Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ηλεκτροφόρα Πεζοδρόμια!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η ανοχή των Δημοτικών Αρχών, κατά παράβαση των νομικών διατάξεων, επέτρεψε  ως γνωστόν, την αυθαίρετη κατάληψη των πεζοδρομίων της Κηφισιάς με διάφορα καλλωπιστικά φυτά χαμηλής ή υψηλής βλάστησης κυρίως από κατασκευαστές, εργολήπτες και εργολάβους.
Τα πεζοδρόμια μετετράπησαν σε ΠΑΡΤΕΡΙΑ με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η κίνηση των πεζών που είναι και οι φυσικοί τους χρήστες. Τώρα λοιπόν οι πεζοί αναγκάζονται για τις μετακινήσεις τους να χρησιμοποιούν τους επικίνδυνους δρόμους θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.
Το θέμα  ανέδειξε ο  έντυπος και  ηλεκτρονικός τοπικός  τύπος αλλά και ο γράφων στη νομική του διάσταση. Δεν μας έφτανε όμως αυτό. Τώρα η Κηφισιά πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά διαθέτοντας και ηλεκτροφόρα πεζοδρόμια.  

Σε αρκετούς λοιπόν δρόμους, κυρίως στους κεντρικούς,  έχουν  τοποθετηθεί μαντεμένιοι παραδοσιακοί  φανοστάτες, οι οποίοι  μπορεί να είναι ακριβότεροι από τους «συμβατικούς» σιδερένιους, είναι όμως αισθητικά πιο όμορφοι,  καθώς διατηρούν την αισθητική του παρελθόντος.
Οι φανοστάτες αυτού του τύπου έχουν όμως  το μειονέκτημα, με μια ικανή σε δύναμη πρόσκρουση κάποιου απρόσεκτου οδηγού να σπάνε αμέσως!
Φωτό 1 Oδός Κολοκοτρώνη.

Άλλοι πάλι  αποσυναρμολογούνται και κοσμούν, εικάζω, κάποιους  ιδιωτικούς κήπους.
Φωτό 2 Oδός Γεωργαντά γωνία Αργυροπούλου

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι στην καλύτερη περίπτωση να μένουν οι βάσεις τους επί των πεζοδρομίων και μέσα σ' αυτές τα επικίνδυνα  γυμνά ή  μονωμένα με πλαστικές σακούλες Supermarket καλώδια! Φωτό 1 και 2.
Φωτό 3 Οδός Σωκράτους.

Φωτό 4 Οδός Στροφιλίου γωνία Πεσματζόγλου.

Στις οδούς Σωκράτους, Στροφιλίου γωνία Πεσματζόγλου και  Κοκκιναρά έχουν απομακρυνθεί οι βάσεις και στην μεν Σωκράτους τα καλώδια χάσκουν και «όποιον πάρει ο χάρος», στην δε οδό  Στροφιλίου  γωνία Πεσματζόγλου, έχουν καλυφθεί με πλαστική ζαρντινιέρα ενώ στην οδό Κοκκιναρά  αιωρούνται στο κενό.
Φωτό 5 Οδός Στροφιλίου γωνία Πεσματζόγλου.

Φωτό 6 Οδός Κοκκιναρά.

Τα συμπεράσματα αλλά και τα αναγκαία πια ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή - η οποία παρεμπιπτόντως....ζει σ' έναν δικό της κόσμο - δικά σας!!
Θα ήθελα όμως να θέσω και ένα άλλο ερώτημα. Υπάρχει αλήθεια  αντιπολίτευση  στον Δήμο μας;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου