Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο δραστήριος.....Αθλητικός Όμιλος Εκάλης!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ό Αθλητικός Όμιλος Εκάλης (ΑΟΕ) ιδρύθηκε το 1994 με αρχική επωνυμία «Ekali Basketball Club» και Πρόεδρο κ. Χρήστο Φαφαλιό. Η έδρα του βρίσκεται στην οδό Φασιδερί πίσω από τον ΑΒ Βασιλόπουλο και η ιστοσελίδα του είναι http://ekalibc.gr/ .

Ο όμιλος ξεκίνησε δειλά-δειλά με ακαδημίες μπάσκετ και στη συνέχεια με εφηβικό και ανδρικό τμήμα μπάσκετ. Όλα τα τμήματα της ομάδας βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πρωταθλημάτων όπου συμμετέχουν. Απόδειξη όλων των παραπάνω είναι η πορεία της ανδρικής ομάδας που κατάφερε το μοναδικό επίτευγμα της ανόδου 3 κατηγοριών σε ισάριθμα χρόνια με τον κ. Χρήστο Φαφαλιό.  

Η καινοτομία του ΑΟΕ είναι το νέο μοντέλο προπόνησης νηπίων σε όλα τα αθλήματα όπου αγκαλιάζουν τον όμιλο. Φυσικά συμμετέχουν και προπονούνται όλες οι ηλικίες, όλων το φύλων. 

Επιστημονικά καταρτισμένοι προπονητές/ προπονήτριες, όλοι με πτυχίο πανεπιστημίου, πλαισιώνουν τον σύλλογο.

Πρόσφατα υπεβλήθη από τον ΑΟΕ πρόταση στον ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» για την κατασκευή γηπέδων τένις και mini soccer, η οποία συζητήθηκε αναλυτικά στην τακτική συνεδρίαση  του Δ.Σ. στις 14/05/2012.

Όπως πληροφορούμεθα, ο Δήμος Εκάλης το 2004/2005 είχε αγοράσει από την Εθνική Τράπεζα τον απαιτούμενο χώρο και μάλιστα σε πολύ λογική τιμή.  

Μέχρι στιγμής ο ΑΟΕ έχει διαθέσει 11.000,00 ευρώ για την επιδιόρθωση των εγκαταστάσεών του.  Παράλληλα ο κ. Φαφαλιός ανέφερε ότι ο ΑΟΕ προτίθεται να επενδύσει 80.000,00 ευρώ για την κατασκευή των εν λόγω γηπέδων τένις και mini soccer, με τις εξής προϋποθέσεις: (1) ο ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» να παραχωρήσει τον απαιτούμενο χώρο για «8» έτη και (2) να κάνει ο ΑΟΕ συνεχή χρήση των εγκαταστάσεων πλην τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διαφύλαξης των αθλητικών εγκαταστάσεων και η συνεχής συντήρησή των κατά την διάρκεια των «8» ετών.

Εισήγηση του κ. Δημήτρη Θεοδωρίδη, Μέλους του Δ.Σ., όπως για την επένδυση των 80.000,00 ευρώ υποβληθεί από τον ΑΟΕ πρόταση / μελέτη με προδιαγραφές, έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος κ. Μ. Κουρμαδιάς ολοκληρώνοντας είπε ότι ο ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» καταρχήν αποδέχεται τις «επιγραμματικές» εισηγήσεις του κ. Φαφαλιού. Αναφορικά με τον  χρόνο παραχώρησης του χώρου και την χρήση μόνο των «νέων» εγκαταστάσεων, ο κ. Κουρμαδιάς είπε ότι το Δ.Σ. θα καταλήξει στην τελική πρόταση, μετά την παραλαβή / συζήτηση της σχετικής μελέτης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου