Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Απορρίφθηκε από την Περιφέρεια η σύνθεση του ΔΣ της «Μένανδρος Α.Ε.» που πρότεινε η Δημοτική Αρχή!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Με το υπ’ αριθμό  ΕΜ-5302/11 έγγραφό της, η Περιφέρεια απέρριψε την σύνθεση του ΔΣ της «Μένανδρος Α.Ε.» του Δήμου Κηφισιάς, όπως αυτή προτάθηκε από την Δημοτική Αρχή τον Φεβρουάριο 2011 και, το χειρότερο, δεν ενέκρινε την εγγραφή της στα μητρώα των ΑΕ λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει ακόμα καταβληθεί το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο.

Δεδομένου ότι το απορριπτικό έγγραφο της Περιφέρειας εκδόθηκε 13 Απριλίου 2011 και δεδομένου ότι καμία παραγωγική συνεδρίαση του νομίμου ΔΣ δεν προκλήθηκε από τον Αύγουστο του 2010 (τον Πρόεδρο κ. Β. Ξυπολυτά), γεννάται ευθέως θέμα ως προς τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα χρήματα των δημοτών.

Γεννιέται όμως το ερώτημα που ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όταν ψηφιζόταν το μη νόμιμο ΔΣ; Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ελέγχει αν νομίμως λειτουργεί η μοναδική ΑΕ του Δήμου; Γνώριζαν ότι δεν είχε καταβληθεί το κεφάλαιο ως απαραίτητη προϋπόθεση νόμιμης λειτουργίας της Δημοτικής ΑΕ; Μήπως έχουν αγνοία των διαδικαστικών θεμάτων και πιάστηκαν στον «ύπνο»; Με ποιο τρόπο ελέγχουν την νομιμότητα των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής;

Κατά την διαδικασία εγκρίσεως των πρακτικών, οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως», την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, δεν επικύρωσαν τα πρακτικά! Οι υπόλοιποι όμως Δημοτικοί Σύμβουλοι «μάλλον απουσίαζαν»!.......για αυτό και δεν ήξεραν να ερμηνεύσουν σωστά το περιεχόμενο των εν λόγω πρακτικών και......τα επικύρωσαν!

Τι κάνει η αντιπολίτευση γενικά; Πως ελέγχει το θέμα αφού σύμφωνα με το έγγραφο της Περιφέρειας, κάθε πράξη που γίνεται από τους απορριφθέντες Συμβούλους της «Μένανδρος Α.Ε.» είναι άκυρη!

Πως λειτουργεί άραγε σήμερα η «Μένανδρος ΑΕ» από την Δημοτική Παράταξη  «Νίκος Χιωτάκης, η Πόλη που Αξίζουμε»; Τι κάνει ο κ. Β. Ξυπολυτάς, ως νόμιμος Πρόεδρος;


Μήπως έβαλε η σημερινή Δημοτική Αρχή την εταιρία του Δήμου στον αυτόματο πιλότο!............για να αρμενίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα!......ενώ οι λειτουργικές δαπάνες τρέχουν και οι δημότες πληρώνουν το μάρμαρο!!

Τι μπορεί κανείς να σχολιάσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου