Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η εγκληματική αδιαφορία προστασίας του ρέματος της Πύρνας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/05/2012 προ ημερησίας η κ. Α. Συνοδινού χαρακτήρισε ως οικολογικό έγκλημα την ύπαρξη του αμαξοστασίου του Δήμου σε περιοχή του ρέματος της Πύρνας, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους!


Επειδή είναι γνωστό ότι τα ρέματα θεωρούνται προστατευόμενες περιοχές από το ελληνικό και ευρωπαϊκό νομικό σύστημα λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχουν στην περιβαλλοντική ισορροπία κάθε περιοχής, η εφημερίδα Kifisia Press έκανε  σχετική έρευνα στη περιοχή και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα!  

1. Ότι  εδώ και πολλά χρονιά παρατηρείτε η συνεχής υποβάθμιση και καταστροφή του ρέματος Πύρνας με παρά πολλούς τρόπους.

2. Παρατηρούνται συστηματικά μπαζώματα από εργοστάσια και ιδιώτες, απόρριψη οικοδομικών και βιομηχανικών σκουπιδιών, αλλοίωση των παραρεμάτιας περιοχής με ταυτόχρονη καταστροφή του πρασίνου.

3. Χαρακτηριστική περίπτωση της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης ακόμα και από κοινωνικούς φορείς είναι ο Δήμος Κηφισιάς ο οποίος όταν κατασκεύασε το αμαξοστάσιο του αλλοίωσε με προσχώσεις και μπαζώματα μέρος του κυρίως ρέματος και της παραρεμάτιας περιοχής.

4. Ότι ένα ακόμα οικολογικό και περιβαλλοντικό έγκλημα συνεχίζεται και η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη.

Πρόσφατα ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μπόλλας απέδωσε ευθέως  την κατάσταση που επικρατεί στο ρέμα της Πύρνας, με το μπάζωμά του από την πλευρά της Κηφισιάς, όπου βρίσκεται το αμαξοστάσιο του όμορου Δήμου, στις φιλικές σχέσεις του Δημάρχου Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Δημήτρη Φωκιανού με τον συνάδελφό του της Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη!

Ο Δήμαρχος κ. Φωκιανός υπενθύμισε στον κ. Π. Μπόλλα ότι «το μπάζωμα έχει ξεκινήσει πριν από το 2002, όταν και εκλέχτηκα για πρώτη φορά Δήμαρχος Λυκόβρυσης και συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες»!

Μάλλον, όμως, ο κ. Π. Μπόλλας δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εξήγηση του κ. Φωκιανού, σπεύδοντας να τον ρωτήσει «γιατί δεν έχετε αντιδράσει στην παρανομία αυτή όσα χρόνια είστε Δήμαρχος;». Το θέμα όμως έμεινε εκεί!

Το μπάζωμα όμως συνεχίζει να υποβαθμίζει και να καταστρέφει το ρέμα της Πύρνας……όταν παρεμπιπτόντως είναι γνωστή η «απόπειρα» των Δήμων Λυκόβρυσης - Πεύκης και Κηφισιάς, πριν από μερικά χρόνια, για ένταξη του ρέματος Πύρνας σε κάποιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την σωτηρία του!!

Επειδή οι Δημότες Κηφισιάς δεν μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν αμέτοχοι  το οικολογικό έγκλημα που διαπράττεται,  ΣΑΣ ΡΩΤΑΝΕ κ. Δήμαρχε:

 «Ποιες είναι οι απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου σας, ειδικά μετά την παρέμβαση της κ. Συνοδινού της παράταξης «Πόλη Φως», σχετικά με την δεδομένη υποβάθμιση και καταστροφή του ρέματος Πύρνας και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την σωτηρία του»;;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου