Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Οι Μεταπλάσεις του Δημήτρη Βλάση!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση γλυπτικής εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στη Στοά Σπηρομήλιου - City Link Βουκουρεστίου 3 στο κέντρο της Αθήνας.


Πρόκειται για τις Μεταπλάσεις του ταλαντούχου κι εμπνευσμένου αρχιτέκτονα, σκηνοθέτη, σκηνογράφου Κηφισιώτη Δημήτρη Βλάσση, που περιλαμβάνουν 10 μεγάλα γλυπτά από ανοξείδωτο χάλυβα, σίδερο και ξύλο φτιαγμένα με πολύ μαεστρία, δεξιοτεχνία και αγάπη από τον καλλιτέχνη, που σε κάθε του έκθεση έχει να μας παρουσιάσει και να μας πει κάτι πολύ ενδιαφέρον και πάντα αξίζει συγχαρητηρίων.


Ο Δημήτρης Βλάσσης με τη σύζυγό του Ασπασία υποδέχονταν τους καλεσμένους που γέμισαν τη Στοά Σπηρομήλιου και θαύμασαν την πραγματικά εντυπωσιακή καινούργια δουλειά του. Επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες,  δημοσιογράφοι έδωσαν το παρόν.

Στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση προλογίζουν εκτός του δημιουργού ο Γιάννης Δελούδης, ο Μίμης Πλέσσας, ο δικηγόρος Γιώργος Στεφανάκης και η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα που μεταξύ άλλων τονίζει : «Υπάρχει ένα κοινό νήμα που διατρέχει τη γλυπτική του Δημήτρη Βλάσση σχηματίζοντας μια καμπύλη που μέσα της τυλίγει όλες τις πτυχές του πολυσχιδούς δημιουργικού του έργου».

Ο Δημήτρης Βλάσσης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946 αποφοίτησε από το ΕΜΠ το 1969, δίδαξε αρχιτεκτονικό σχέδιο, έκανε πολλές ομιλίες για την αρχιτεκτονική και την τέχνη γενικότερα. Πολυτάλαντος ο Δημήτρης Βλάσσης έγραψε το βιβλίο «Σημειώματα στη δομή του σημερινού σπιτιού, Δημήτρης Βλάσσης: Αρχιτεκτονική, Design, Γλυπτική, Θέατρο» και τη μελέτη του «Η Σκηνοθεσία της Αρχιτεκτονικής».

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, έχει  κάνει πολλές ατομικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται παράλληλα με το θέατρο σαν σκηνοθέτης, σκηνογράφος, συγγραφέας.

Η έκθεση θα διαρκούσε μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2011, αλλά δυστυχώς λόγω των γεγονότων της Τετάρτης 19/10/2011 υπήρξαν δύο απώλειες και τα έργα επεσύρθησαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου