Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Συναίνεση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Είναι προφανές πλέον (1) ότι οδηγούμεθα σε νέες και άκρως επικίνδυνες για την χώρα μας περιπέτειες (2) οι περιστάσεις υπερβαίνουν τις κομματικές γραμμές και (3) οι δραστικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μπορούν να επιτευχθούν αποκλειστικά και μόνο με συνεργασία τουλάχιστον των δύο κομμάτων εξουσίας!


Θα πρέπει ο Πρωθυπουργός μαζί με τον κ. Σαμαρά να συμφωνήσουν και να αποφασίσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  μία σύνοδο κορυφής κατά την οποία οι δύο τους μαζί με μερικούς επίλεκτους συνεργάτες και προπαντός εμπειρογνώμονες να κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι και να συζητήσουν,  μακριά από κάμερες και δημοσιογράφους, την ακόλουθη βασική πλατφόρμα εθνικής συνεννόησης!   

1. Να διαπραγματευθούμε σκληρά,  ενωμένοι σαν μια γροθιά,  με τους δανειστές μας το περίπλοκο ζήτημα του χρέους, διότι ο λογαριασμός δυστυχώς δεν «βγαίνει»! Το timing είναι....τώρα που οι δανειστές μας «τρέμουν» ένα πιθανό «ντόμινο» που θα τίναζε στον αέρα την ευρωζώνη!....επειδή δεν έχουν ακόμη έτοιμα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης ελληνικής πτώχευσης!

2. Να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να φθάσουμε σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον για τα λειτουργικά μας έξοδα.

3. Να αποβάλουν τα εμπόδια που έφτιαξε το πελατειακό κράτος που στραγγαλίζει την υγιή ανάπτυξη εφαρμόζοντας ένα  πακέτο αποκρατικοποιήσεων πλήρως κοστολογημένο.

4. Να περιοριστεί άμεσα η μάστιγα της φοροδιαφυγής, της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας!

για να προλάβουν την.....εξέλιξη του «κινήματος της πλατείας» που αποτελεί καθαρή έκφραση της πολιτικής από-νομιμοποίησης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης!.....με απρόβλεπτες συνέπειες!


Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατες δημοσκοπήσεις φέρουν στην πρόθεση ψήφου μαζί τα δύο μεγάλα κόμματα λίγο πάνω από το 35%! Το μόνο «παρήγορο» στοιχείο για το κυβερνών κόμμα είναι αφενός το γεγονός ότι «κρατάει» ακόμα ο Γιώργος Παπανδρέου και αφετέρου ότι οι πολίτες εξακολουθούν να ζητούν «συναινέσει» μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων!

Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε την Ελλάδα να βυθίζεται και την πολιτική της ηγεσία να παίζει πινγκ πονγκ για το ποίος θα χρεωθεί το κόστος της κρίσης και για το πως θα διασφαλίσουν «μερικοί» τα κομματικά τους παραμάγαζα!

Η Ελλάδα είναι  σε «εμπόλεμη» κατάσταση! Ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος!.........μέχρι (1) την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα εξασφαλιστεί η δανειοδότηση της χώρας μας για την περίοδο μέχρι το 2014 και (2) την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Βουλή στο τέλος του μήνα!


Ας σοβαρευτούμε επιτέλους προτού έρθουν τα χειρότερα!.....διότι κοινή είναι η πεποίθηση ότι, σε περίπτωση εκλογών,  η αυτοδυναμία θα ήταν ξεγραμμένη και συνεπώς θα ακολουθούσε περίοδος συμβιβασμών και πιθανότατα....ακυβερνησίας!....με ότι αυτό συνεπάγεται για την πατρίδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου