Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Φυλακισμένοι στις σκέψεις μας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από τον εκδοτικό οργανισμό Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ κυκλοφορεί το βιβλίο του Αλέξανδρου Παττακού «Φυλακισμένοι στις σκέψεις μας».

«Γιατί μερικοί άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις με μεγαλύτερη ευκολία απ΄ ότι άλλοι; Είναι εφικτό να τις αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και αισιοδοξία και να διδασκόμαστε απ΄ αυτές; Πως μπορούμε να ανακαλύπτουμε πραγματικό νόημα και αληθινή ευτυχία σε κάθε στιγμή της ζωής μας;»

Ο Αλέξανδρος Παττακός, στηριζόμενος στη φιλοσοφία και το θεραπευτικό σύστημα του παγκοσμίως γνωστού ψυχιάτρου Βίκτωρ Φρανκλ, μας δίνει επτά βασικές αρχές, για να ανακαλύψουμε οι ίδιοι τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. 


Ο Αλέξανδρος Παττακός είναι ιδρυτής του ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ  που εδρεύει στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό, και το πάθος του είναι να βοηθά τους ανθρώπους να συνειδητοποιούν τις δυνατότητές τους  και να ανακαλύπτουν το πραγματικό νόημα στη ζωή και την εργασία τους.

Έχοντας την εμπειρία  του θεραπευτή και του δ/ντή ψυχικής υγείας βοηθάει  οργανισμούς και εταιρίες, ενώ υπήρξε αρμόδιος και για τη διοργάνωση πολιτικών εκστρατειών, υπεύθυνος για το σχεδιασμό αναπτυξιακής πολιτικής  κοινωνικού - οικονομικού περιεχομένου, καθώς και πανεπιστημιακός καθηγητής στον κλάδο της Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Έχει συνεργαστεί στενά με τρεις προέδρους του Λευκού Οίκου σε θέματα Υγείας, Παιδείας, Οικονομικής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Πολιτικής. Έχει υπηρετήσει σαν σύμβουλος του Επιτρόπου της Αμερικανικής Υπηρεσίας  Τροφίμων  και Φαρμάκων, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Αρχικής Αξιολόγησης Καινοτομιών στο αμερικανικό κυβερνητικό πρόγραμμα απονομής βραβείων της Σχολής Τζων Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μέλος του Ινστιτούτου Brookings, πρόεδρος του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού επιχειρηματικών συνεργασιών Αναγέννησης RBA  δραστηριοποιούμενος στην Αυστραλία, στον Καναδά, την Ευρώπη, τη Νιγηρία, τη Ν. Αφρική, τις ΗΠΑ.

Παθιασμένος ομιλητής Έλληνας γαρ, είναι παγκοσμίως γνωστός για την απίστευτη ενεργητικότητά του , την έμπνευση που προκαλεί, τη δυναμική προσέγγισή του, που ως αποτέλεσμα έχει την ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων, επιφέροντας έτσι θετικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.   Ως προσωπικός εκπαιδευτής και μέντορας συνεργάζεται με στελέχη, αθλητές, διασημότητες, εργαζόμενους όλων των κλάδων, συνταξιούχους κλπ., ώστε να τους βοηθήσει να ανακαλύπτουν το βαθύτερο νόημα στην καθημερινή ζωή και εργασία τους, αλλά και να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός, αρθρογράφος εφημερίδων, συνεργάτης πολλών δημοφιλών ηλεκτρονικών κόμβων. Ίδρυσε επίσης το The Opa!Way, που ως αφετηρία έχει τις διδαχές των Ελλήνων φιλοσόφων, αλλά και τον τρόπο ζωής των σύγχρονων Ελλήνων της υπαίθρου και βασίζεται στην Αρχή του να ζούμε τη ζωή στο μέγιστο με ενθουσιασμό και νόημα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου