Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ύβρις ή Στίγμα!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Στις 03/07/2012 και ώρα 9.00πμ σαν δημότης αλλά και εκπροσωπώντας την ηλεκτρονική εφημερίδα Kifissa Press πήγα να παρακολουθήσω την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας.


Δίπλα μου κάθισε ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος και διεξήχθη  ο εξής διάλογος:

Καρατσιομπάνης Γ.: Καλημέρα σας κ. Αντιδήμαρχε.
Παπαδόπουλος Γ.: Καλημέρα σας.
Κ.Γ.:(δίνοντας το χέρι) Καρατσιομπάνης Γιάννης ...
Π.Γ.: Ναι σας γνωρίζω. εσείς που γράφετε ........(δεν τελείωσε την πρόταση)
Κ.Γ.: Ναι κ. Παπαδόπουλε. Επ΄ευκαιρίας κ. Παπαδόπουλε να σας συγχαρώ για τον γιο σας.
Π.Γ.: Σας ευχαριστώ.
Κ.Γ.: κ. Παπαδόπουλε ήθελα να σας επισκεφτώ στο γραφείο σας, αλλά μιας και βρεθήκαμε εδώ, ήθελα να σας ρωτήσω σε ποια φάση βρίσκονται τα έργα βαψίματος του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Κηφισιάς, που εκκρεμούν από τον Σεπτέμβριο 2011, μιας και άπτονται των αρμοδιοτήτων σας.
Π.Γ.: Απευθυνθείτε στην Σχολική Επιτροπή στη κ. Στεφανάκου.
Κ.Γ.: Μα κ. Αντιδήμαρχε, όπως γνωρίζετε το ποσό υπερβαίνει τα 6.000 Ευρώ και γι΄ αυτό η κ. Στεφανάκου το έστειλε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και ο κ. Παναγιώτου Ν. όπως διαβεβαίωσε τηλεφωνικά τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου κ. Τόκκα Γ.  και εμένα προφορικά το έστειλε σε εσάς προς διεκπεραίωση.
Π.Γ.: Εγώ δεν κάνω τίποτα αν δεν πάρω εντολή από τον Δήμαρχο. Νάτος ρωτήστε τον ίδιο. 

Ο κ. Χιωτάκης εισέρχεται στην αίθουσα….

Κ.Γ.: Καλημέρα σας κ. Δήμαρχε.
(Καμία απάντηση, βλέμμα απαξιωτικό προς εμένα και κατευθυνόμενος προς το Προεδρείο στο ύψος της σκάλας)
Χιωτάκης Νικόλαος: Είσαι υβριστής και εγώ με υβριστές δεν μιλάω.
(Ο κ. Χιωτάκης κάθεται)
Κ.Γ.: Γιατί κ. Χιωτάκη είμαι υβριστής;
Χ.Ν.: Ποιος θα τα πληρώσει, μήπως εσύ που έγραψες ότι οι φοίνικες της Κηφισιάς ξεράθηκαν ενώ έχουμε Δήμαρχο Γεωπόνο!
Κ.Γ.: Εγώ κ. Δήμαρχε πληρώνω στο Δήμο αυτά που μου αναλογούν.
Χ.Ν.: Καλά, καλά, δεν μιλάω με υβριστές. Η συνεδρίαση αρχίζει!

Μετά το πέρας της συνεδρίασης εξερχόμενος ο κ. Δήμαρχος της αιθούσης περνώντας δίπλα μου είπε….

Χ.Ν.: Και εγώ θα βγω και θα λέω, ότι οι μαθητές του Καρατσιομπάνη δεν πρόκειται να περάσουν πουθενά!!

Παρόντες ήταν: οι κύριοι, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Καραγιαννάκης Περικλής, Κουρμαδιάς Μανώλης, Σιδέρης Ευάγγελος, Διονυσιώτης Ιωάννης, Σκορδίλης Γεώργιος, η κ. Σελιάμη - Τσινίδου Μαρία καθώς και η γραμματέας της επιτροπής.

Η ύβρις του Καρατσιομπάνη Γ., δημότη Κηφισιάς, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Πόλη Φως» και εκπαιδευτικού του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς, συνίσταται στο ότι ανέβασε στο προσωπικό του Facebook πριν πέντε μήνες τέσσερις φωτογραφίες με ξηραμένους φοίνικες με τον τίτλο «Επί Δημαρχίας Χιωτάκη»!

Δυστυχώς κ. Δήμαρχε για άλλα θέματα που έχω γράψει κατά καιρούς πολύ πιο σοβαρά για την καθημερινότητα των δημοτών σας, ούτε καν τα σχολιάσατε!

Σε κανένα άρθρο μου δεν συσχέτισα το επάγγελμα σας με  τις αρμοδιότητές σας ως δημάρχου.

Εσείς συνηθίζεται να συγχέεται το ένα με το άλλο, όπως π.χ. στην περίπτωση του κ. Σκορδίλη Γ., που έκανε μια εμπεριστατωμένη κοινωνικά και παιδαγωγικά τοποθέτηση για το θέμα του Γυμνασίου της Εκάλης, στο Δημοτικό Συμβούλιο σαν Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά επειδή είχε διαφορετική άποψη από την δική σας, στιγματίσατε το «εκπαιδευτικό του προφίλ»!

Άλλη περίπτωση  είναι αυτή της κ. Ευγενίας Καλού, αδελφής του Χρήστου Καλού, ο οποίος αντιτάχθηκε στις τελευταίες εκλογές στο συνδυασμό σας και έβαλε υποψηφιότητα με άλλο συνδυασμό.

«Αυτή του η κίνηση «μαύρισε» και το μέλλον της αδελφής του, η οποία θέλει να ανοίξει εμπορικό κατάστημα στη Λεβίδου. Το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από μια καταπληκτική εισήγηση του κ. Δημάρχου πέρσι το Σεπτέμβρη, απέρριψε την αδειοδότηση του καταστήματος, έστω και αν η χρήση είναι σύννομη, με κάποιες αστήρικτες, όπως απέδειξε η κ. Καλού με προσφυγή της στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, δικαιολογίες. Την ίδια περίοδο, λίγο πιο κάτω, δίνεται άμεσα άδεια για παρόμοια επιχείρηση.» γράφει η εφημερίδα Κηφισιά στις 03/02/2012.

Καλό είναι κ. Δήμαρχε να μην ανακατεύουμε τις προσωπικές μας διενέξεις με το λειτούργημα που επιτελούμε. Αυτό μάλλον δε το έχετε συνειδητοποιήσει  και χρησιμοποιείτε  την πολιτική ισχύ που διαθέτετε  εναντίον ανθρώπων που θεωρείτε  ότι σας έχουν εναντιωθεί.

Αναρωτιέμαι κ. Δήμαρχε τι θα πείτε το προσεχή Σεπτέμβριο στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου, στους οποίους κατά την περίοδο των καταλήψεων, μια από τις πολλές υποσχέσεις  που τους δώσατε, ήταν και το βάψιμο του κτηρίου, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω έχει να βαφτεί από το 1992, ότι.....δεν θα βαφτεί διότι καθηγητής σας είναι ο Καρατσιομπάνης με τον οποίο έχω πολιτικές διαφορές; Ή μάλλον λόγω οικονομικής δυσπραγίας, δυστοκίας;

Κατά το κοινός λεγόμενο: Σας πήραμε χαμπάρι κ. Δήμαρχε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου