Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Οι νέες δωρεές του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στην πρόσφατη συνεδρίασή του, ενέκρινε τη σειρά των νέων δωρεών του για την περίοδο Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012. Οι δωρεές βασίζονται στην φιλοσοφία του Ιδρύματος για συμβολή στην ανακούφιση των πλέον ευπαθών κοινωνικών ομάδων και δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για το μέλλον, πάντοτε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, μέσα από τη στήριξη και προώθηση της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Υγείας και του Πολιτισμού.

Συμπληρωματικά  των δωρεών αυτών, το Ίδρυμα ανακοινώνει  επιπλέον δωρεές συνολικού ύψους €10,2 εκατομμυρίων προς 39 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για συμβολή στην αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της κοινωνικό-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.  

Οι συγκεκριμένες δωρεές αποτελούν την τρίτη κατά σειρά φάση της μεγάλης πρωτοβουλίας του Ιδρύματος να διαθέσει το ποσό των €100 εκατομμυρίων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας εν μέσω της τρέχουσας δυσμενούς περιόδου που διανύει η χώρα.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αναφέρει: «Σήμερα ξεκινά ο 3ος κύκλος των δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που τους τελευταίους 4 μήνες, έχει εγκρίνει δωρεές συνολικού ύψους €20,9 εκατομμυρίων σε 55 ΜΚΟ.  

Αντιλαμβανόμενοι ότι οι πρωτοφανείς συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης απαιτούν καινοτόμες και άμεσες ενέργειες, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας για ένα  πιο αισιόδοξο και καλύτερο αύριο». 

Το  Ίδρυμα Σταύρος  Νιάρχος (http://www.snf.org/) είναι  ένας από  τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί  δωρεές στους τομείς της τέχνης και  του πολιτισμού, της παιδείας, της  υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος  Νιάρχος έχει εγκρίνει συνολικά τη διάθεση €975 εκατομμυρίων ($1,273 δις), μέσω 2.243 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 109 κράτη ανά τον κόσμο.

Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος (€566 εκ./ $796 εκ.) είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα. Το έργο πλησιάζει την έναρξη της φάσης της κατασκευής, με τις  εργασίες ανασκαφής να έχουν ήδη  ξεκινήσει στο χώρο.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» πιστεύει ακράδαντα ότι  πρόκειται για ένα έργο μεγάλης  εθνικής σημασίας, ειδικά υπό τις  κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες που  επικρατούν σήμερα. Παραμένει μαρτυρία και δέσμευση για το μέλλον της  χώρας, σε μία κρίσιμη ιστορική συγκυρία.

Αποτελεί, επίσης, μοχλό  βραχυπρόθεσμης και  μεσοπρόθεσμης  οικονομικής ανάπτυξης, πράγμα πολύ σημαντικό υπό  τις τρέχουσες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου