Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!....έκδοση κανονιστικής απόφασης στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής. Συνέχεια….

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνήλθε την Τρίτη 03/07/2012 στις 10.00πμ  υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη Ν. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Η συνεδρίαση ήταν συνέχεια της 28.06.2012  για να οριστικοποιήσει την κανονιστική  την οποία θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επομένως μέχρι σήμερα έπρεπε  να γίνει καταγραφή όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως ζήτησε ο κ. Πανέτας Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς και να  διευκρινιστεί ο όρος «κορεσμένη» περιοχή!

Παρόντες: Βάρσος Β., Μουστάκη Κ., Κοσμά Χ.,  Τσιλιγκίρης Τ., και Κουρμαδιάς Μ. και Εκπρόσωποι Συλλόγων. 

Τον λόγο ζήτησε και πήρε ο κ. Βάρσος, ο οποίος αφού είπε ότι έλειπε στην προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά «για λίγο που διάβασα την κανονιστική» αναρωτήθηκε σε τι διαφέρει από την προηγούμενη. Όλοι γνωρίζουμε τα μαγαζιά που οχλούν και ανέφερε τρία τέσσερα στην πλάκα της Κηφισιάς, συνέχισε, αλλά δεν τηρείται ο νόμος. 
  
Στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν θα ξανακατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος και κάνοντας την αυτοκριτική του τόνισε ότι ήταν λάθος του που κατέβηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές!

Συνεχίζοντας επί του θέματος τόνισε: «Βρεθήκαμε για συναισθηματικούς λόγους να έχουμε καταστήματα σε ορόφους και να κατεβάζουν τραπεζοκαρέκλες κάτω. Στην Κασαβέτη για συναισθηματικούς λόγους κλείσε το ένα, άνοιξε το άλλο.

Κύριε Χιωτάκη είσαι περίπου δέκα χρόνια Δήμαρχος τι έκανες; Και ερχόμαστε τώρα να κάνουμε κανονιστική λόγω χαλαρότητας εφαρμογής του νόμου και εξυπηρετήσεων. Είμαι βέβαιος, ότι είτε με την παλιά είτε με την καινούργια θα λειτουργήσουμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά γιατί δεν υπάρχει βούληση».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Χιωτάκης Ν. λέγοντας, ότι δεν καταργείται η παλιά αλλά τροποποιείται για δύο λόγους: 1ο επειδή όντως πέρασαν δέκα χρόνια και 2ο επειδή άλλαξε ο Δήμος. Τόνισε δε ότι «αυτό που θα ψηφήσουμε θα τηρηθεί».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κ. Μουστάκη Κ. Όπως παραδέχτηκε με τη σειρά της ότι «ρίχνοντάς της μια ματιά», φρονεί ότι εκτός από το παραδοσιακό τμήμα καμία άλλη δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κορεσμένη περιοχή. Πρότεινε ακόμα να γίνει έλεγχος από την νομική υπηρεσία του Δήμου.

Η κ. Κοσμά Χ. δεν ήταν στην προηγούμενη συνεδρίαση για προσωπικούς λόγους όπως είπε, όμως και αυτή ρίχνοντας μια «βιαστική» ματιά θεωρεί ότι η λύση είναι η επικαιροποίηση των Προεδρικών Διαταγμάτων. Κατά τη γνώμη της σίγουρα ρόλο έπαιξε ο υποκειμενικός παράγων και απέδωσε ευθύνες στις δημοτικές αρχές των 20 τελευταίων χρόνων, που δεν διευθετήθηκαν τα θέματα  και δεν προχώρησαν σε πρόταση αλλαγής του γενικού πολεοδομικού. Πρότεινε να μπουν σαφείς κανόνες και να γίνει μία μελέτη.

Απ΄ ότι ειπώθηκε όμως, εν μέσω οχλαγωγίας, υπάρχει η μελέτη του κ. Βασάρα, που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο συρτάρι του Δημάρχου.

Ο κ.  Κουρμαδιάς Μ. παίρνοντας τον λόγο είπε ότι ξεκινήσαμε με όνειρα και προσδοκίες, αλλά όπως φαίνεται το πρόβλημα εντοπίζεται στο άρθρο 4 περί της διαδικασίας, παρ. 7α  και να αποσαφηνιστεί ΝΑΙ η ΟΧΙ.

Τελευταίος τον λόγο πήρε ο κ. Τσιλιγκίρης Τ, οποίος εξέφρασε την άποψη ότι για αυτόν «κορεσμός» σημαίνει ότι τα μαγαζιά στην επίμαχη Ζώνη 2 είναι πολλά, άρα είναι κορεσμένη περιοχή, και αναρωτήθηκε, αν θέλουμε αναβάθμιση της περιοχής η υποβάθμιση.

Τέλος ο κ. Χιωτάκης Ν. θέλοντας να «μαζέψει» την συζήτηση και να συνοψίσει είπε: Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το γενικό πολεοδομικό. Προσπαθούμε να διευκολύνουμε τους κατοίκους και εισηγήθηκε τρείς προσθήκες στο κείμενο:

1. Η πρόταση της κ. Κοσμά Χ. περί επικαιροποίησης των διαταγμάτων να συμπεριληφθεί στο πρώτο μέρος που περιγράφεται το πλαίσιο.

2. Για την οχλούσα χρήση να οριστεί ώρα κοινής ησυχίας η 1η μεταμεσονύκτια για όλες τις μέρες και για όλο το χρόνο.

3. Ζήτησε την εξουσιοδότηση του σώματος να διερευνήσει με την νομική υπηρεσία του Δήμου τι θεωρείται «κορεσμένη περιοχή».

Συμφώνησαν όλοι εκτός από τον κ. Τσιλικγίρη Τ, ο οποίος επιφυλάχτηκε και κατέθεσε ότι θα την καταψηφίσει όταν έρθει στο Δ.Σ. 

Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 11/07/2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου