Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Διαγωνισμός «European Creativity & Innovation Challenge»!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Καινοτόμες ιδέες και πρωτότυπους τρόπους προώθησης προϊόντων παρουσίασαν περισσότεροι από 90 μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «European Creativity & Innovation Challenge» που διοργάνωσε το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων» / JA Greece, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012, στo  Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, στο Μαρούσι.


Το πρώτο βραβείο κέρδισε ομάδα 8 μαθητών από τα Επαγγελματικά Λύκεια 1ο και 3ο Πειραιά, 2ο Αγ. Αναργύρων και 1ο Γαλατσίου παρουσιάζοντας την ηλεκτρονική εφαρμογή με τίτλο «Β.Ε.Λ.Α.Π.Α.Κ Productions», ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την προώθηση εταιρικού προϊόντος στην αγορά.

Εκπρόσωποι της νικήτριας ομάδας θα λάβουν μέρος  στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που διοργανώνεται από το Junior Achievement Europe, στις 21 - 23 Μαΐου 2012, στις Βρυξέλλες. 

Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Junior Achievement Europe και στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo Da Vinci της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γενική Διευθύντρια του ΣΕΝ / JA Greece, κ. Μαρία Λαϊνά, δήλωσε σχετικά με τον  διαγωνισμό: «Η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα πρέπει να είναι από τα πιο σημαντικά θέματα στην ατζέντα της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας μας. Οι ιδέες των νέων είναι ο θησαυρός που πρέπει να αξιοποιήσουμε και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλα τα προγράμματα του ΣΕΝ / JA Greece».

Κύριος χορηγός του Διαγωνισμού ήταν η Microsoft Ελλάς και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Chipita, της Coca-Cola Tρία  Έψιλον και της ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς και με την υποστήριξη και εθελοντική συνεισφορά στελεχών των εταιρειών ManpowerGroup,  HSBC,  British Council,  Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος,  Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ TITAN,  Mindsearch,  Carlson Wagonlit Travel, Interamerican, Chipita και Spin Communications.

Ο οργανισμός Junior Achievement-Young Enterprise Europe (JA - YE www.ja-ye.org) αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση στην Ευρώπη. Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός JA-YE δραστηριοποιείται σε 37 ευρωπαϊκές χώρες και αποτελεί ένα από τα περιφερειακά κέντρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας - Junior Achievement Worldwide.

Ο οργανισμός, σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, απασχολεί έμπειρο προσωπικό βοηθώντας τους νέους να κατανοήσουν τα οικονομικά της καθημερινότητας και των επιχειρήσεων, εμπνέοντάς τους να καινοτομήσουν και προετοιμάζοντάς τους ώστε να κάνουν την είσοδό τους στο σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο.

Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και στελέχη εταιρειών, φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνει τους ορίζοντές τους και αναδεικνύει τις δεξιότητές τους. Τα προγράμματα του JA - YE έχουν αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η «Καλύτερη Εφαρμογή Πρακτικής στην εκπαίδευση που αφορά την επιχειρηματικότητα».

Το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων» / Junior Achievement Greece (ΣΕΝ / JA Greece) αποτελεί τον φορέα του Junior Achievement Europe στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν μη - κερδοσκοπικό οργανισμό, που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005.

Υποστηρίζεται από 73 μέλη - διακεκριμένες επιχειρήσεις και έχει ως στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με τη βοήθεια στελεχών επιχειρήσεων που αφιερώνουν εθελοντικά το χρόνο τους ενημερώνοντας και προσφέροντας στους μαθητές τις πολύτιμες εμπειρίες τους από την πραγματική οικονομία. 

Παράλληλα, με στόχο την πιο ποιοτική και ενεργή συμμετοχή των μαθητών στα προγράμματα, το ΣΕΝ / JA Greece οργανώνει και χρηματοδοτεί ετήσιους διαγωνισμούς, πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν την έννοια της ευγενούς άμιλλας και του συναγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ΣΕΝ / JA Greece, παρακαλώ επικοινωνήστε με την κυρία Βάνα Ρόζου, Τηλ.+30 6973-794700, e-mail: vana.rozou@sen.org.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου