Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π.17!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 22/06/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Καρογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί (29) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 17/06/2011.

Κάτι όμως πρέπει να γίνει......

Σε ολονυκτία μεταβλήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. που άρχισε στις 07.00μμ και τέλειωσε στις 01.45πμ την άλλη μέρα!.....χωρίς να ολοκληρωθεί η συζήτηση των τακτικών θεμάτων!

Σε αυτό συνετέλεσε και η συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης που μαζί με την ενημέρωση κράτησαν σχεδόν 3 ώρες, τόσο που η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σπηλιωτοπούλου ξεκινώντας τα τακτικά θέματα επεσήμανε ότι είναι δύσκολο σε κάποιον να παρακολουθήσει με την απαιτούμενη προσοχή την συζήτηση των τακτικών θεμάτων, μετά από ένα τρίωρο!

Κατανοητό, ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος να θέλει να εκφέρει την γνώμη του, όμως όταν τα μέλη του Δ.Σ. είναι 41 είναι προφανές ότι εάν μιλήσουν όλοι  τότε ο χρόνος δεν φτάνει.

Προς ενημέρωσή σας.....

........«Δικαίωμα να εκφέρει γνώμη στην Βουλή έχει και ο κάθε βουλευτής, όμως εάν μιλούσαν και οι 300, τότε όχι ολονυκτίες θα είχανε αλλά αδυναμία ψήφισης των νόμων, γι΄ αυτό ο νομοθέτης και ο κανονισμός της Βουλής έχουν καθορίσει διαδικασίες για τον τρόπο που οι πολιτικές παρατάξεις θα μιλάνε κατά περίπτωση».......

Εάν προς το Δ.Σ. κατά την ενημέρωση τίθενται θέματα για τα οποία θα έπρεπε να ενημερωθούν απλώς οι Υπηρεσίες ( π.χ. μια σπασμένη σχάρα σε κάποιο σημείο), εάν κατά την συζήτηση του κάθε θέματος λαμβάνεται ο λόγος από την πλειοψηφία των κ.κ. Δημοτικών Συμβούλων, τότε ή οι συνεδριάσεις θα πρέπει να φτάνουν μέχρι το πρωί, με ότι αυτό σημαίνει ή να αναβάλλεται η συζήτηση θεμάτων για επόμενες συνεδριάσεις.

Οτιδήποτε και από τα δύο συμβεί, προφανώς δεν είναι προς όφελος του Δήμου και των πολιτών, γι΄ αυτό και κάτι πρέπει να γίνει που να ταιριάζει στα νέα αριθμητικά δεδομένα των μελών του Δ.Σ., αλλά και στις ευκαιρίες που παρέχει ο Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) με τα νέα όργανα που έχουν συσταθεί στον Δήμο.

Είναι αναμφισβήτητο ότι την ευθύνη για την αποτελεσματική λειτουργία του Δ.Σ., την έχει το Προεδρείο κατά κύριο λόγο αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. που εγκρίνουν τον κανονισμό λειτουργίας, όμως δεν πρέπει να παραβλέπεται ότι ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας έχουν και οι δημότες!

Από τα θέματα θα σημειώσουμε σαν γενικότερης σημασίας – ενδιαφέροντος τα ακόλουθα:

Θέμα 2-3. Την έγκριση των προϋπολογισμών, οικονομικού έτους 2011, των δύο νέων νομικών προσώπων «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» (αθλητισμός, πολιτισμός) και «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ» που σηματοδοτεί και την ουσιαστική έναρξη λειτουργίας τους. Τους ευχόμαστε «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»!

Θέμα 20. Επί αιτήματος «αλλαγής χρήσεως διατηρητέου   επί της  Λεωφόρου Κηφισιάς 291, Κηφισιά» το οποίο δεν έγινε αποδεκτό, επειδή σχετίζεται με τον τρόπο αντιμετώπισης ομοίων θεμάτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου