Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Επιτέλους η Φοροκάρτα θα μας απαλλάξει……από την ταλαιπωρία των αποδείξεων!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τέρμα στη χαρτούρα των αποδείξεων που απαιτείται να μαζεύει ο καταναλωτής για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ βάζει η Φοροκάρτα που μπαίνει στη ζωή µας τον Απρίλιο 2011!


Οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να απαλλαγούν από τη συλλογή των αποδείξεων θα μπορούν να προμηθεύονται τη νέα Φοροκάρτα από τις Τράπεζες.

Η κάρτα που δεν θα περιέχει κανένα στοιχείο του φορολογούμενου ώστε να µην υπάρχει η παραμικρή ένσταση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των καταναλωτών και θα τους απαλλάσσει από την ταλαιπωρία της συλλογής των αποδείξεων που χρειάζονται για να καλύψουν το αφορολόγητο όριο.

Το ποσό που θα συγκεντρώσει ο φορολογούμενος από τις φετινές συναλλαγές του µέσω της Φοροκάρτας θα το αναγράψει στη φορολογική δήλωση του 2012, σε έναν νέο κωδικό που θα προστεθεί ακριβώς για αυτόν τον λόγο στο έντυπο Ε1.

Παράλληλα, η κάρτα θα δίνει τη δυνατότητα στην Εφορία να ελέγχει on line τον τζίρο και τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων, για να κάνει εν συνεχεία τις σχετικές διασταυρώσεις.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου