Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Δύσκολο πλαίσιο......αναγκαία η ανατροπή του!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η ανθρωπότητα βιώνει συνταρακτικές μεταβολές. Η ρευστότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της εποχής μας. Τα κάθε μορφής σύνορα μοιάζει να έχουν καταρρεύσει.

Οι κατά τόπους πολιτισμοί βρίσκονται υπό την καταλυτική επιρροή του πολιτιστικού προτύπου των μεγάλων Δυνάμεων. Η Οικονομία είναι πλέον πλανητική. Οι μικρές, οι τοπικές Οικονομίες αδυνατούν να διατηρήσουν τη παραμικρή αυτονομία τους.


Η παγκοσμιοποίηση τις κατέστησε πολλαπλασίως ευάλωτες απέναντι στις ισχυρές και επί πλέον, εξαρτημένες. Η ένταξη σε μεγάλες συσπειρώσεις καθίσταται απολύτως επιτακτική επιλογή για κάθε xώρα, είτε μικρού είτε μεσαίου μεγέθους.


H πραγματικότητα απέδειξε ότι δεν μπορούν να εξαιρεθούν ούτε οι Μεγάλες Δυνάμεις. από αυτήν την αναγκαιότητα. Η πολιτική εξουσία υποβιβάστηκε της οικονομικής εξουσίας ενώ αυτή μοιάζει να κακομεταχειρίζεται βάναυσα τη πρώτη.

Το φάσμα των πολιτικών επιλογών περιορίστηκε στο ελάχιστο και αρκείται στην υπηρέτηση και υπακοή-υποταγή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την αδηφάγο ανεξέλεγκτη κυριαρχία τους.

Η Πολιτική ταυτίζεται με τη διαχείριση των οικονομικών σχεδίων που εξυπηρετούν το Χρήμα στις διάφορες μορφές του και τους κατέχοντες αυτό. Ζητούμενο η ανάταξη των πραγμάτων που θέλει τη πολιτική να αποφασίζει και να πραγματώνεται έτσι γνήσια η λαϊκή κυριαρχία, ειδάλλως!!....     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου