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και παρανόμως έρχονται στο Δ.Σ».

«Όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε χωρίς τακτική. Από τον κ. Τασούλα ανατέθηκε στον κ. Βαβούλα να κάνει μια μελέτη, τα πάντα όμως είναι σε εκκρεμότητα για να συνεχιστεί η πελατειακή, εκλογική σχέση».

Η εικόνα καθαριότητας του δήμου μας (κλαδέματα, οδοκαθαρισμοί) δεν είναι ικανοποιητική. Τέλος πρότεινε να αναβληθούν τα 13 θέματα που αφορούν τις αλλαγές χρήσεων.

Παρενέβη η πρόεδρος κ. Κορογιαννάκη  Α. με το ερώτημα....«Γιατί να τους καταδικάσουμε;»

Ο κ. Τσούλος  Γ. πρότεινε και αυτός να εγκριθούν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο κ. Διονυσιώτης Ι. ρώτησε αν έχουν επιστραφεί  65.000,00 ευρώ από την ΑΜΝΕΚ.!

Ο κ. Σιδέρης στη συνέχεια είπε, ότι πρέπει να εισηγηθεί ο δήμαρχος στην ΚΕΔΕ να αλλάξει ο «Καλλικράτης». Ανέφερε ότι από 65 άτομα έχουν μόνο 25 στη διάθεσή τους και ότι είναι κατόρθωμα του «Καλλικράτη» να μην γίνονται προσλήψεις ειδικοτήτων.

Ρώτησε που βρίσκεται η υπόθεση Μαυρομάτη και γενικά να είμαστε συγκρατημένοι με μερικούς που έρχονται και ζητάνε.

Ο κ. Σκορδίλης Γ. αναφέρθηκε στα Τοπικά Συμβούλια λέγοντας ότι μέλη τους εκφράστηκαν με έντονο ύφος  μέσω του τύπου για τον ρόλο τους και όπως είπε πρέπει το θεσμό να τον περιθάλψουμε και να μην απαξιωθεί. Ο ρόλος τους δεν πρέπει να είναι άχαρος και να μη δίνονται κατευθυντήριες γραμμές από παραβρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους. Τα όργανα πρέπει να λειτουργούν αυτόνομα.

Η κ. Μουστάκη Κ. διευκρίνισε ότι η Επιτροπή Πολεοδομικών Θεμάτων είναι μεν προαιρετική, αλλά θεσμοθετημένη. «Έχει δίκιο ο κ. Κανακάκης Π., πρέπει να έχει απαρτία, όταν παίρνει αποφάσεις».

Απαντήσεις δόθηκαν στα παραπάνω θέματα:

Ο κ. Κύρλος απάντησε στον κ. Βάρσο για το θέμα των μονοδρομήσεων, ότι υπήρξε ανοχή και αστυνόμευση έγινε μετά από 4 - 5 ημέρες.

Απευθυνόμενος στην κ. Συνοδινού Α. είπε ότι τα λεει αυτά γιατί η κ. Ταμβάκη Β.  δεν συνεργάστηκε προεκλογικά μαζί της. Η κατηγορία είναι ανήθικη και το άνοιγμα που είχε ο δήμος Ν. Ερυθραίας ήταν μόνο 250.000,00 ευρώ! Η προηγούμενη Δήμαρχος είναι η πιο πετυχημένη και τα έργα της είναι εκεί. Οι ποδηλατοδρόμοι  είναι πληρωμένοι και κάλεσε την κ. Συνοδινού Α. να ανακαλέσει.

Ο κ. Δημάκης Φ. ανέφερε ότι το θέατρο Ν. Ερυθραίας είναι έργο πνοής, αλλά μέλη της «Πόλη Φως» στάθηκαν απέναντι.

Για τους ποδηλατοδρόμους ανέφερε, ότι όποιος εργάζεται, κάνει και λάθη. Καμία αναβολή δεν πρέπει να υπάρξει για τα καταστήματα.

Η κ. Μουστάκη Κ. παίρνοντας τον λόγο  είπε, ότι μας αξίζει μια καλύτερη συμπεριφορά και διερωτήθηκε από πότε η κριτική είναι ανηθικότητα. Αναφερόμενη στους ποδηλατοδρόμους τόνισε, ότι υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που δηλώνει τις ατέλειές τους.

Ο κ. Ξυπολυτάς δήλωσε, ότι κάνουμε διπλά δρομολόγια για να ανταποκριθούμε στο έργο μας.

Ο κ. Χιωτάκης Ν. αναφερόμενος στα προ ημερησίας σχόλια / παρατηρήσεις, είπε:

- Ότι  είναι η εφαρμογή μελέτης στην οποία καταλήξαμε μετά από διαβούλευση ενός έτους και επιλέχθηκε μεταξύ 6 σεναρίων.

- Η φιλοσοφία είναι η προστασία της αμιγούς κατοικίας. Σήμερα διαμαρτύρονται 40 οι ωφελούμενοι όμως είναι περισσότεροι. Οι ποδηλατοδρόμοι θα επεκταθούν.

- Την Αλάσκα θέλουμε να την διατηρήσουμε και θα έρθει σαν θέμα στο επόμενο  Δ.Σ.

- Για το έλλειμμα του πρώην δήμου Ν. Ερυθραίας ευθύνεται η  δημοτική υπάλληλος, η οποία απελύθη.

- Κανένα διαχωρισμός δεν γίνεται στις εκδηλώσεις.

- Για την αποπεράτωση του θεάτρου της Ν. Ερυθραίας περιμένουμε να ανοίξει το ΕΣΠΑ για τον πολιτισμό.

- Το μέτρο εξαίρεσης των ανέργων από τα δημοτικά τέλη δεν μπορεί να εφαρμοστεί, διότι δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι άνεργοι και για πόσο διάστημα.

- Και απευθυνόμενος προς τον κ. Κανακάκη Π. τον προέτρεψε να κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες για επεκτάσεις καταστημάτων.

Έκτακτα θέματα

- Τροποποίηση απόφασης Δ.Σ. που αφορά τον καθορισμό των ειδικοτήτων προσωπικού ορισμένου χρόνου δίαρκειας 8 μηνών ανταποδοτικού χαρακτήρα. Εγκρίνεται.

- Ονοματοδοσία του 7ου Δημοτικού Σχολείου ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ. Εγκρίνεται.

Τακτικά θέματα

Στη συνέχεια ακολούθησαν λήψεις αποφάσεων για τα «23» από τα «25» τακτικά θέματα:
  1. Λήψη απόφασης επί της υπ΄ αριθμ. 56/2012 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα: «Έκδοση κανονιστικής απόφασης για τον προσδιορισμό ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός του Δήμου Κηφισιάς». Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία....διότι οι κ.κ. Κοσμά, Τσούλος, Μούρκος, Κουνέλας, Σούρπης, Ανδρεαδάκης, Καραγιαννάκης και Σφαντός ψήφισαν κατά!
  1. Οικονομική ενίσχυση Σχολικών Επιτροπών Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης για κάλυψη δαπανών του Φυσικού Αερίου, σύμφωνα με την 179/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εγκρίνεται.
  1. Οικονομική ενίσχυση Σχολικής Επιτροπής Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης ποσού 2.000,00€ για κάλυψη λειτουργικών δαπανών από πόρους του Δήμου (ΕΥΔΑΠ 2ου Γυμνασίου - 2ου Λυκείου). Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Εργασίες επισκευής δαπέδου βρεφονηπιακού σταθμού Τριγώνου Φραγκοπούλου». Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Εσωτερικές Ανακαινίσεις 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς». Εγκρίνεται
  1. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: «Καθαιρέσεις και εσωτερικοί χρωματισμοί 4ου Δ.Σ. Κηφισιάς». Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση του Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής για το Έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ 2009». Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση δαπάνης και διάθεση ισόποσης πίστωσης ποσού 3.000,00€ σε βάρος του ΚΑ 00.6443.04 Προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2012, για την τοπική θρησκευτική εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (περ. α, παρ. 3, αρθρ. 158 του Ν. 3463/2006). Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση χρήσεως παγωτοπωλείου, επί της οδού Λεβίδου 10, Κηφισιά. Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση χρήσεως σχολής οδηγών, επί της οδού Αχαρνών 12, Κηφισιά. Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση χρήσεως «εμπορία - αποθήκευση καφέ ή συναφών ειδών & ειδών εξοπλισμού καφέ» στο ισόγειο με ημιόροφο (πατάρι) του κτιρίου επί της οδού Αμαλιάδος 7, στο Ο.Τ. 485, Κηφισιά Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση χρήσεως καταστήματος «αναψυκτήριο και εστιατόριο» επί της οδού Κυριαζή 34, Ο.Τ. 42, Κηφισιά. Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση χρήσεως καταστήματος «αναψυκτήριο-καφέ» στον ισόγειο χώρο κτιρίου επί της οδού Κυριαζή 14 -16, Ο.Τ.27, Κηφισιά. Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση χρήσεως πρατηρίου άρτου με επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης, επί της οδού Κοκκινάρα 28, Ο.Τ. 390, Κηφισιά. Εγκρίνεται.
  1. Αλλαγή χρήσεως από κατοικία σε γραφεία, επί της οδού Κολοκοτρώνη 4, Κηφισιά. Ανεβλήθη.
  1. Έγκριση χρήσεως καταστήματος αναψυκτηρίου-παγωτοπωλείου, σε ισόγειο κατάστημα, επί των οδών Λεβίδου 5 & Παναγίτσας, Ο.Τ. 81, Κηφισιά. Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση χρήσεως παντοπωλείου πρατηρίου γάλακτος ζαχαροπλαστικής και καφέ», επί της οδού Παπαδιαμάντη 10, Ο.Τ. 80, Κηφισιά.  Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση χρήσεως εμπορικό κατάστημα (πρατήριο άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής – πώληση καφέ, αναψυκτικών και ετοίμων εδεσμάτων) σε ισόγειο κατάστημα του κτιρίου, επί των οδών Κυριαζή 30 και Αλωνίων, στο Ο.Τ. 42, Κηφισιά. Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση χρήσεως «εμπόριο ετοίμων γευμάτων-πιτσαρία», χωρίς τραπεζοκαθίσματα σε χώρο ισογείου καταστήματος και ημιορόφου (παταριού), στο κτίριο επί της οδού Κασσαβέτη 4, στο Ο.Τ. 40, Κηφισιά. Εγκρίνεται.
  1. Έγκριση χρήσεως εστιατορίου σε διατηρητέο κτίριο, επί της Λεωφ. Κηφισίας 291, Κηφισιά. Απεσύρθη.
  1. Συμπλήρωση της 353/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με συμπληρωματική χρήση μικρού εστιατορίου, επί της οδού Γ. Δροσίνη 5, Κηφισιά. Εγκρίνεται.
  1. Επιστροφή  ποσού 90,00€ ως αχρεωστήτως καταβληθέντος (άρθρ. 26 του Ν/Δ. 318/69). Εγκρίνεται.
  1. Διαγραφή ποσού από τον υπ΄ αριθμ. 744/2012 χρηματικό κατάλογο εισφοράς σε χρήμα. Εγκρίνεται.
  1. Διαγραφή συνολικού ποσού χιλίων εκατόν πενήντα οκτώ ευρώ και δέκα έξι λεπτών (1.158,16€) και επαναβεβαίωσή του. Εγκρίνεται.
  1. Διαγραφή ποσού δέκα τριών χιλιάδων εξακοσίων εννέα ευρώ και εξήντα οκτώ λεπτών (13.609,68€) από βεβαιωτικό κατάλογο εισφοράς σε χρήμα Τριγώνου Εθ. Αντίστασης και επαναβεβαίωσή του. Εγκρίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου